Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 262 всичко

 5 посетители онлайн

Академия „Эндорфин” - Как да доживеем до 100 години без да боледуваме

КАК ДО ДОЖИВЕЕМ ДО 100 ГОДИНИ БЕЗ ДА БОЛЕДУВАМЕ?
 
 
Виктор Тетюк
(известен хирург и мануален терапевт с над 20 годишен стаж)
 
 
- Какво представляват "хитрите" мазнини и как ни убиват отвътре?
- Кой е "тихият убиец" и защо той убива дори и деца?
- Как функционира имунната ни система?
- Защо не трябва да се оперира дисковата херния?
- История на създаването на ендорфино-имунната теория
- Трите компонента на щастието
- Какво повишава нивото на ендорфините?
- Къде се изработват ендорфините?
- Функции на ендорфините?
- Колко години живеят стволовите клетки?
- От какво зависи пропускливостта на нашите клетки?
- Какво е турбулентно магнитно поле и какви са вредните ефекти, които оказва на здравето ни?
- Каква е надлъжно магнитно поле и благоприятния му ефект върху здравето ни?
- Какви са функциите на лявото и дясното полукълбо на мозъка?
- Какво представлява алергията?
- Защо на 80 години трябва да изглеждаме като 35-годишни?
- От какво зависи нивото на ендорфините и какви фактори му влияят?
- Какво представляват съвременните добавки към храната и историята на тяхното създаване?
 
 
 
Хирурзите не режат, а оперират. Хирургията е позор за медицината. Хирургията трябва да бъде терапевтическа и профилактична. Ако може да се мине без операция, трябва да се минава без операция.
 
Днес ще ви отговоря на два въпроса:
- можем ли да живеем до сто години и
- в какво се състои тайната за подмладяването и дълголетието.
 
Сега изглеждаме така (с наднормено тегло), но във всеки се таи ето такова тяло (без наднормено тегло) - във всеки има такава перфектна фигура, ако не бяха тлъстините, които го покриват. Но ние сме лениви - „абе какъв фитнес, да погледаме телевизия” - така се сдобиваме с хитрите тлъстини, които ни пречат да отидем в спортната зала и да получим красивата фигура.
Знаете ли каква е тази болест - тя не нарича „тихият убиец” - вече и деца на 12-13 години страдат от нея - уплътненията в кръвоносните съдове - децата, които са на изкуствено хранене вече ги имат - какво представляват тези уплътнения?
На първо място вече е смъртта от атеросклероза - с какво е свързано това? Основно - с храненето, но не само с него.
Тази болест се „лекува”. Ето достиженията на съвременната медицина - може да се постави балонче, да го раздуем и да се ликвидира стеснението на кръвоносния съд, но тази операция, която се нарича аорто-коронарно шунтиране, не лекува атеросклерозата. По тази причина това не е изход от положението.
 
Онкологията означава слаб имунитет. Нея я има във всеки - и млад и стар. Сега казват - и вирусите мутират, не само канцерогенните вещества. Но има имунитет, който всеки ден ходи по нашите клетки и проверява на принципа свой-чужд, свой-чужд, и в края на краищата ги премахва. Но щом има клетки-убийци, тази онкология се унищожава.
Това, че около нас има вируси и всякакви бактерии е отлично и ние, лекарите, не се боим от тази флора, защото така имунитетът тренира. Минават 90 дни от зараждането на клетката и тя вече знае кои клетки трябва да бъдат унищожавани.
 
Да разгледаме ендорфинно-имунната теория
 
Ендорфините премахват болката и са хиляади пъти по-силни от наркотиците, премахват умората, но тези вещества, които се изработват от клетките на главния мозък, отговарят за всичко, което става в нашия организъм. Те отговарят за нашето щастие, а щастието има три съставляващи, от които зависи нивото и концентрацията  на ендорфините ни:
 
Духовно благополучие, радост
Физическо благополучие
здраве
Материално благополучие
изобилие
 
