Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 740 всичко

 1 посетители

В защита на потребителите - Кафе от жълъди и отровен чай


КАК ДА НЕ КУПУВАМЕ КАФЕ ОТ ЖЪЛЪДИ,

МОЖЕМ ЛИ ДА СЕ ОТРОВИМ С ЧАЙ И

ЗАЩО КАФЕТО Е ПО-ДОБРЕ ДА СИ ГО ПИЕМ В КЪЩИ?


ЧАЯТ

 

След обработката на чаените листа остават малки отпадъци. В Индия и Китай, където отглеждат чая, просто ги смитат от апаратурата и ги изхвърлят, или ги продават на безценица на други страни. Чувал с 10 кг чаен прах струва 10 долара или 300 рубли – с него могат да се направят 200 пакетчета. Това означава, че себестойността на чая в една пачка пакетчета е рубла и половина – останалото плащаме за опаковката. Но това не означава, че целият пакетиран чай е прах.

Ето как можем да отличим чая, в който няма прах –  ако на дъното на кутията има чаен прах, значи най-вероятно в пакетчетата има отпадъци от чаеното производство, а ако под пакетчетата е чисто значи в тях има истинска смес. Тя не изпада през пакетчетата.

Някои производители слагат суровина с недостатъчно качество, което компенсират с изкуствени оцветители. За това, че чаят съдържа оцветители,обаче, на пакетчето не пише. За да проверите дали има оцветители в чая, който обикновено пиете, сложете го в студена вода ако тя веднага се оцвети значи в него има оцветител.

За по-сигурно можете да направите още един тест сложете в чашата си с чай парченце лимон ако след това напитката не е станала по-светла значи в него има оцветител.

Чай с малина, мента, праскова – на кутийката са нарисувани пресни плодове и билки и твърдят, че този чай е не само вкусен, но и полезен, защото в него има натурални парченца от листа и плодове. Отваряме едно пакетче с плодове и гледаме бели парченца – какво е това? Виждаме червени късчета от плода, но бялото какво е; попитахме производителя – не пожелаха да ни кажат. Това е химически ароматизатор – ако го сложиш на езика си – пари. Ние пием ароматизатори, но разтворени във вода. При дегустацията, която проведохме, изкуствено ароматизирания чай се хареса повече – употребата на ароматизатори води до това, че преставаме да усещаме натуралния аромат. Химическите аромати са по-силни от натуралните. Затова чаят с ягодов алдехид ни изглежда по-вкусен от този с истинска ягода.

Ароматизаторите са десетки пъти по-евтини от натуралните плодове. По-лесно е да се получи вещество, което имитира аромата, отколкото да отглеждаш, береш, сушиш и обработваш натуралния продукт. Но ако напишат това на етикета, няма да го купите. Затова производителите добавят в чая парченца плодове, но една десета част от процента, колкото да могат да напишат за това на етикета, а за да мирише на този плод – слагат ароматизатор.

Преди да го купите прочетете на опаковката състава на чая ако освен обикновените плодове е посочен и ароматизатор, значи най-вероятно плод там практически няма.

Анафилактичен шок – възниква два часа след попадането на алергена в организма. В 15% от случаите завършва със смърт. Защо най-обикновеният чай може да провокира алергична реакция? Ароматизаторът с вкус на ванилия в нашия случай беше предизвикал алергичната реакция. Изкуствените или натурални ароматизатори са противопоказни за алергичните или за децата и болните с бронхиална астма. Ароматизаторите могат да провокират алергия даже в здравия човек, затова преди да купите плодов чай трябва внимателно да прочетете състава му.

Запомнете: изкуствените и идентичните на натуралните ароматизатори често предизвикват алергия. Купувайте чай с натурални ароматизатори или парченца плодове.   

Най-известните марки чай се произвеждат от няколко големи корпорации. Именно тяхната продукция е по рафтовете на магазините по света. Но чаят на една и съща фирма произведен за Европа и за Русия се различава на вкус. Защо? Защото в Русия няма държавен стандарт за чай. В действащия стандарт няма изисквания за вкуса, а в международния стандарт такива изисквания има. Чаят, който се продава в Русия го проверяват само за безопасност – в него не трябва да има тежки метали, отрови и плесени, а какъв ще бъде вкусът на напитката, на какво ще мирише – на току-що сварен или на ланския сняг – това го решава само производителя. Ако стандартът не принуждава производителите да се придържат към определени изисквания, трудно е да си представим, че производителите доброволно ще се придържат към подобни изисквания. Държавата се е отстранила от въпроса за качеството – гледа само човека да не се отрови.

Афлактоксини – отровни вещества, които се изработват от плесенните гъбички – аспергили. Аспергилите израстват на зърната, семената и чаените листа с изтекъл срок на годност. В големи дози водят до необратими поражения на черния дроб и смърт.

