Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 398 всичко

 5 посетители онлайн

Олга Бутакова - лекции за лекари - Компилация - Сърдечно-съдова система
 
 
                                              9. Сърдечно-съдова система

Възможни оплаквания: болки в сърцето или в гръдната кост, нарушения в работата на сърцето, задух при натоварване, отоци, високо или ниско кръвно налягане и т.н.
Повечето от нас с вас ще умрем от сърдечен удар. Сърдечно-съдовите заболявания са основната причина за смърт на земята и кръвоносните съдове нямат нищо общо с това. Съдовете могат да бъдат абсолютно перфектни, а човека да умре от сърдечен удар. И при аутопсията да се окаже, че сърцето и съдовете му са били здрави.

Лекарите, занимаващи се със сърдечно-съдовата система, се делят на две групи: лекари-хематолози, изучаващи кръвта, и лекари-кардиолози, изучаващи сърдечно-съдовата система. На кардиолозите са се паднали празни съдове и празно сърце, те не изучават кръвта като такава. На хематолозите, обратно - те се занимават само с кръвта. Ето защо кардиолозите казват - имате лоши кръвоносни съдове, а хематолозите са принудени да казват - кръвоносните ви съдове, вероятно, са добри, а кръвта ви е лоша. А на пресечната точка на тези две неща става сърдечния удар. В добри кръвоносни съдове може да има лоша кръв и 3 секунди по-късно те ​​се превръщат в спукани. 

Причини за инсулта и инфаркта :
- Състоянието на гръбначния стълб
. Лошото състояние на гръбначния стълб, особено на шийните прешлени, когато се прищипват вертебралните артерии и вени, води до нарушаване на мозъчното кръвообращение.

- Неправилната поза по време на сън, когато човек лежи по корем, притиска артерията - кръвта се сгъстява, някъде тромбира, в резултат мозъка или сърцето не получават кислород и загиват. В друг случай, при неправилна поза по време на сън, кръвта минава през извивка на кръвоносен съд, напира, напира - и кръвоносният съд се пука! И когато червените кръвни клетки излязат извън територията на своя кръвоносен съд, това се нарича сърдечен пристъп, инсулт, тромбоза. Ако кръвоносният съд е мъничък - това е микро-инфаркт или микроинсулт, защото само част от сърдечния мускул не получава кислород.

Трябва да спите по гръб. Често децата спят по корем, но не правят инсулт, защото кръвта им е много течна. Дехидратация настъпва след 40-годишна възраст. Децата могат да спят по корем, но ​​ще имат лошо зрение, увреден слух и лошо ще се развива тяхната централна нервна система.

- Неправилно хранене. Инсулт и инфаркт е по-вероятно да възникнат след обилно хранене. Във всеки един момент в живота на всеки човек, по-възрастен от 60 години, а сега вече - при всички хора над 40 -годишна възраст, след хранене може да се образува холестеролов тромб, мастни плаки или да се прилепят мазнини, които могат да влязат във всеки кръвоносен съд, да го запушат и да блокират циркулацията на кръвта! В резултатът - инфаркт или инсулт!

Забележете: кръв за анализ винаги вземат преди хранене. А в такава кръв има по-малко холестерол. Кръвта е необходимо да взема след хранене. На гладно никой не умира, всички умират след натоварване, след стрес, след като са обядвали, или през нощта.

Трябва да се придържаме към правилното хранене. Да следим за нивото на холестерола в кръвта. Защото, ако холестерол плува в кръвта, какво добро може да се случи ? Трябва да знаете кои храни са добри и кои са вредни за нашия организъм. Намалете съдържанието на мазни, пържени храни. За добра кръв трябва да преобладава растителна храна - 80%. Състоянието на кръвта определя състоянието на сърдечно-съдовата система.

- Артериално налягане. Какво е налягане? В атмосферата налягането е 760 mmHg, а хората имат свое налягане - 120/80. Кръвното налягане - това е силата на проникване на газ в кръвта. Нормата е 120/80 - при това съотношение всяка клетка получава максимално количество кислород. Ако се отклоните от нормата - клетките изпитват кислороден глад. 120 е числото, характеризиращо проникването на кислород в кръвта (върху кръвоносния съд), а 80 - съпротивлението на стената на съда (откъм вътрешната страна на съда). Ниско, високо и скачащо кръвно налягане показват неправилен начин на живот.

