Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 738 всичко

 6 посетители онлайн

Доктор Уолък - Мъртвите лекари не лъжат

Мъртвите лекари не лъжат
д-р Уолък
 
През 1991 г. д-р Уолък е предложен за Нобелова награда. Това, което ще прочетете, може напълно да преобърне Вашата представа за съвременната медицина и по този начин радикално да измени Вашата съдба и съдбата на Вашите близки.
Израснах във ферма в западната част на графството Сент-Луис. През 50-то години започнахме да развъждаме крави за месо. Сигурно знаете, че единственият начин да се спечелят пари в селското стопанство е да отгледате свой собствен фураж. В мелницата за нас смилаха царевица, боб и сено, като добавяха и много витамини и минерали. Така приготвяхме храна за животните. Правехме това за кравите, но не и за нас самите. Постъпих в селскостопанско училище и, получих научна степен, станах специалист по животновъдство, полски култури и почвознание. След това заминах за две години в Африка. Там успях да осъществя своята детска мечта да работя с Маур Паркинс. Много от Вас го помнят от книгите му. Той е велик човек.
След две години получих телеграма с покана да работя в зоопарка в Сент-Луис. Националният институт на здравето отдели за зоопарка издръжка в размер на 78 млн.$, а на тях им беше нужен ветеринар, който да прави аутопсии на животните, умрели от естествена смърт в зоопарка. Аз се съгласих, пристигнах, но естествено, ми се наложи да правя аутопсии на животни умрели не само в този зоопарк, а и в други. В моите задължения влизаха не само аутопсии на животни, починали от естествена смърт, но и задачата да откривам и наблюдавам онези, които са свръхчувствителни към замърсената околна среда, защото в началото на 60-те години никой нищо не знаеше за екологичните проблеми и катастрофи.
За да изследвам причините за смъртта на хора и животни, аз проведох     17 500 аутопсии и ето до какво заключение стигнах: "Всяко животно и човек, умрели от естествена смърт, умират от непълноценно хранене, т.е. от недостиг на хранителни вещества." Резултатите от химическите и биохимическите анализи показват, че естествената смърт настъпва от неправилно хранене. Това така ме порази, че се върнах към историята с кравите. Написах 75 статии и трудове, 8 учебника заедно с други автори и 1 книга - самостоятелно. Тя се продаваше за $140 на студенти-медици. Печатаха ме в 1 700 вестника и списания, участвах в телевизионни предавания, но през 60-те години моите трудове относно храненето слабо вълнуваха някого. Наложи се да се върна към ученето и да стана лекар, а това ми позволи да използвам знанията за храненето, които получих във ветеринарното училище. Прекарах 15 години в Торкмунд, щат Орегон, като се занимавах с обикновена лекарска практика.Сега искам да споделя своите знания и изводи, получени за тези 10-12 години. И ако приложите поне 10% от това, което ще чуете, ще спестите много пари и ще удължите с много години своя живот.
Искам да Ви кажа главното: генетичният потенциал за продължителност на живота е 120-140 години! В наше време можем да изредим едва 5 народности, чиито представители доживяват до 120-140 години на Изток, в Тибет и в Западен Китай. Те са описани още през 1964 г. от Джеймс Хилтьн в книгата му "Изгубен хоризонт".
Съгласно описаните там данни, макар да допускам, че има някакво преувеличаване, най-старият човек бил доктор Ли от Китай, роден в Тибет, който бил на 150 години, получил от императорското китайско правителство сертификат, който потвърждавал, че той действително е на 150 години и че се е родил през 1677 г. Когато навършил 200 години, той получил втора грамота. Документ свидетелства, че той е умрял на 256 години. През 1933 г., когато умрял, за него е писано в „Ню Йорк таймс”, „Лондон таймс”, където всичко е достатъчно добре потвърдено с документи. Може би е бил на 200 години, а не на 256.
В Източен Пакистан е живяла група хора наричани "богази". Те са известни като дълголетници - те живеели по 120-140 години. В бившия Съветски съюз грузинците, употребяващи кисело-млечни продукти, живеят до 120 години.
Арменци, абхазци, азербайджанци доживяват прекрасно запазени до 120-140 години.
През 1973 г. в януарския брой на "Нешънъл Джиографик" беше поместена статия за хора доживели до 100 и повече години, придружени с прекрасните илюстрации, с които се слави това списание. Запомнил съм три от многото фотографии. На една има жена на 136 години. Тя седи в кресло, пуши кубинска пура, пие вода и взема участие във вечеринка - прекрасно се весели, без да е прикована на легло в старчески дом, без да е нужно да отделя по $ 2 000 от сметката си. Тя се наслаждаваше на живота за своите 136 години.