 
Духовното благополучие не е само радост, а и вяра, и отсъствие на болести. Най-важното от тях е духовното благополучие.
Установено е, че тези ендорфини не могат да се синтезират изкуствено - много модна беше биохимията и всички бяха уверени, че всичко ще бъде синтезирано - витамини, минерали и т.н., но нито един (изкуствено синтезиран) витамин или минерал не са като това, което ни е дадено от Бога.
Учените видели, че творчеството повишава нивото на тези ендорфини, както и нивото на витамини, минерали, но аз тогава не се задълбочавах в тези неща. направих го едва  когато разбрах, че баща ми има рак четвърта степен - с разсейки в костите и му остават броени месеци живот. Тогава започнах да се интересувам от ендорфини, витамини - знаех, че ракът е имунно заболяване. Така стигнах до белтъците, но до малките белтъчни молекули.
Баща ми и до сега е жив - вече 8 години, отиде си и тежката му форма на диабет и астма - започнах да анализирам резултатите и тогава видях схема - както таблицата на елементите, която Менделеев видял - схема, която поставя точката над „i”-то. Тя може да се допълва с гимнастика и суровоядство, но тя е уникална с това, че обединява и упражненията на йогите и съвременните нанотехнологии.        
 
Къде се изработват тези ендорфини - първо били открити в главния мозък в чист вид - това са белтъчни молекули, които се оказали чисто индивидуални - ферментите могат да се вземат от другаде, но ендорфините - не може, защото са индивидуални.
След това открили епифизата, хипофизата, серотонина, биотонина, а накрая ги намерили и в стволовите клетки - клетките на зародиша. Мама и тате съединили своите клетки и те започнали да се делят и тези зародиши, които наричаме стволови клетки, могат да ни осигурят средно 150 години живот и до края те винаги да са млади. Ние не доживяваме до 150 години, защото се губи способността на тези клетки да отделят хормоните на щастието - ендорфините.
За какво отговарят ендорфините - първата им функция е за щастието.
Когато ние, като лекари, питаме „Какво е самочувствието ви?”, по отговора определяме нивото на ендорфините. Сега има уреди, които определят нивото на ендорфините дори по пулса и по други начини - пиете чашка кафе - и всички тези серотонини се качват.
 
Първата функция на ендорфините:
 
Хормон на щастието
- повишава настроението
- отстранява болката, умората
- повишава трудоспособността
- явява се „муза” за поети, художници, музиканти
- нормализира съня
- изтрива неприятните моменти от преживяна трагедия
- предизвикват чувство на удовлетвореност „кеф” (нещо като следродовото състояние на кравата - щастие :)
 
Ендорфините отговарят за всички биохимически процеси, за ферментите, за отделянето на шлаките, за всички органи. Ние знаем съвсем малко за нашия организъм.
 
Втората функция на ендорфините
- синтез и работа на всички хормони и ферменти
- контрол на всички биохимически процеси на клетъчно ниво
- отделяне на всички шлаки от организма
- регулират работата на всички органи и системи
 
 
Третата функция на ендорфините е енергетическа
- възстановяват биопотенциала на всяка клетка
- регулират биополето на организма
- отговарят за работата на биофотоните
 