След това ще говорим за причините за отклонения от нормалното кръвно налягане, които са много по-различни от посочваното от традиционната медицина.

Съдови нарушения:

- Повишено кръвно налягане - хипертония ;

- Понижено кръвно налягане - хипотония ;

- Артериално налягане нестабилно, с различия.

 
ПРИЧИНИ ЗА ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

ПОВИШЕНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

(Норма - 120/80)
1. Високо ниво на адреналина. Представете си човек, който нервничи през цялото време и то за всяка дреболия, или е с високо ниво на адреналин поради професията си. Например, на шофьорите зад волана. Неговите слух, зрение, реакции, са постоянно напрегнати. Или при актьора на сцената. Те не живеят дълго, а някои умират направо на сцената. Адреналинът е хормон. Той винаги свива кръвоносните съдове. И на сърцето му е много трудно, защото периферните съдове са свити, а то трябва да прокарва кръвта през тези стеснени съдове. Ако е стеснен един съд водещ към сърцето, то някаква част от сърцето за известно време не получава кислород. И ако лицето в това време добави някакво физическо натоварване - ще получи инфаркт! Резкият спазъм на съдовете причинява инфаркт дори при млади хора!


Ако човекът е твърде нервен, уплашен - той трябва или да се изпоти или да уринира, или да поплаче. Други начини за извеждане на адреналина няма. Всеки, който не плаче - се отравя с адреналин в пълен размер. Добро антистресово средство - чаша вода Корал-Майн с температура 50 градуса или Микрохидрин. Човекът незабавно се изпотява. Винаги му дават да пие студена вода, това е погрешно. От студената вода човек няма да се изпоти. Имаме нужда от мощна енергетика, за да изкараме потта. Никоя вода няма да проникне в кръвта, докато не се нагрее до 36 градуса. В такива случаи трябва да се дават не 250гр, а 500 грама и да се пие на малки глътки в продължение на 15 минути. Ще възникне чудовищно потоотделяне и човека веднага ще се успокои. Това вече е пробвано.

Променете отношението си към ситуацията. Недейте да нервничите.

2. Сгъстяване на кръвта. Сърцето ни е разделено на две части. Една част от сърцето се движи - и кръвта от нея излиза, втората част в този момент се отпуска - и кръвта се стича там. Това е закон на физиката. Просто се създава отрицателно налягане и кръвта се засмуква за сметка на отпускането на мускулите. А след това обратно. В сърцето няма никакъв мотор.

Сега си представете съда, водещ до сърцето, и през този съд тече кръв, в която на практика няма плазма. Тази кръв е гъста, тя се движи много бавно, трябва да я тласкаш. Ако на сърцето стане трудно да прокара такава кръв, то има две възможности: или по-силно да тласка, или да стесни съдовете. Представете си, че прекарвате масло или крем през широк отвор. Необходимо е да се положите по-големи усилия, за да ги придвижите. А ако ги прекарвате през тесен ръкав, ще влязат по-бързо. Именно поради това организмът свива кръвоносните съдове. Сърцето изпраща сигнали на мозъка, мозъкът - на бъбреците, бъбреците - на кръвоносните съдове, които се стесняват. Ето защо при всички пациенти с хипертония е увеличена лявата камера (за повишаване насилата на изтласкване).

Повишеният хемоглобин, например 150 (много често се среща при пациенти в напреднала възраст), говори за това, че кръвта е гъста и това е много опасно!