На другата фотография бяха снимани две съпружески двойки, празнуващи 100 и 115-годишнини от своите сватби.
На третата фотография беше мъж, сърбащ чай в планините на Армения, слушащ малък транзистор. Според записаното в неговия акт за раждане, рождената му дата, кръщелното, записите, дадени от неговите деца, той е на 167 години. По онова време той беше най-стария човек на Планетата.
В Западното полукълбо индианците „волкобанди” и знаменитите жители на Еквадор, живеещи в Андите в Югоизточно Перу, се славят със своето дълголетие, както и племената в Титикака и Мачу Пикчу. Представителите на най-старото племе край Титикака живеят 120 години. Американката Маргарет Пич от щата Вирджиния е в Книгата на рекордите на Гинес като най-старата американка, умряла от недостатъчно хранене на 115 години. По-точно тя умряла от усложнения след падане. Кой от Вас ще каже от какво е починала? Правилно - от остеохондроза. Жената умряла от дефицит на калций в организма. Не е имала сърдечно-съдова недостатъчност, рак, диабет - починала 3 седмици след падането, тъй като в организма й не достигал калций. Дъщеря й казала, че преди смъртта си Маргарет Пич е имала желание за сладко. Това заболяване е известно под името "Пайк". Ще говорим за него по-късно: Но обикновено, ако много се увличате по шоколад или сладки, това означава, че във Вашият организъм не достигат хром и ванадий.
В една от страните на третия свят - Нигерия вождът на племето Баус умрял на 126 години. На погребението една от жените му се похвалила, че когато мъжът й умрял всички зъби били негови, а това е признак, че и другите му органи са изпълнявали функциите си както трябва.
Малко наука.
През м. ноември 1993 година в Аризона бил проведен интересен експеримент. Три двойки прекарали в изолация 3 години, като се хранели със здравословна храна, която сами отглеждали, дишали пречистен въздух и пиели незамърсена вода. Когато излезли, ги изследвали лекари-геронтолози от Калифорнийския университет в Лос Анжелис - данните от анализите на кръвта и другите жизнено важни показатели на организма били заложени в компютъра на университета в Лос Анжелис.
Прогнозата на компютъра била: Ако продължават да живеят на такъв режим, могат да доживеят до 165 години. Това доказва за пореден път, че е напълно възможно да се доживее до 120-140 години. Средната продължителност на живота на американците е 79,5 години, а продължителността на живот на магистъра или на лекаря - 58 години. Така че, ако искате да си извоювате от живота 20 статистически години, не постъпвайте в медицинско училище.
Има две основни неща, които сте длъжни да направите, ако искате да попаднете сред дълголетниците.
Първо - трябва да избягвате опасностите: да не стъпвате на мини, тоест да избягвате безсмислените и безпричинни опасности. Ако играете руска рулетка, пушите, пиете, бягате по средата на скоростната лента в час пик, едва ли ще доживеете до 120 години. Звучи забавно, но хиляди хора умират именно защото правят подобни глупости. С други думи, ако имате възможност да предотвратите болест, особено неизлечима, трябва непременно да се възползвате.
Второ: трябва да правите само онова, което Ви носи полза. Необходими са ви 90 хранителни добавки: 60 минерала, 16 витамина, 12 основни аминокиселини и протеиносъдържащи белтъци и 3 основни мастни киселини. Всичко 90 добавки към ежедневната диета, иначе ще развиете заболяванията, свързани с техния дефицит.
Сега за това пишат във вестниците, говорят по радиото и телевизията. За това се знае, тъй като се интересуват от здраве, дълголетие, и хранителни добавки. Лекарите постоянно говорят с нас за това, но не защото ги принуждава медицинската професия. Не мислете, че медиците молят вестникарите да пишат за това, не. То произтича от факта, че тази информация помага за по-доброто разпространение на вестниците.
Моята любима статия се появи в списание "Таймс" от 06.04.1992 година, ако не сте я чели, настоятелно Ви препоръчвам да си я намерите от всяка училищна или публична библиотека. Направете няколко фотокопия и ги залепете на вратата, на хладилника, в банята.
Това е всеобхватна статия, в която се говори, че витамините са в състояние да победят рака, сърдечно-съдовите заболявания и разрушителното действие на стареенето. На 6-те поучителни страници на тази статия има всичко на всичко една отрицателна мисъл, казана от лекар, на който авторът задава въпроса: "Какво мислите за витамините и минералите като хранителни добавки към нашето хранене?" И ето какво отговаря този лекар: „Поглъщането на витамини не носи полза” - смята Виктор Хубин, професор по медицина в Ню Йоркското медицинско училище Маутсииай. "Всички допълнително вземани витамини само правят нашата урина по-скъпа”. Ако преведем тези думи на достъпен език, се получава, че когато приемаме витамини и минерали, уринираме долари - т.е. напразно харчим долари за витамини и минерали.