Нас като медици са ни учили, че всяка клетка е цяла страна, която има плюс и минус заряд на мембраната и в зависимост от този заряд се променя функцията или пропускаемостта на тази клетка и тя като митничар пропуска повече или по-малко. Тази величина зависи от нивото на ендорфините. Когато тя се променя, клетката започва да пропуска различно.
Но това не е всичко. Оказва се, че около клетката се образува магнитно поле, което създава така наречената аура, която създава поле около човека. Оказва се, че ако всички клетки работят добре, полето (аурата) ни е като яйце - овално, а ако клетките работят зле - то е деформирано. За да бъде полето кръгло, трябва да има достатъчно ендорфини. То се изравнява отвътре - от тези ендорфини.
Има два вида магнитни полета - вихрови и надлъжни. Откъде се вземат вихровите - от слънчевите изригвания, клетъчните телефони, компютрите; завистта, злобата, агресията също са турбулентни магнитни полета - гледах на филм как еритроцитите се слепват на купчина под въздействието на тези полета - получават се тромби.
Но има и надлъжни магнитни полета Вихровите деформират, а надлъжните изравняват - това е енергията на слънцето, космическата енергия, земята, слънчевите луминарни полета, светотерапията, структурираната вода, но и това не е всичко.
Оказва се, че всички учени изведнъж станаха вярващи. Защо? Защото беше направено откритие от физиците, че всяка клетка на всички живи същества излъчва светлинна вълна, която е хиляди пъти по-къса от светлинната - тоест придвижва се хиляди пъти по-бързо.
Имаме две мозъчни полукълба - дясно и ляво. Лявото е нашата реч, мислене, - то е излъчвател, а дясното полукълбо е приемник - това са нашите емоции, изкуство, интуиция. И ако човек изпраща отрицателна  енергия, тя - като файл, се отлага в мозъка. Минават 40 дни докато тази отрицателна енергия отиде там - в космоса, много далеч и след това тази отрицателна енергия се връща и се отлага като минусов файл. Ето защо са нужни позитивните твърдения - Аз съм богат, аз ще успея и т.н. - за да изтрият тези отрицателни файлове - трябва 40 дни да си повтаряте нещо, за да се върне енергията и то да се сбъдне.
Оптимистите изпращат позитивна енергия и затова решават проблемите по-лесно. Песимистите - при тях всичко наистина е зле и възниква психосоматика. 90% от пациентите в болниците са с психосоматика. Отидеш, поговориш с него и му минава и без таблетки.
 
Четвъртата функция на ендорфините е регенерацията:
- заздравяване на рани
- зарастване на кости
- възстановяване на хрущяла на ставите и дисковете между прешлените на гръбначния стълб
- заздравяване на язви
- очистване на съдовете от атеросклеротични уплътнения,
- подмладяване на кожата
- дълголетие
 
Когато видях ефекта на подмладяването при моите пациенти разбрах, че ендорфините възстановяват нормалното състояние - наистина можем да живеем 150 години, от които 100 - без да боледуваме, тоест - с достатъчно ниво на ендорфините. Резервните възможности на нашия организъм са огромни.
 
И последната функция на ендорфините е все пак имунитета - висшата инстанция, която контролира цялата тази сложна верига
 
1. Противоинфекциозно
    а. бактериално
    б. вирусно
    в. противогъбично
    г. противопаразитно
 
2. Противоалергично
    а. от незабавен тип
    б. с автоимунен характер
 
3. Противотуморно
    а. клетъчен имунитет
    б. туморален имунитет
 
Това е много сложна система - милиция и армия в едно лице, която присъства в нашия организъм - и целият този процес се контролира именно от ендорфините.
И така, снижава се имунитета, започваш да боледуваш,
А какво е алергията - това е когато тази система се извращава.
С какво ни лекуват от алергиите - като снижават имунитета ни. Но да понижиш извратен имунитет е още по-голяма катастрофа - това вече може да отключи онкология.
 
Ето схемата, която видях през нощта - тя показва с какво можем и с какво не трябва да се лекуваме :
 
Фактори, необходими за синтеза на ендорфини - „Овес”
 
Фактори, които увеличават нивото на ендорфините «Сладкиши»
 "Възраст"
Ниво на ендорфините
 Наследственост "Гени"
Фактори, които стимулират бързото повишаване на ендорфините «Камшици»
 
Фактори, които понижават синтеза на ендорфините «Отрови»
 
Има два фактора, които не зависят от нас - възрастта и гените. Най-високо е нивото на ендорфини от 18 до 45 години. След това нивото им се снижава и ние полека лека започваме да трупаме едно или друго заболяване.
На 40 години аз бях доста пълен, болеше ме всичко, имах проблеми със сърцето, краката, постоянно ме болеше гръбначния стълб, правил съм мануална терапия 25 години, през зимата винаги кашлях.
Знаете ли кога лекарите променят своите възгледи - като пропее петела. При мен това беше ситуацията с баща ми.
Гените са фактор относителен - на осемдесет години пациенти седят като момиченца на по 25-30 години. А любов трябва да правите минимум до 100 години. Гените са този фактор, който ни е дала природата. Чували сте, че всички болести са заложени в гените, но запомнете, че Бог винаги дава два гена - и винаги здравият ген прикрива болния. иначе не би имало равновесие, но именно това равновесие зависи от нивото на ендорфините.
Ако нивото на ендорфини се снижи - на преден план излизат патологическите гени и се започва - диабет, онкология, напълняване. Гените ги има - само че трябва да се повиши нивото на ендорфините - ето защо се лекува рака, захарния диабет и всички болести свързани с гените. Лекуват се! С какво - с ендорфини. Това са единствените лекарства, които природата или Бог са ни дали за контрол над всичко останало. Щом не можем да изменим гените, гледаме факторите, които влияят на нивото на ендорфините. Първата група фактори са „камшиците” -
 