Сгъстяването на кръвта е липса на вода! Или наличие на химически кисели напитки, които нямат нищо общо с водата. Например, кръвта на човека е гъста и той има високо кръвно налягане. Причината е една - той не пие вода. Никакви други проблеми няма. Човек отива до тоалетната, изпотява се, а пие само 0,5 литра вода на ден. И тялото започва да взема течност от кръвта. Кръвта може да даде литър - това е нейният резерв. И в бъдеще хора с такива проблеми започват да пият лекарства разширяващи съдовете. При разширени съдове сърцето е принудено да изтласква кръвта по-силно, защото са му отнели основния механизъм. Освен това, когато ние по този начин разширяваме кръвоносните съдове, кръвта спира да постъпва в долните органи и краката. Сърцето просто не успява да изтласка дотам кръв. И то отново е принудено да свива кръвоносните съдове, за да стигне кръвта до долните органи. Сърцето свива кръвоносните съдове - и кръвното налягане на човека се повишава. Човекът се чувства зле. И започва да пие още повече съдоразширяващи лекарства. Представете си - тъкмо надбъбречната жлеза да повиши налягането и ние хоп - и го снижаваме. Нарушаваме филтрирането на урината. Престават да се отделят отрови, токсини. Човекът започва да се подува, дават му диуретик. Той продължава да се подува, а сърцето му снижава дейността си, започва подуване на краката, а след това - сърдечна недостатъчност. Организмът отново повишава тонуса на съдовете и т.н. Два месеца по-късно - това е вече хипертония. Лекарят произнася тайнствената фраза: имате хипертония и до края на живота си трябва да пиете хипоинтензивни таблетки. Подбират терапевтична доза, например, през три часа. За да не се колебае налягането. С това разрушаваме сърдечния мускул, тъй като той е принуден да се съкращава по-силно. А можете просто да се научите да пиете вода и да премахнете другите причини, поради които се повишава налягането.

3. Кръв с холестерол. Холестеролът - това са мазнини, от които се състои нервното влакно - произвежда се от човешкото тяло. Клетката е покрита с холестерол, който предпазва клетките от слепване. Холестеролът бива в две форми - "Добър" и "лош".

Лошият холестерол, съединявайки се с белтъците, образува атеросклеротични плаки и е главният виновник за атеросклерозата на съдовете! А ако съдовете са в лошо състояние, това води до инфаркт или инсулт. Лошият холестерол се произвежда не само от организма. Ние го получаваме с храната, която съдържа наситени мастни киселини. Това са млечни продукти, животински мазнини, хайвер от риба, яйчен жълтък, черен дроб, бъбреци, мозък.

Добрият холестерол не се съдържа в храната, а се произвежда от самия организъм под влиянието на системни физически тренировки. Добрият холестерол очиства и възстановява съдовете. Концентрацията на добър холестерол в кръвта се увеличава, когато се консумират 60-70 грама спиртни напитки на ден, или чаша вино (300 мл), бира - Но не повече. Много интензивните физически упражнения или приемането на големи количества алкохол, напротив, подтиска синтеза на добър холестерол в организма.

Ако в кръвта има много големи молекули холестерол, то сърцето, за да ги изтласка, има два начина: по-силно да тласка, за да прекара холестерола, или да стесни кръвоносните съдове, за да увеличи налягането. Отново организмът е принуден да повиши кръвното налягане. А иначе - холестеролът ще се захваща навсякъде. Той няма никакво отношение към гъстотата на кръвта. Кръвта може да е течна, а да има висок холестерол. Това е още по-лошо. Защото при течна кръв налягането е ниско холестеролът започва да прилепва, да се окислява.

Ако редовно ядете майонеза, масло за чай, пиете пълномаслено мляко, обичате пържени храни, консумирате храни с дълъг срок на годност или храни, които съдържат консерванти, стабилизатори и т.н. и не съдържат ензими, и при това на практика не правите физически упражнения, можете на 100% да твърдите, че нивото на лошия холестерол в кръвта ви е повишен! Лабораторни изследвания можете да си направите във всеки медицински център. Нормата на холестерол в кръвта е 6.5.

4. Лошо функциониране на бъбреците. Бъбреците - това са милион тръбички, през които преминава мръсната кръв. В тръбичките тя се филтрира - мръсотията - надясно, кръвта - наляво. Мръсотията са разтворени урати, ацетони, кетони, и т.н. - концентрира се в урината, излиза в пикочния канал или в пикочния мехур - за да се изхвърли. Ако кръвта е много мръсна, омазнена, вискозна, без вода - бъбречните каналчета се запушват и бъбреците започват да повишават налягането, за да могат по-бързо да прекарват необходимото количество кръв през по-малко бъбречни каналчета (тъй като много от каналчетата са запушени). При повишаване на налягането в бъбрека, бъбречните мембрани започват да се пукат - и в урината попадат еритроцити, кръв, левкоцити. Всичко, което никога не бива да попада там. В резултат - преди анализите на урината са били добри - сега са лоши.