Ето какво ми се иска да кажа в тази връзка: след като проведох 17 500 аутопсии на 14 501 животни от целия свят и на 3 000 души, и понеже винаги съм искал да бъда здрав, да имам деца, внуци и още правнуци, аз смятам, че:
Ако инвестирате минерали и витамини в самите себе си, Вие инвестирате в благосъстоянието на лекарите от медицината.
Аз твърдо вярвам, че именно ние помагаме за забогатяването на лекарите. За периода между 1776 г. и Втора световна война САЩ са похарчени около 8 млрд. $ за здравеопазване и научни изследвания в областта на здравеопазването. Сега за това се харчат 18 трилиона $ годишно и това все още не е достатъчно. На всеки му се иска медицината да бъде безплатна, но ако използваме за селското стопанство, и по-точно за животновъдството, медицинската система, използвана при хората, то котлетите, които ядем, ще станат $275 за 0.5 кг. А ако се възползвате от селскостопанската система, прилагана в животновъдството, осигуряването на петчленно семейство ще струва $10 на месец. Така че можете да избирате.
Аз съм убеден, че помагайки на лекарите да забогатеят с помощта на застраховките и държавните субсидии, те също са ни длъжни с нещо. Длъжни са да ни информират за резултатите от най-новите медицински изследвания. Кой от седящите тук е получавал подобна информация от своя лекар? Никой? Интересно, нали? Но аз имам много информация, която можете да получите. Искам да я споделя с Вас.
Първо - язвата на стомаха. Кой от Вас е чувал, че причината за язва на стомаха е стресът. Вече 50 години ние ветеринарите знаем, че язвата при свинете се получава от бактерии. Не можем да си позволим скъпа операция на стомаха на свинята, а ако можехме, Вашата свинска пържола щеше да струва $275 за 0.5 кг.
Ние разбрахме, че съществува минерал, който се нарича бизмар, с чиято помощ можем да предотвратим и излекуваме язва на стомаха при свинете без хирургическа намеса - лечението ни излезе примерно $5 на свиня. Лечението с помощта на бизмар, други минерали и тетрациклин. Националните институти едва през февруари 1994 г. дадоха изявление, че язвата на стомаха е предизвикана от бактерии, а не от стрес и може да бъде излекувана. Но нали медицинските изследователи обикновено казват: "показва обнадеждаващи резултати, които могат да се окажат благотворни*.
Сега националните институти използват именно думата „излекуване" - без намеци. Те казват: "излекувана по метода, съчетаващ минерали, бизмар и тетрациклин*. Тези, които не знаят какво е това бизмар, трябва само да влязат в обикновен хранителен магазин, или в аптека, и да купят за $2 бутилка със съдържание в розов цвят. То се нарича пептобизъм (
PeptoBismol - с активна съставка bismuth subsalicylate).
И така, вземайки гореспоменатия минерал, може да се излекува язва. И отново трябва да направите избор: да се излекувате за $5 или да позволите да Ви режат. Изборът е Ваш.
 
Втората причина за смъртността на американците е рак.
През септември 1933 г. в Националния институт по онкология към Бостънското медицинско училище, след наблюдение на раковоболни беше направено изявление, че е открита противоракова диета. Изводите бяха направени въз основа на изследвания проведени в Китай в китайската провинция Хинай, тъй като там беше регистрирано най-високото ниво на ракови заболявания,
В течение на 5 години на изследвания се подложиха 29 000 души. Даваха им витамини и минерали, надвишаващи два пъти нормите, препоръчвани на американците, т.е. ако препоръчваната дневна доза витамин С е 60 мг., болните получаваха 120 мг.
Алън Пол, човек, удостоен с две Нобелови награди, казваше, че ако искате да предотвратите раковите заболявания с помощта на витамин С, трябва да вземате по 10 000 мг. от него на ден. Резултата: лекарите, които в захлас спорeха с него, вече се намират на оня свят (вечна им памет), а Алън Пол е жив и здрав. Той е на 94 години, работи по 4 часа на ден, 7 дена в седмицата, живее в ранчо в Калифорния и преподава в Калифорнийския университет в Сан Франциско.
Сами изберете: да слушате съветите на умрелите лекари, или да се придържате към мнението на доктор Пол.