Фактори стимулиращи отделянето на ендорфини
 
 
НАРКОТИЦИ
 
Алкохол
 
Цигари
Допинги
Спорт
Екстрем
Стимулатори
Казино
Хормонотерапия
 
Излишък на калории
 
При Излишъка на калории има две понятия:
- чувството на глад
- чувство на апетит
 
Чувството на глад е свързано с осигуряването на витамини, минерали, питателна храна - това, което е необходимо на всяка клетка, а излишните калории - това вече е чревоугодие, но това удоволствие от преяждането - това вече е „камшик”, за съжаление - повишава нивото на ендорфините. И да се отнеме някой от тези камшици просто така - не бива. Трябва да се осигури нещо в замяна.
 
Фактори потискащи синтеза на ендорфини
/Отрови/
 
трагедии
липса на вяра
радиация - клетъчния телефон
стрес
нелюбима професия
инфекция
хранителни отрови
ненавист
битова химия
канцерогени от въздуха и водата
злост
синтетични медикаменти
отрицателно биополе
завист
хиподинамика
(понижена подвижност)
 
Сега се слага пластинка на клетъчния телефон, която превръща турбулентните вихри в надлъжни - това е нанотехнология - действа като трансформатор - променлив ток-прав ток - и край. Защо да не сложим на телефоните на нашите деца такива пластинки.
Инфекции - ние лекарите не се боим от инфекции, но когато има грип - той дава много силни поражения - от носа попада в мозъка и следва рязко снижение на отделянето на ендорфини; живее там три дни, след това излиза и ако имунитета е отслабен - следват усложнения и се започва.
За какъв период може да се излекува хремата? За един ден, най-много - за три. При грипа също - ако го уловим - за един ден, ако не - за три дни. Защо? Защото вирусът живее три дни. Но след това, ако е снижен именитета - може да има усложнения. Но можем да повишим нивото на ендорфините даже без химия.   
Антибиотиците разрушават имунната система - няма да говорим за тях, а ще ви разкажа за факторите, които повишават ендорфините.
 
Фактори, необходими за увеличаване нивото на ендорфините
 
Водни процедури
Вяра
Физкултура
Курорти
Любов
Дихателна гимнастика
Физиотерапия
Хоби
Музика
Природа
Положително биополе
Творчество
Фитотерапия
Сън
Изкуство
 