Ако човек тежи 100кг, той има 5.5 литра не много чиста кръв. A бъбрекът тежи около 70 грама и през него трябва да мине цялата кръв. Няма как да го заобиколиш. Там скоростта на кръвотока е много висока - 100л. кръв в час! И ако кръвта заседне, сърцето спира. Защото сърцето без приток на кръв спира незабавно! Над бъбрека са надбъбречните жлези - това е хормонална жлеза. Тя на всяка секунда наблюдава колко кръв влязла и колко е излязла. Ако кръвта е влязла и не излиза, то кръвоносният съд, който се намира над бъбреците, рязко се стеснява, за да се
прекара под налягане през бъбреците. При очистване на кръвта в бъбреците, в урината отива вода и бъбреците трябва да се лекуват и се промиват. Да се лекуват бъбреците може тогава, когато урината все още е добра. Когато урината е лоша - "Марлята" е вече скъсана от натиска и това се нарича хроничен гломерулонефрит. Това означава дълбоко поражение на мембранния апарат.

Ангината е сериозно бактериално заболяване, дава усложнение на бъбреците. Ако едно дете е боледувало от ангина, но анализите на урината му са нормални, сливиците му не се лекуват. След следващото заболяване резултатите от анализа на урината стават по-лоши, а след третото - в урината се появяват белтък, левкоцити, еритроцити. А трябва да се лекува три години преди началото на заболяването. След ангина трябва веднага да проверявате бъбреците, сливиците, да промивате лимфната система, да повишавате имунитета и да пазите бъбреците. Когато има белтък в урината, дупките вече не можеш да ги запушиш. Белтъкът започва с 0.33, 0.66, 0.99, а след това - изкуствен бъбрек.

ПОНИЖЕНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ.

Ако човека има разредена кръв, анемия, то сърцето трябва да я прекарва с удвоена скорост, тъй като кислорода, червените кръвни клетки, са много малко. А да се осигурят кислород и хранителни вещества е необходимо на всяка клетка. Тахикардията възниква поради тази причина. Сърцето само по себе си избира такъв ритъм, който да обезпечи кислород на всички клетки на организма. Поради това трябва да се нормализира състава на кръвта, за да се избавите от анемия.

Също така, ниското кръвно налягане може да се дължи на шийна остеохондроза, изместване на шийните прешлени и сколиоза. Това е много важно. Необходимо да се премахнат тези проблеми.

СКАЧАЩО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ.
Когато показателите за кръвното налягане постоянно се променят - това говори за смущения във вегетативно-съдовата система. Необходими са гимнастика, правилно положение по време на сън (добре е да използвате цилиндрична възглавница под главата), корекция посредством мануална терапия.
Всичко в организма е силно взаимосвързано. A хипертонията е състояние, при което кръвното налягане на човека е такова, каквото заслужава. Организмът ще поддържа такова налягане, за да снабдява с кислород всяко пръстче. При някои то е 180 /100, при някои 140/90. Как да променим такова налягане? Никак. Не бива да го пипаме. То трябва да спадне в резултат от други мерки. Нашият организъм не е против нас. Той е за нас. Той винаги се стреми да предостави на нашите клетки кислород. Ако изкуствено сме понижили кръвното налягане, значи действаме против организма. Ако налягането е понижено от самия организъм - значи действаме за него. Това е много важно.

Ако на 45-50 години налягането се повишава рязко, причина може да бъде менопаузата. Когато възникне неизправност в хормоналната система, нарушава се функцията на щитовидната жлеза, която регулира надбъбречните жлези. В резултат на това се повишава налягането.

Ако имате родители-хипертоници, първото нещо, което трябва да се направи за лечение на високо кръвно налягане, е да се изследва кръвта, за да се разбере причината за хипертонията. Какво трябва да знаете за кръвта - дали е гъста, вискозна, мазна, колко холестерол има в нея.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОМОЩ ПРИ ПОВИШЕНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
 
Тук не са важни причините за хипертонията. В този случай вие въздействате на всички причини.

1. Психология. Антистресови продукти - Настойка от билки №5, Колоидно злато, Минамин (хранене), и т.н.

2. Храна. Количеството храна трябва да се намали три пъти. Всичката храна да се поема в течна форма. Да не се консумира гъста каша - само в течен вид, крем супи и т.н. Намалете количеството на хранататака: яжте храната не солена, а солта добавяйте след това - на езика.

Нуждаете се от вегетарианска диета и корекция на храненето - отказ от храни, които съдържат лош холестерол и редовни физически упражнения. При заседнал начин на живот се нарушава кръвообращението на долните крайници.