Съвсем нормално е да се взема витамин С - двойна доза, витамин А - двойна доза. Нищо лошо няма да се случи. Не по-малко важно е да се вземат цинк, рибофлаин, молибден и т.н. Но една група вещества са особено полезни. В нея влизат три компонента: витамин Е, бета каротин и селен. Тези три компонента се вземат в двойни дози за деня. При пациентите, получаващи витамин Е, бетакаротин и селен в течение на 5 години, смъртността във всички случаи е намаляла на 9% (или 10) от всеки 100 обречени да умрат болни, са оживели. А от 100 обречени на смърт раково болни, вземали тези 3 компонента - 13 са оживели.
В провинция Хинай преобладаваше рак на стомаха и хранопровода. От тези болни, които участваха в експеримента, оцеляха 21%, тоест 21 човека от 100. Вашият лекуващ лекар трябваше да Ви информира за тези резултати, за да направите сами своя избор.
По-нататък: артрит.
От септември 1993 г. в Медицинското училище в Харвард и в Бостънската болница се проведе лечение с кокоши протеини на болни с подути стави в резултат на артрит. Бяха избрани болни, чието състояние не се подобряваше от медикаментозното лечение. На тези болни поставяха инжекции с аспирин, мезо-триксид, преднизолон, кортизон и различни методи на физиотерапия. Единственото, което оставаше, беше хирургична намеса за смяна на ставите. Тогава аз казах "Тези хора са страдали толкова много, че ако се съгласят да пострадат още 90 дни, общо 3 месеца, аз ще проведа малък експеримент". Съгласиха се 29 доброволци. Тези 29 човека, при които бяха изчерпани всички възможности на медицината, а подобрение така и не беше настъпило, се подложиха на следното лечение: всяка сутрин им даваха чаена лъжичка с връх с раздробени кокоши хрущяли, разредени с портокалов сок. Всички пациенти се намираха под наблюдение на медицинското училище в Харвард. И след 10 дни всички болезнени възпаления и усещания изчезнаха, след 30 дни те вече можеха да си позволят някои неща, а след 3 месеца функциите на ставите им напълно се възстановиха.
Лекарят, който провеждаше тези изследвания в Харвард обяви кокошия хрущял за лекарство, защото щом помага да се излекува болест, значи може да се нарече лекарство и да се дава с рецепта.
Ако това не Ви харесва, може да отидете в аптеката и да си купите и ноксиджелон [KnoxGelatine - говежди желатин, Б.пр.]. Жените много добре познават това средство. То се приема за укрепване на ноктите и косата, В него основен компонент е говеждият хрущял, който е добро укрепващо средство за Вашите хрущяли и кости. Ноксиджелон е приготвен от говежди хрущяли и сухожилия и ако вземате по 0.5 ч.л. от него с портокалов сок, в съотношение 1 унция на 100 фута тегло колоидни минерали, то следващия път, когато дойда тук, ще се качите на сцената и ще започнете да ме целувате и прегръщате, ако си спомните за артрита.
Кой от Вас някога е чувал за болестта на Алцхаймер (загуба на паметта)? Сега за нея знаят всички, но когато аз бях малко момче, болестта на Алцхаймер просто не съществуваше. Сега това е един от най-разпространените недъзи, поразяващ един на всеки двама души, достигнали до 70 годишна възраст, достатъчно плашещи данни. В животновъдството започнахме да се занимаваме с този проблем преди 50 години - с големи дози витамин Е.
През юли 1992 г. сериозното научноизследователско училище към Калифорнийския университет в Сан Диего през 1992 г. публикува изявление, че витамин Е забавя загубата на паметта при болестта на Алцхаймер - и тук са изостанали с 50 години от ветеринарната медицина.
Затова може би за Вас е по-добре да ходите на ветеринар.
Камъни в бъбреците - от какво най-вече Ви препоръчва да се пазите в храненето си доктора? От калция - никакви млечни продукти, никакви продукти, съдържащи калций. Защото приемат, че "калцият в бъбреците се появява от калция, съдържащ се в продуктите, които употребявате за храна. Всъщност калцият в бъбреците се появява от Вашите собствени кости. Когато имате дефицит от калций - тогава се образуват камъни в бъбреците. От хиляда години знаем, че за да се предотврати образуваното на камъни в бъбреците при домашните животни, трябва да им се дават повече калций, магнезий и бор. Но биковете, овните, млекодайните животни имат такава анатомия, че когато се разболеят от тази болест, те просто умират. Когато при нас се появят камъни в бъбреците, от болка ни се иска да умрем. Ние знаем как да предотвратим това заболяване. Трябваше да получите писмо от Вашия доктор още през 1993 г. и в него е трябваше да ви се каже, че калцият намалява риска от камъни в бъбреците. Бяха изучени около 40 000 пациента, разделени на 2 категории. В групата, получаваща най-голямо количество калций, никой нямаше камъни в бъбреците, помните ли, говорих Ви, че лекарите доживяват до 58 години, а ние с Вас до 79.5 години. И така, групата професионалисти, които Ви казват как да живеете и Ви уверяват, че не трябва да употребявате сол, кофеин, да не ядете краве масло, а маргарин, да не правите всякакви глупости, умират на 58 години, а хората на 120-140 години поставят късче каменна сол в чашата с чай, а изпиват по 40 чашки на ден, тоест употребяват по 40 парченца сол на ден, готвят с краве масло, вместо със зехтин, живеят до 120 години. На кого ще повярвате, на този, който живее 120 години или на този, който доживява до 58? Изборът е Ваш.