Водни процедури - облееш се със студена вода - „Ау-у!” - „Ох, - става ти хубаво - ето това е изблик на ендорфини.
Вяра - сега никой на никого не вярва. Медицина, бизнес, престъпления, фармакологичен бизнес, телевизия, медии, - залъгалки много, но в тях има много малко истина и много, много бизнес и учените в нищо не вярват. Даже най-известният артист да покаже флакон и да го рекламира - никой не го купува, както преди, но влезеш в интернет и питаш някого - „ти мазал ли си се с него”, и ти кажат - „да, отличен е”, - край - вземаш го и започваш да се мажеш. Ние спряхме тъпо да вярваме на цялата информация, която тече и започнахме да я пресяваме.
Физкултура - най-баналната физкултура по правилата: ежедневно, постепенно и без умора. Защо? Всичко е гениално просто.
Работи мускулът - или при тоническо или при динамическо напрежение, но работи. Отделя се млечна киселина. В организма тя се разпада на киселина и въглероден двуокис - това е онова мускулно щастие, което води до повишаване на ендорфините - но ако продължим натоварването - това вече води до проблеми за сърцето и т.н., затова спортът не е за предпочитане, а физкултурата.
На това е основана и дихателната гимнастика.
Природата - какво е това? Това са биофотоните - те изравняват вашето биополе. Ето защо сред природата по-добре се отслабва - защото се отделят много ендорфини.
Какво е фитотерапия? Преди 60-70 години всички лекарства са били с растителен или животински произход. С развитието на химията тази ситуация много се изменила. Бизнесът започнал да прави много лекарства, но това е задънена улица.
Фитотерапията е алтернативен метод на лечение базиран на лечебните свойства на билките.
Какво е хомеопатията - лечение с информация. Какво е информация в този вид? Оказва се, че колкото болести е измислил дявола, толкова билки за излекуването им е измислил Бог. Оказва се, че в билките има информационен запис за функциите на органите в нашето тяло. Оказва се, че е напълно правилно да не се греят продуктите, които употребяваме, защото те носят и информационен товар - имате рецепта за дадено ядене. Ето - тази рецепта се явява хомеопатията. Тя е лечение информационно, но тук трябва да ползвате специалисти.
Какво са хранителните добавки? Някои хора се отнасят отрицателно към тях, а други - положително. Кога са били измислени т.нар. добавки към храната? Родоначалникът на нано-добавките към храната се оказват наши учени, на които им е била поставена задача за безшлакова диета, защото космонавтите летели в космоса и там били в безтегловност - там трябвало да се хранят, но да няма отпадъци. Наши учени от Нижни Новгород решили тази задача. Обработили продукти с течен азот и след това ги смляли и видели кое ще се усвои и кое - не ; оказало се, че от 3 кг цвекло, тиквички, ще се усвоят само 3 грама, а останалото - ще се изхвърли. Тези технологии били засекретени, а американци, китайци, японци купили тези технологии за подмладяване и започнали да работят с тях.
В Америка трябват 10 години за провеждане на изпитания - на мишки, зайци, на хора. Половин милион долара струват изпитанията на нов препарат върху хора. Но те не искали това - защото всичко е натурално, те нищо не са синтезирали - това е добавка към храната. Затова нито една фирма, която произвежда тези добавки, не може да каже, че те нещо лекуват. Казват: „Вземайте нашите препарати, те ще подобрят качеството на вашия живот”.
В нашите аптеки половината препарати са лекарства, половината - хранителни добавки със съмнителен произход. Фармацевтичната индустрия иска да сложи ръка над тях - те дълго време ги вземали, сменяли кутията и дозировката и ги продавали, сега водят активна борба с тях, но нищо не се получава.
Скоро чух, че сега в аптеките не трябва да се купуват нито витамини, нито минерали, нито селени, защото всичко е със синтетичен произход, предизвиква алергии и т.н. - защото това си е чист бизнес. Тази война, свързана с хранителните добавки, трябва да спре, защото аз именно с такива препарати започнах в началото американски, китайски - имунопрепарати, които - повишавайки имунитета, реанимираха всичко.
Трябва да се пробва всичко в таблицата, от което получаваш удоволствие, но при физкултурата има правила - ежедневно, постепенно и без умора - златната среда - това важи и за билките - една може да лекува, а друга - не.
 
Фактори, необходими за синтеза на ендорфини:
Хранене                 Енергетика
Ниво на ендорфините
Кислород               Вода
 