Срокът на годност на чая е три години. Дата на производство винаги е посочена на опаковката. На пръв поглед всичко е съвсем просто - гледаш датата и добавяш три години. Проблемът е в това, че на опаковката се поставя датата на разфасовката на чая, а не кога е бил набран от плантацията; посочва се кога са го сипали в кутийкатане се посочва колко време този чай е бил на склад преди това. Чаят може да остане на склад 1-2-3 години, след това да го разфасоват и да напишат датата на опаковането.

Просроченият чай можете да разпознаете в къщи. Сварете чай в чайника. Ако след няколко минути на него се появи малко пяна, значи чаят е пресен. Ако няма пяна, значи чаят е бран преди повече от 2 години.

Ако напитката има горчив аромат, а по стените на чайника се появи утайка, значи чаят е с изтекъл срок на годност и по-добре да не го пиете.

Ментетата: по данни на експертите над една четвърт от чая, който се продава като липов е подправен – купувате чай на известна фирма, а вътре се оказват прах и дръжки, разфасовани в някое мазе. За да отличим подправения чай от истинския, направихме проверка по магазините. Продават „цейлонски” чай, но според нашия експерт той не е такъв – разфасовката съдържа прах, не е херметическа и в нея прониква въздух, а какъв всъщност чай има в опаковката не е ясно.

Оригиналните пакетчета трябва да са в прозрачен пакет с лентичка. Има и чайове с аромати, които няма как да съществуват в природата – напр. „натурален ароматизатор Айриш-крийм” – няма как да е натурален, защото не съществува в природата. Или когато на опаковката не е посочено ясно кой отговаря за продукцията – име на фирмата и адрес. Внимателно четете опаковката там трябва да е посочен производителя, неговия адрес и телефон, мястото, на което е расъл чая и мястото на разфасовка.

Индия, Цейлон и Китай – там се отглеждат 90% от чая, който пием. Мнозина смятат, че е по-добре да пият чай, който е опакован на място. Точно на тази примамка се хващат доверчивите купувачи. Ако на опаковката на чая е написано Made in China Madein SriLanka, значи пред вас стои ментеНа истинския цейлонски чай трябва да пише: Packed in SriLanka, или да е изобразено лъвче – разбира се, лъвче може да се сложи и на ментето, но можете да го различите – пребройте точките по кожата на лъвчето ако са седемнадесет значи чаят наистина е от Цейлон.

На чая, опакован в Китай, има надпис Product of China Tunsu Yunnan Tea Imp. Exp. Corp. Когато чаят е опакован извън границите на Русия, държавата не го контролира – той е извън зоната на юридическата ù досегаемост.

СТУДЕНИЯТ ЧАЙ: Според производителите, това е обикновен чай, но охладен – „натурална напитка, която е по-полезна от безалкохолните, които са газирани и с ароматизатори”. Тоест ако си сварите чай, сложите една лъжичка захар и парченце лимон, а след това го охладите, ще получите същата напитка, която се продава в бутилките със студен чай. Или ако вземете студен чай и го стоплите – трябва да се получи горещ чай.

Сварихме черен чай и добавихме малко лимон и го сравнихме със стопления студен чай – разликата беше очевидна. Никой не оприличи стопления студен чай на напитката чай. Защо студеният чай в горещ вид спира да бъде чай? Защото това е обикновена сладка вода, към която е добавен малко чаен прах не повече от 1%. По принцип екстрактът от чай там трябва да бъде не по-малко от 1грам на един литър, което е доста малко, на ако това нещо бъде наречено напитка, а не „чай”, то този продукт има право на съществуване и на пазара ще намери своите потребители, но да се нарича чай, няма да е правилно.

При проверката в единия от образците изобщо нямаше екстракт от чай – дори един процент – просто беше използван ароматизатор на черен чай. Затова пък във всички напитки имаше много захар. Анализът на студения чай показа в една бутилка имаше повече от 6 бучки захар. В обикновения си чай едва ли бихте сложили толкова.

Преди да купите студен чай, прочетете състава на опаковката ако сред съставките няма екстракт от чай или ако той е посочен на последно място, значи пред вас има просто сладка вода с вкус на чай, в която има оцветители, ароматизатори, консерванти и много захар.     

 

КАФЕТО


Сравнихме ефекта от разтворимото и натуралното кафе. Експериментът показа, че и двете повишават кръвното и пулса, но натуралното ви държи по-дълго будни. В разтворимото кафе има повече кофеин от натуралното, но щом го сварите, става обратното, затова повече ободрява натуралното – стига да е направено от кафе.

Цикория, ръж, пшеница и даже жълъди всичко това може да се намери в опаковката от мляно кафе. На вкус напитката може да прилича на натурално кафе. Ненапразно по време на войната са варили кафе от жълъди – има обаче едно „но” – жълъдите не ободряват и не тонизират. Някои производители честно пишат на опаковката, че в продукта има цикория или жълъди, само че това вече не е кафе, а кафеена напитка. Щом това е написано на етикета, вие знаете какво купувате. По-лошото е, когато на етикета пише „натурално смляно кафе”, нарисувани са зърна, а вътре има смляна цикория и жълъди. Множество нелегални производители правят такива напитки. В тях кафето трябва, както се казва, да го търсиш с куче.