Аз много уважавам някои от тях. Сред тях е доктор Стоюрд Картред. Той е на 58 години и е семеен лекар. Занимава се с проблемите на аневризма. Това е отичане на слабите артерии, което води до загуба на еластичността на тъканите.
През 1957 г. ние разбрахме, че причината за аневризма е дефицитът на мед в организма. Тогава работехме над проект като наблюдавахме 200 000 пуйки. Давахме им специална дажба с 90 хранителни вещества. През първите 13 седмици половината от тях умряха от аневризъм. Увеличавайки двойно количествата на медта при храненето, фермерите отгледаха 500 000 пуйки и нито една от тях не умря в резултат на аневризъм. Този експеримент беше проведен върху мишки, котки, кучета, свине - стигнахме до извода, че именно дефицитът на мед е причина за заболяването.
Ранното побеляване е първият признак, че имате липса на мед в организма. Кожата се набръчква, защото е нарушена еластичността на тъканите, появяват се кръгове под очите, линии по лицето и приличате на изсушена слива. Освен това съществува и друг проблем - варикозио разширени вени, тъй като е нарушена еластичността на тъканите. Цялото Ви тяло провисва - ръцете, гърдите, корема, бузите и Вие прибягвате до пластична операция, отивайки при козметолога. В действителност по-практично и безопасно е да приемате колоидни минерали.
Друг лекар - Мартин Картър, почина на 57 години. Имаше докторска степен в Харварската медицинска школа, докторска степен по медицина в Йейл. Когато му направиха аутопсия се установи, че причината за смъртта му е аневризъм на аортата. Това беше заключението на лекар от болницата при университета "Рокфелер*. Така че от какво умря доктора - от дефицит на мед. И той имаше "евтина урина”. Ето и друг пример: достатъчно известната адвокатка от Детройт Елен Джойс почина на 44 години. Тя посещаваше един от най-модните спортни клубове, тъй като знаете, че сега всички жени искат да имат стоманени кости при минимални разходи. Нейната смърт също така е причинена от аневризъм. Според резултата от аутопсията, симптомите приличаха на парализа или кръвоизлив. Причина за това е също дефицит на мед. Тя също имаше „евтина урина”.
Някой от Вас чувал ли е за човек на име Стюард Бъркър? Автор на 5 нашумели книги за здравето, диетата, храненето, получил степен магистър по медицина в медицинската школа Тора - един от най-добрите медицински авторитети в Бостън. Неговите книги включват диети за отслабване. Той самият е починал на 40 год., а написа тези книги за 20 години. Бихте ли искали да последвате примера на този човек? Той почина на 40 години от кардиомиопатия, причина за което е дефицит на селен. Някои фермери просто отиват в магазина, в който се продават фуражи и купуват селен в ампули или таблетки за животните си, за да предотвратят това заболяване, а доктор Стоюрд Бъркър, мъжът, който написа 5 книги за хранителните продукти, умря на 40 годишна възраст от дефицит на селен в своята храна. Той също имаше "евтина урина".
Повярвайте, Вие също можете да избегнете кардиомиопатията само за 10 цента на ден и ако не знаете за това, вие просто сте пълни глупаци. Какви сте Вие, ако не приемате селен за 10 цента на ден, за да спасите собствения си живот?
Много от нас познават тази жена Гейл Кларк. На 47 години тя беше главен кардиолог на графство в Сент Луис и познайте от какво умря? Тя почина от кардиомиопатичен пристъп. Вие вероятно неведнъж сте виждали как кравите, които интензивно губят голямо количество калций с млякото си, вземат камъни, кости, стараят се да сдъвчат други предмети, чакъл, мушама за покриви. Точно това се нарича пайка(Pica). Добрият фермер ще допълни дажбата им с минерали. Съвет: Погледнете ръцете и лицето си. Ако виждате розови пeтна, това е доказателство за начален дефицит на селен. Започнете да приемате колоиден селен в течение на 6 месеца. Всичко ще изчезне. Само за половин година ще успеете да върнете процеса назад. Ако тези петна изчезнат отвън, те ще изчезнат и по вътрешните органи, по мозъка, сърцето, черния дроб, бъбреците.