Тук под енергетика нямаме предвид калориите - това е енергетиката от билките, от космоса, за енергията, без която не можем да мръднем както колата не може да се движи без бензин.
Водата - около 2 литра - който отслабва може да пие по-малко вода, защото при отслабването се отделя много вода. Защо? Хората се радват, когато слабеят. Мерят се, талията си проверяват, радват се - нивото на ендорфини се повишава.
Една тайна - хората, които отслабват на ендорфини, които ги питат „как си”, на които им дават възможност да се отчитат, те отслабват толкова успешно, че стават като ходещи реклами.
Водата трябва не само да бъде чиста - на някого плюсова, на някого - минусова, на някого - структурирана, на някого - обратно. За водата се казва, че през зимата трябва да е повече, а през лятото - по-малко. За водата трябва да се консултирате със специалисти.
Кислород - за какво е нужен той - за изгаряне на всичко. И наистина, снижаването на ...(липсва в оригинала) ... ако включите през нощта озонатор, той ще премахне азота - сега успешно се лекува диабет чрез вкарване на кислород във вените - много прост метод - разтваряте във физиологичен разтвор, капвате - захарта пада.
Все пак най-главното е храненето. Храната стана некачествена - с отрови, с хербициди, с консерванти, - преди консервантите бяха сол, мед, оцет, а сега консервантите са химически и както с тях обработват продуктите, за да не се развалят като унищожават живото в тях, така след това веществото, попадайки в нас, унищожава по същия начин  и нашата система.
Сега в храната има само 6% от хранителните вещества, които са ни необходими - всичко останало е баласт, свързан с ГМО, с механизацията на всички процеси, с торовете, и ние живеем в абсолютен дефицит и на минерали и на витамини.
 
НАМ
(незаменими аминокиселинни молекули)
 
Витамини                   Полизахариди
 
Ниво на ендорфините
 
Липиди     Минерали     Витамини
 
 
Липидите, минералите и витамините са ни необходими само в неизменен вид, омега-3, омега-6 - щом нагреете маслото - край с тях - и се образува холестерин, който се отлага по стените на кръвоносните съдове. А ако ги вземете в неизменен вид - например омега-3 има в рибеното масло;
Чували сте за мумио - черно е като земята; ние земя не можем да ядем, а това растение изсмуква всичко необходимо от земята и то ни е изключително необходимо - 60 минерала и витамини са нужни, но ако ги нямаме - системата рухва.
Аминокиселините - за съжаление, хората не са тревоядни и те все пак синтезират не всички аминокиселини - осем от тях ние, за съжаление, не можем да синтезираме и трябва да ги изядем от някакви живи същества. Много хора се отказват от месото и преминават на суровоядство, но месото, рибата, изварата, млякото се разтварят в нашия организъм до аминокиселини под въздействието на сока от подстомашната жлеза; а тези киселини повреждат мембраните, поради това много хора с възрастта преминават към вегетарианство. Какво трябва да се направи? Всичко е гениално просто - какво дават във Франция заедно с месото? - вино, а с рибата - бяло вино, които съдържат полизахариди.
Полизахариди - капачетата, които затварят тези аминокиселини. Чували сте думата „антиоксиданти” - сега тя е много модерна, но тези антиоксидантни капачета се явяват полизахаридите.
И тук има още една тайна, свързана с изцелението на рака, диабета и всички болести - катастрофално не ни достигат тези полизахариди.
Разбира се, без липидите тази система няма да функционира, но цялата тайна е била заложена в незаменимите аминокиселинни молекули (НАМ) - какво е това? Природата или Бог са създали малки молекули, които съдържат 40 аминокиселини. Американците ги наричат „транс-фактори”. В яйчения жълтък се съдържат 17 аминокиселини - това е много мъничка молекула. Ако вземем 5-етажно здание, тя ще се равнява на една тухла от това здание. Това е молекулата. Тя е неутрална. Амриканците смятат, че тези аминомолекули се явяват информация за имунитета, която се предава от поколение на поколение - има я и в млякото и в месото - от сърцето или черния дроб на телетата, но тези аминокиселинни молекули не съдържат всичко необходимо, а ГМО-молекулите - съвсем. И ние живеем в абсолютен дефицит на тези молекули, а именно те се явяват този строителен материал, който попада в стволовите клетки и те строят необходимото. Това е още една Нобелова награда - ние с вас трябва да получим вече 2 нобелови награди.
И действително - нагряването на тези продукти - тези аминокиселинни молекули са много малки, те не предизвикват алергия, но ще дам един пример: кучето на един познат заболя от рак на матката, но започнали да му дават тези аминокиселинни молекули два месеца, за което време туморите намалели два пъти и след година и половина вече нямало нищо.
Споделям тези резултати с един професор, а той ми казва: „Разбираш ли, една мишка струва 200 рубли, а трябва и да я храниш, да плащаш на хора, за да се грижат за нея - в нашата страна това е невъзможно.” При болест тези аминокиселинни молекули са нужни 10 пъти повече. Всички посочени по-горе фактори са нужни в комплекс - ако един от тях липсва - резултат няма да има, но мога да ви кажа, че можете да се излекувате от всички болести - ако повишавате нивото си на ендорфини и осигурите всички фактори, ще се излекувате. Както един пациент ми каза - „нас са ни учили да се вкопчваме в живота”.  Много хубава фраза. Но всичките ни проблеми в този живот са в нашата бедност.
 
