Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 969 всичко

 4 посетители онлайн

Орис - Отговори от 2000 - 26
Отговори на въпроси от 2000 - 26
 
Какви са проявите на високите форми на гордост?
 
Ние говорихме за обикновената гордост, но има и по-високи нива. Когато някой прави нещо уникално и недостъпно за останалите и това го довежда в състояние на осъзнаване на собствената си уникалност и повишено самомнение, това може да се превърне в гордост от по-високо ниво. Например ако аз, след като имам вече стотици хиляди читатели, като надарен по ред причини с разни способности, каквито много хора нямат, започна: „Аз съм Орис, а останалите трябва да ме слушат, аз всичко знам, а те са слепи, аз ги водя, аз не мога да сляза до тяхното ниво” и т.н.
Само че, когато забележи такива проявления, всеки здравомислещ човек би помислил: „Боже мой, какъв Орис бе, та това е просто някакъв дебил, който се наслаждава на собственото си величие и мания, самомнение и няма нищо общо с тези знания, които преминават през него”. -  Това е толкова елементарно, че само слепци не биха забелязали.
Или в примера с монасите – един светец, още в младостта си осъзнал необходимостта от самоунищожение и искал да преживее и отработи този опит, отишъл в манастир, където имало майстори, които знаели какво правят и как да се държат в дадена ситуация. Въпросът беше: бил ли е случаят, който сега ще ви разкажа, признак на святост, или не.
По време на обяда  младият човек се приближил – всички вече се хранели и му казали, че той не може да яде с тях, а трябва да вземе хляб и да го яде при колибката на кучето. Той отишъл, спуснал се на колене и ял заедно с кучето. Каза ли му: „Ти още не си човек, още си недостоен да седиш с нас и да ядеш” – това бил урок, не проява на някакъв ужасяваш експансионизъм по отношение на него. Той ял там. Всички го гледали и може би някои от тях са си казвали – а ще мога ли аз така да постъпя без да се обидя и т.н. Било ли е това самоунищожение – да. Когато настъпи такова самоунищожение, отвътре винаги се издига друга личност – първата анахатна личност, която се опива от дадената ситуация, наслаждава й се, защото „да, аз можах това, преди не знаех, че го мога, единици са способни на това – и не чувствам агресия или ненавист. Благодаря им, че ми дават такъв урок, който ми позволява да се опозная в дадената ситуация. Вместо да се обидя на целия свят, аз послушно се отпуснах на колене, до нивото на животното – преминах през това”. Това е анахатна гордост – това е гордостта на Луцифер, когато той си е помислил, че може да направи това, което могат по-високи по духовното си ниво богове-творци и е решил, че от гледна точка на нашите човешки качества Луцифер е бог, защото е творил светове – цели огромни светове.  И неговата гордост, по отношение на нас, е милиони пъти повече от качеството святост, от това, което приписват на много светци, но които в действителност не се явяват това качество.
Институтът на светците е много противоречив по морал и нравственост и съдържа и недостойни хора. Това е нивото на гордост, което съществува на по-високите нива – това не е жажда за слава и т.н., а желание относно вътрешните качества. То му позволява да погледне себе си като на различен от останалите, като на сдобил се с по-големи резултати. Това също е отрицателно качество. То може да застопори развитието на човека – ако той се опива от него, той може да застане на тази позиция и повече да не се развива. Ако го е разбрал правилно, обаче, и това е станало мигновен изблик на гордост, той може да се придвижва по нататък, като на другите нива също ще преминава през качества, които на тези нива могат да се нарекат гордост. Защото и на божествените нива има гордост. Тази гордост обаче е недостъпна за нас, недостъпна.   


 
 
 

Създадено: 30/11/2012 : 14:19
Обновено : 22/02/2015 : 01:39
Категория : Орис
Страницата е посетена 3106 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^