 
А кой от Вас има високо съдържание на захар в кръвта си? Например 10%. Вероятно сте виждали деца, които твърде активно се нахвърлят върху захарта. Дефицитът на хром и ванадий води до повишено съдържание на захар в кръвта. Ако не обърнете внимание, ще се развие на всички известното заболяване диабет. Що се отнася до дефицита на калий в организма, то се появява в такова разпространено явление като плешивост при мъжете и при много от присъстващите тук се наблюдава дефицит на калий. Ако не попълним този дефицит, се развива глухота, по-нататък следва дефицит на бор в организма. Жените трябва да познават и уважават бора. Той помага да се запази в костите приетият калций, предпазвайки ги от остеопороза. Борът подпомага изработването на естроген, а при мъжете на тестостерон. Ако не приемете достатъчно количество бор, вие жените, много ще страдате по време на менопаузата, изпитвайки всички неприятни за този период усещания. А при мъжете, при недостиг на тестостерон ще им дойде нанагорно. Застрашени са от преждевременна импотентност. Първи признак за дефицит на цинк в организма е когато Вие губите обоняние и вкус, когато не Ви харесва храната, приготвена от жена Ви, и се оплаквате, че не усещате вкуса й. "Как? Аз цял ден съм прекарала в кухнята, за да ти приготвя вкусен обяд, а ти даже не ме похвалваш?". "Интересно, аз влязох в кухнята и нищо но усетих". Това е дефицит на цинк. При експериментите върху лабораторни животни стана ясно, че около 7 минерала удвояват продължителността на техния живот. Помните ли, аз Ви казах, че са ни необходими 90 елемента на хранене: 60 минерала, 16 витамина, 12 аминокиселини и 3 мастни аминокиселини.
На нас много ни провървя. Растенията са способни да произвеждат необходимите ни аминокиселини, витамини и мастни аминокиселини. Това е по силите на растенията и ние следва да ползваме в храненето си 15-20 растителни компонента на ден, в правилно съчетание, за да получим тези необходими 90 елемента на хранене.На практика малко от нас получават необходимото количество витамини, аминокиселини, мастни киселини, в необходимото съотношение към своето хранене. Ако Ви е скъп живота, тъй както на мен моя, на моите деца и внуци, трябва да се погрижите да приемете достатъчно количество витамини, аминокиселини, мастни киселини. В противен случай ви гарантирам, че ако не го правите, е невъзможно да доживеете до 120-140 години.
Минералите - растенията вече не съдържат минерали от никакъв вид. Тях ги няма вече в почвата, няма ги и в растенията. Имаме копие от документа на Сената на САЩ, документ 2.64 от втората сесия на 1-вия конгрес. В него се казва, че "съдържанието на минерали в почвата в нашите ферми е съвсем изтощено и затова получаваният от нивите добив, независимо дали е от зърнени култури, зеленчуци; плодове, ядки, не съдържа минерали. Хората, употребяващи тези продукти, автоматично се разболяват от болести, свързани с дефицит на минерали и единственият шанс да се предпазят и да се излекуват е да се ползват към храната минерални добавки. Така се казва в документа, подписан от конгреса на САЩ през 1836 год.
Дали ситуацията сега се е изменила към по-добро? Не, не е по-добра, за съжаление е още по-лоша. Причината е в това, че фермерите торят почвата само с натрий, фосфор и калий. Три компонента в различни съчетания и съотношения. Никой не може да задължи фермера да добави в почвата още 60 минерала, защото от тях не зависи количеството на добива. Затова всеки път, събирайки добива, тоест растенията, изсмукващи минерали, те лишават почвата от същите тези минерали.
Често ме питат: "А какво, правеха хората преди 1000 години, независимо, че не са имали торове, са живели дълго? И какво мислите за египтяните, китайците и индийците?"
 
Те са живели около големите реки Нил, Ганг, Жълтата река в Китай, които почти всяка година се разливат и наводняват всичко наоколо. И всеки път по време на наводненията познайте какво се случва? Водата пренася тиня и планински пясък от планини на разстояние 1000 мили. И хората са се молели на всички богове, благодарейки за наводнението.