Сега ще ви покажа една Нобелова награда - миналата година я получи американка за това, че доказа, че при намаляването на тази опашчица, телосома, се скъсява живота, а това изобретение още преди 30 години го е направил наш учен. Обидно, нали. Оказва се, че тази телосома отговаря за изработката на нашите ендорфини. Следователно, ако не им даваме да намаляват, ще увеличим живота си. Резервните ни способности са огромни.
 
Това, което ви разказвам, ще го забравите, но това, което ви показвам - ще го запомните и ако ви се наложи - ще търсите и няма да вдигнете ръце. А къде трябва да търсите?
 
 
НИВО НА ЕНДОРФИНИТЕ
 
високо ниво
на ендорфините
Радост, вдъхновение, блаженство
нормално ниво
на ендорфините
Душевно спокойствие, удовлетвореност, увереност
ниско ниво
на ендорфините
Тревога, умора, раздразнителност
опасно ниско ниво
на ендорфините
Злост, завист, агресия
 
Трябва да живеете в горните две зони. Ако нивото на ендорфините ви е ниско - очаквайте болести, а ако сте в най-долната зона - още по-зле.
 
И така, отговорих ви на двата въпроса. Тайната на дърголетието е в тези ендорфини. Сега посаждаме само едно малко дръвче - това е само началото на пътя. Хората трябва да разберат, че няма неизлечими болести - има болести, които все още не сме се научили да лекуваме. Истината лежи и в древността на Китай и в нанотехнологиите. В бъдеще ние с вас трябва да отгледаме ето такова огромно дърво и да събираме плодовете от него - с това завършвам своята лекция. Благодаря за вниманието. Бъдете здрави, не боледувайте и най-важното - от нищо не се страхувайте. Ако днес поне един от вас се въоръжи с това, аз ще бъда щастлив. Ако поне един от вас има проблем и тръгне по този път и постигне резултат, аз ще бъде безумно щастлив, ако след вас тръгнат и други. Мечтата ми е да събирам такива млади и здрави хора и да им казвам как да живеят, за да не боледуват, за да бъдат млади и красиви.
 
Лекар: Виктор Тетюк
телефон: +7 916 822 84 5
Скайп: viktor.tetjuk
За отговори по ендорфино-имунната теория:
 
Въпрос - Значи вие препоръчвате рационално балансирано хранене?
- Ако имате сериозен проблем, можете да използвате хранителните добавки - бабата на една позната сутрин закусвала с такива добавки, след това я изпращала в магазина само за истинско месо и тя казва „не аз трябва да се грижа за нея, а тя - за мен. На нея нищо й няма, а мен всичко ме боли”. Предвид факта, че живеем в такъв дефицит, който може да си позволи (понеже това е скъпо) такива добавки, може да ги взема, но в никакъв случай не постоянно.
Трябва да се стараем да отглеждаме нормална храна без хербициди и отрови, продуктите да станат развалящи се, а не да стоят по 2 години по рафтовете, даже хайвера.
Защо някой, който дълго не е ял месо, като яде месо се чувства зле? Ами защото той няма ферменти. При него подстомашната жлеза е забравила да отделя тези ферменти - като да си сложите гипс на крака - след време кракът ви не е същия, атрофира. Щом Бог ни е дал тези органи, те трябва да получават храна. Да, качествена, да, не много, да, умерено, но храната, водата, кислорода, енергетиката са необходими постоянно и редовно. Билките всеки си подбира сам и колкото може повече - разнообразие.
 