3. Напитки. Изключете киселите напитки : чай, газирани напитки и т.н. Пийте само вода. Започнете с малко, като постепенно я увеличавате до желаното количество 30 мл на 1кг. тегло). Водата трябва да бъде алкална. Най-добрата вода е Корал-Майн (или вода + 8 капки Хидросел на една чаша).

В същото време трябва да се очисти черния дроб, т.е. да се премахне този холестерол, който пречи, и да се опитате да го разтворите. Най -доброто средство за разтваряне на холестерола - е Асимилатор с Артишок. Просто чай от артишок или топла вода Корал-Майн. Артишокът е хранително растение и се консумира в целия Изток.

4. Противопаразитарна, антибактериална програма. В бъбреците живеят: уреаплазма, която създава камъни, микоплазма, кандида, Ешерихия коли. Вируси в бъбреците не живеят, защото там има силен кръвоток, те не могат да се задържат там. Те преминават транзитно, но не живеят там. За уреаплазмата и гъбичките това е любимото място. Ако гъбичка проникне в бъбреците, тя осеменява всички тръбички.

5. Очистване на тялото. Коло-Вада. Необходимо е очистване на черния дроб - от работата на черния дроб зависи нивото на холестерола в кръвта!

Преди да направим очистване с Коло-Вада, трябва да очистим бъбреците, а след месец и половина можем да използваме и Коло-Вада. Същото важи и при камъни в черния дроб и бъбреците. Идеално средство за почистване на бъбреците е Набор билки №6. Можете да ги вземате в минимални дози в продължение на шест месеца поред, без никакви усложнения. Албърт Цер е велик билкар. Той е балансирал билките в микродози така, че неговите билки наистина работят. Няма нито един хипертоник, при когото да не са били задействани бъбреците! Настойката меко отваря бъбреците. Много полезен за мъжете е набор №11. Следва да го добавите, за да отпуснете простатната жлеза.

Като сорбент, за да събере цялата мръсотия, която се измива, трябва да използвате Люцерна. Ако човек редовно взема люцерна, 4-5-6 таблетки дневно, това оказва много добра помощ на бъбреците. Добре се очистват червата, но трябва да се взема половин година минимум. За три дни нищо няма да стане.
 
Идеалното натурално средство за очистване на бъбреците е овеса. Но трябва да се пие с години - особено децата. Динята също е великолепно средство за бъбреците. Има такава диета: черен хляб и дини, и повече. Бъбрецитесе измиват изумително.
 
 
6. Храносмилателни ензими. Най-добрият ензим - Асимилатор.

7. Хранене - витамини и микроелементи.
 
Алгоритъм за поддръжка
1. Вода 1.5 литра на ден
2. Противопаразитна програма
3. Очистване на организма
4. Ензими и лактобактерии.
5. Хранене. Витамини и микроелементи.

Храна за сърдечно-съдовата система

Витамини

Витамини от група В
необходими за нормална циркулация на кръвта, намаляват отлагането на холестерол в сърдечния мускул

Фито - Cи ( витамин С )
необходим за работата на костния мозък, намалява нивото на холестерола

Минерали

Калиев глюконат

Селен

Цинк

MСM (сяра) - влиза в състава на хемоглобина

Калций Меджик

Корал-Майн

Аминокиселини

Биошейп
Предотвратява отлагането на мазнини в черния дроб и по стените на артериите, укрепва сърдечния мускул, поддържа нормално ниво на холестерол и т.н.

Противити

Чесън

Също така е полезно

Артишок

Омега 3/60


УКРЕПВАНЕ НА СЪРДЕЧНИЯ МУСКУЛ:

1.
Вода Корал-Майн
2. Калиев глюконат
3. Коензим Q -10 ( енергия)
4.
Спирулина ( аминокиселини )
5. Омега 3/60

Укрепване - месец, месец за почивка - 3 цикъла.

УКРЕПВАНЕ НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ НА КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА (3 месеца)

1. Витамин C (
Екста-Си)

2. Чесън - разрежда кръвта, действа противовъзпалително.

3. Омега 3/60
 
                                                                                                                                                                                             www.iskri.net/zefira
Създадено: 16/12/2013 : 11:21
Обновено : 10/06/2020 : 00:34
Категория : Олга Бутакова - лекции за лекари
Страницата е посетена 8025 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^