Ние се молим да не се случват, а наводненията обогатяват почвата с наноси, тиня и минерали, като по този начин обогатяват и добива от зърнените култури. Крал Филип, бащата на Александър Велики, се оженил за 12 годишно момиче, кралицата на Египет - Клеопатра. Тя няма нищо общо с Елизабет Тейлър, със скъпо струващите козметика и тоалети. Тя е била плоскогърдо, хилаво създание, неотличаващо се със сексапил. Защо кралят се оженил за нея? Защото в нейните владения са се намирали най-добрите ниви със зърнени култури. На всички е било ясно, че по-добри зърнени храни от египетските не могат да се намерят на друго място, а гигантската армия начело с Александър Велики се готвела да завоюва целия сеят. Било е необходимо великолепно брашно за войниците, за да могат да маршируват 20 часа, да се бият 6 часа и да побеждават. Ако те са се възползвали от зърнени храни от изтощената на минерали почва, не биха издържали и 20 минути, а по-скоро биха почнали да викат: „Мамо, вземи ме от тук!”
Те са знаели, че Египет е най-доброто място за доставка на зърнени култури. Наводненията са снабдявали почвата с истинските минерали и затова всички, световни култури, дали на света великото изкуство и технологии, произхождат от тези места. Те са притежавали голям умствен потенциал, точно затова, защото храната, която са употребявали, е била богата на минерали.

Дефицитът на калций е причина за приблизително 147 различни заболявания. Понякога са наречени на имената на хора, например Билсполуп - когато едната страна на Вашето лице се изкриви. Това не е паралич - това е просто пареза на лицевия нерв - състояние, предизвикано от дефицит на калций в организма.
Остеопороза - това заболяване заема 10-то място като причина за смъртта сред възрастното население. Много скъпоструваща болест. Операцията за замяна на шийката на бедрото или тазобедрената става струва 35 000 $! Ако, не дай си Боже - на двете бедра, то 70 000 долара. Би било добре ако не платите нищо и имате застраховка, Маргарет Пич от Редфорд, щата Вирджиния, починала на 115 години, ако си спомняте, е умряла от усложнения след падане.
Доколкото ми е известно при животните не се среща остеопороза. Ако имате стадо от 100 крави и не се роди нито едно теленце, което да покрие всички текущи разходи, това Ви безпокои, тъй като се налага да плащате за ремонт на оградата и т.н.. Ветеринарят идва, преглежда кравите и казва: "Проблемът е ясен. Бикът има остеопороза и с неговите тазобедрени стави му е трудно да общува с кравите”. За да се предотврати това опасно заболяване е необходимо да се дава калций за 10 цента на ден на новороденото теленце и то никога няма да има остеопороза.
За профилактиката на пародонтозата и възпаление на венците - Причината да не се срещаме със заболявания на венците в животновъдството е същата - няма дефицит на калций.
Артрит. Говорихме за кокошия хрущял и желатина. 85% от артритите са предизвикани от остеопороза на ставните окончания на костите. Съществува обикновен артрит, остеоартрит, лумбаго, ревматизъм и всички те са в следствие на остеопороза на ставните окончания на костите.
По-нататък - артериална хипертония. Хипертонията - това е повишено налягане. Първото, което ще Ви препоръча лекарят, е да намалите съдържането на сол в храната си. Първото, което фермерът добавя в храната на домашните животни, е парче сол. Нито един фермер не може да бъде икономически жизнеспособен, ако не добавя на животните парче сол. На нас ни предлагат да повярваме, че не ни е нужна сол, че ни стига това количество сол, което получаваме с хляба и салатата. И на това не вярвайте. Лекар, който е доживял 58 години, Ви казва „Не яжте сол, не употребявайте краве масло", а тези които са живели 120 години са яли краве масло и сол. Опитайте се да направите Вашият избор.
 
В контролна група от 5 000 души с повишено кръвно налягане, увеличих два пъти дневното потребление на калций. След 6 седмици прекратих експеримента, защото при 85% от тази група, кръвното налягане се нормализира само от удвояването на приемания калций.
Схващанията. Вие се събуждате посред нощ и не можете да мръднете крака си. Всички сме го изпитвали. Обикновено по-нататък следва постменструалем синдром, емоционално-физическо състояние, което наричаме истерикоектомия. В Калифорнийския институт в Сан Диего беше предложено да удвоим дневната доза калций и при 85% емоционалните и физическите симптоми като че ли никога не ги е имало.
И последно - болки в кръста. 85% от американците страдат от болки в кръста, независимо от това дали работят на компютър, разтоварват камиони или карат автобуси. Болките в кръста са остеопороза на гръбнака, независимо от това дали има проблем с дисковете между прешлените или не. Ако диска няма за какво да се дьржи, прешленът се смалява, защото се руши, особено ако имате дефицит на мед.