Ние ще търсим натуралното смляно кафе не с куче, а със свиня. Купуваме три пакетчета смляно кафе и даваме на прасето да търси кафе – по-точно – жълъди. Двегодишното прасенце обича плодове, зеленчуци, орехи и жълъди – яде всеки продукт, в който има поне един жълъд. Прасето не яде мляно кафе. Сипваме трите пакетчета в три панички и ги предлагаме на прасето. То отблъсква двете панички, а от средната започва да яде и грухти от удоволствие. За да отличите кафето, в което има жълъди, трябва да разгледате утайката от него тя е кремообразна и не става за гледане на кафе.

Ако мляното кафе има слаб аромат, а утайката се слепва, значи в кафето са добавени смлени жълъди.

 

РАЗТВОРИМОТО КАФЕ – измислено е за по-голямо удобство – не трябва да го мелиш и вариш – просто добавяш вода. То би трябвало да бъде по-скъпо от натуралното (та нали при него зърната би трябвало не само да се смелят, а и да се обработят по специални технологии), но то е два пъти по-евтино. Защо? Най-лесно се имитира разтворимо кафе, защото ние не знаем как трябва да изглежда разтворимото кафе на една или друга марка – те изглеждат еднакво – на гранули, плюс известни разлики в цвета.

Същото се отнася и за разтворимото кафе на прах. Ментето на разтворимото кафе може да бъде изготвено от всичко. На това пакетче пише, че е от най-добрите сортове арабика – всъщност в пакетчетата има ситно смлян боклук, хлебарки и даже изпражнения от мишки – по такава рецепта правели фалшиви производители кафе в Свердловска област. В чувалите имало суровина за така нареченото кафе – отпадъци от пшеница и ечемик; в склада, обаче, в чувалите влизали и гризачи и хлебарки. Заедно с тях суровината била изпращана в мелницата, добавяли растителна мазнина, емулгатор и ароматизатор, продавали го в различни градове и в московска област. Следователите открили фалшивото кафе при проверка, кафето било иззето от склада и от търговската мрежа.

За да разберете от какво е направено разтворимото кафе, можете да направите проверка: капнете в кафето малко йод ако течността се оцвети в синьо, значи в кафето има нишесте. Това означава, че имате не кафе, а надробено зърно с ароматизатори.

Но даже истинското разтворимо кафе е по-евтино от кафето на зърна. Защо? Погледнете етикета на натуралното кафе – там е написана думата Арабика – най-вкусният и ароматен сорт кафе. А какво пише на разтворимото кафе – направено от елитни сортове кафе; използвани са най-добрите сортове кафе от Южна Америка. Какво означава „елитен” или „най-добър”? Всъщност повечето от разтворимите напитки се правят от сорта Робуста, което е 10 пъти по-евтино от сорта Арабика. Ако сварим кафе от този сорт ще се получи безвкусна напитка, затова пък от него може да се направи разтворимо кафе – от него се получава по-евтина суровина. Проверихме по магазините и се оказа, че по рафтовете е пълно с разтворимо кафе, на което пише „100% арабика”. На повечето от тези пакети думата „Арабика” беше написана само на лицевата страна на пакета – това е така наречения рекламен етикет. На него производителят може да пише каквото си иска, но на гърба на пакета трябва да са изредени тези „най-добри” сортове – тоест Робуста. Да намерите разтворимо кафе от арабика е възможно – трябва само правилно да четете етикета.

Преди да го купите, прочетете етикета със състава на гърба на буркана. Ако там фигурира думата „Арабика”, значи наистина кафето е направено от зърната на този сорт, но ако думата „Арабика” я има само на лицевата страна на продукта, а в състава не фигурира, най-вероятно това е кафе от Робуста.

Но и кафето от Робуста е различно – цялата работа е в начина на производство. Съществуват три вида разтворимо кафе – кафе на прах – зърната се смилат, полученото се обработва и изсушава – остава сухата смес – това е най-евтиното разтворимо кафе, защото производството е най-просто – прекарва се през горещ въздух и така се обезводнява. Гранулирано кафе – същото кафе, но на последния етап от него правят гранули – то се разтваря по-бързо във вода – с няколко секунди по-бързо, но все пак – за сметка на което, е по-безвкусно от разтворимото кафе на прах. Сублимирано кафе или фрииз-драй – то най-добре запазва оригиналния вкус и аромат. Затова е един и половина пъти по-скъпо от гранулираното.           

 

(със съкращения)

http://www.youtube.com/watch?v=ryZyvI0G1SM

 

 

www.iskri.net/zefirа

 

Създадено: 10/06/2013 : 15:30
Обновено : 27/09/2018 : 06:22
Категория : В защита на потребителите
Страницата е посетена 6290 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^