Въпрос: Какво представляват имуностимулаторите?
- Представете си клетка-зародиш и клетка-убиец. Минават 90 дни, тя съзрява - както при нас - ясли, детска градина, училище, институт - така става и при клетките - провежда се такова възпитание.
Стимулаторите са билки, гъби, при това висшите гъби - шийтаке, кардицепси - тези препарата се явяват натурални стимулатори - сега ние не говорим за химическите стимулатори, а истински натурален модулатор се явяват само ендорфините, защото те вдигат ниския имунитет, а високия - снижават. Това, което се отнася към „Овеса” - витамините, минералите, трансферните белтъци и т.н. незаменими аминокиселини, наситените мастни киселини - това ние можем да отнесем към имуномодулаторите.
 
Въпрос: А относно прекаралите онкозаболяване и имуностимулаторите?
- Запомнете - нормалният имунитет никога няма да позволи да се развие тумор - само сниженият и извратеният могат. А имунитета го извращават само химическите стимулатори, защото там наистина не знаеш кое какво стимулира. Незаменимите аминокиселини много обичат раковите клетки - много хора заболели от рак без да осъзнават това се отказват от месото. Има хора, на които не е необходимо много месо, а на други коленете им треперят без месо. При някои се изработват повече аминокиселини и те по-лесно понасят това, затова всичко е индивидуално; тези аминокиселини наистина обичат рковите клетки, затова раковата клетка от тях не се разрушава, а се храни. Много хора минават на вегетарианство, но ако се затворят от полизахариди - ситуацията се изменя, нашата клетка може да се храни нормално, а незаменимите аминокиселинни молекули са това, което раковата клетка не успява да изяде - оттук ефекта на изцелението - но натурални, не изменени аминокиселинни молекули. В това е тайната на цялата ендорфинна система. Лекарство едно, а фактори - много. Тези фактори трябва да се разглеждат като система. Не случайно в Китай за 2000 години са се сменили 22 императора - всеки е живял по стотина години.
 
Въпрос: Къде, освен във виното, се съдържат полизахариди?
- Известни са около 200 полизахарида, но за онкологично болните използваме много от тези гъби - в тях има много полизахариди - шийтаке, митаке, кардицепс, в алоето има много полизахариди, но не в кожата, а в сърцевината му. Трябва да изгребвате сърцевината му - кожата съдържа токсини и отрови, които даже камилата не яде, затова добавките ги правят от сърцевината.
Трябва да се избавите от три нежелателни фактора: вредните навици, вредните традиции (празници, на които всички гледат да хапнат вкусно) и страха.
Не се страхувайте нито от рак, нито от диабет, даже да ви открият нещо, не се плашете. Лесно е да бъде уплашен такъв човек - правят му пункция - а какво означава пункцията знаете ли? Това означава да разнесете всички тези клетки по тялото - нарушава се мембраната - невидимата бариера и даже бързо да изрежат тумора и да ви кажат, че са ви излекували - в никакъв случай операцията не лекува раковата болест. Ако метастазите са се разпръснали, а имунитета е понижен - става още по-зле, защото след половин година те са вече навсякъде. Затова трябва бързо да се реанимира имунната система на такива болни. Ако вече се появяват даже доброкачествени тумори - брадавички, това е признак, че имунитета вече куца.
 
Ние не само ядем химически храна, но и при нагряването на храната се губят незаменимите аминокиселинни молекули. Ако направите пилешки бульон, незаменимите киселини са си там, но вече не са живи и се разграждат в организма като месо.  Суровоядството крие опасности във връзка със заразите, затова трябва да сте сигурни в месото, за да го ядете сурово, но ако поемете дори само три капсули от тези белтъци - това ви е предостатъчно.
 
                                                                     http://www.academiya-endorfin.ru/?page_id=396
                                                                                
                                                                                                                www.iskri.net/zefira
 
 

Създадено: 11/06/2013 : 23:46
Обновено : 22/06/2013 : 14:19
Категория : Академия „Эндорфин”
Страницата е посетена 6903 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^