Последното, за което искам да говоря с вас, е диабета - третата поред причина за смъртта между възрастното население на САЩ. Причинява сериозни усложнения - слепота, нарушения в бъбречната дейност, и в различна степен сърдечносъдовите заболявания, на свой ред е причина за смъртността между американците. Ако имате диабет, средната продължителност на вашия живот е по-ниска. През 1957 год. ние ветеринарите научихме, че диабетът може да се предотврати и излекува с помощта на минерали. Тези данни бяха публикувани в официално списание, представящо науката в националните институти по здраве, където беше написано: „Диабета може да се предотврати и излекува с помощта на хром и ванадий". Само ванадият, съгласно данни от университета във Ванкувър и медицинска школа Бритишколумбиум е в състояние да замени инсулина при възрастни диабетици. Разбира се, те не могат да спрат веднага своя инсулин. За много хора този процес продължава от 4 до 6 месеца. Това е постоянен процес, в течение на който трябва да се приема адекватно количество хром и ванадий. Аз със собствените си очи видях как това работи върху стотици и стотици пациенти.
Съществуват 3 типа минерали, на които трябва да обърнете внимание.
1-ви тип - метални минерали. Това са тези минерали, които основно се добиват от каменни породи. Те се усвояват само 8 - 12%. А когато станете на 25-40 год., тяхната усвояемост пада на 3 - 5%. Много лошо, ако приемете нещо от рода на калций-лакта, защото той се явява обикновен металически минерал. Да предположим, че този калций-лакта е в таблетки по 1000 мг. Много хора, приемайки по две таблетки на ден, казват. "Докторе, аз вземах много калций. Слушах предаване по радиото за артрита и приемах 2000 мг калций на ден. Но това не облекчи моя артрит, а стана по-зле.” Питам: „А какъв калций точно вземахте?” Отговарят. "Калций-лакта”. Ето в това е и Вашата грешка, защото едва 250 мг от този калций се явява метален калций, а оставащите 750 мг са , лактоза, млечна захар. Ако приемем, че Вашият организъм усвоява едва 1/10 от цялото количество, а 10% от 250 мг, представляват 25 мг, то приемайки 2 таблетки, Вие приемате не 2000 мг, а 50 мг. Така се получава, че за да получите необходимото Ви количество калций, трябва да приемате 90 такива таблетки на ден, т.е. по 30 с всяко хранене. И не забравяйте за останалите 59 минерала.
През 60-те години в селското стопанство започнаха да ползват хелатните минерали - метални минерали с аминокиселини, протеини или ензими, които обвиват металния атом Тази форма на минералите увеличава усвояването им на 40%.
Третата форма на минералите се нарича колоидни минерали. Те имат най-висока усвояемост. Именно усвояването най-много ни вълнува. Колоидните минерали се усвояват 98%, което е 2,5 пъти повече, отколкото хелатните минерали и 10 пъти повече от металните. Колоидните минерали могат да бъдат само в течен вид и на много дребни частици - 7 000 пъти по-малки от червеното кръвно телце - еритроцита. Всяка частица на минерала с заредена отрицателно, а обвивката на червата е заредена положително. Образува се електромагнитно поле, което концентрира тези минерали около стените на червата. Това води до 98% усвояване.
Растенията преобразуват металните минерали в колоидни. Като употребяваме тези растения, ние ги натрупваме в организма си и ги използваме. Но тъй като в нашата почва няма метални минерали, нашите добиви нямат в състава си достатъчно количество минерали.
Всички дълголетници живеят във високопланински села, на височина от 2 500 до 4 500 метра над морското равнище. Това са много сухи области. Получават вода за пиене и напояване от топенето на планинските снегове. Водата от тези ледници не е толкова чиста и прозрачна като водата от гейзерите - ако вдигнем чашата и погледнем през нея, тя е жълто-бяла или бяло-синкава. Тя съдържа 60 до 72 минерала. Жителите на Титикака и Тибет я наричат мляко от лед. Тя се пие, при което се получава 8 - 12% усвояване на минерали, но по-важното е, че с тази вода се полива земята от 2 500-5 000 години. Там хората не страдат от диабет, сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно, артрит, остеопорози, рак, катаракта, глаукома, няма вродени дефекти при децата им, няма болести.
Доколко са важни тези колоидни минерали ли? Всеки път, когато пропуснете да вземете минералите си за деня, Вие съкращавате живота си с няколко часа или с няколко дни.  
 
                                                                                           www.iskri.net/zefira

Създадено: 04/08/2013 : 14:15
Обновено : 10/06/2020 : 00:25
Категория : Доктор Уолък
Страницата е посетена 7416 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^