Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 420 всичко

 1 посетители

Орис - Отговори от 2000 - 15
 
Отговори на въпроси от 2000 - 15
 
 
Защо много медитиращи нищо не виждат и чувстват
при медитацията?
 
     По принцип този, който се смята за духовно развит трябва да знае, че това не е достатъчно, за да е наистина такъв. Това може да стане едва, когато при него са проработени и реализирани повечето от ниско енергийните му качества – качествата на неговата личност. Той може да си мисли, че - да, той медитира и т.н., но това са чисто манипурни неща. Той принуждава себе си да сяда в позата за медитация и в това чувства, че е привързан към духовния процес, но заедно с това този човек е дотолкова ограничен, дотолкова се е самоограничил в познанието на самия себе си, че да влезе в това състояние просто не може. В него непреработените муладхарни енергии създават диви чудовищни образи, които не му дават възможност да се задълбочи в собственото си съзнание. Сексуално непроработените енергии също създават свои образи, които също го отвличат и изобщо не му дават да се съсредоточи на нещо вътрешно – на сърцето, на собствената си светлина. Хубаво е, разбира се, хората да се стремят към духовното си развитие, но Пътят се състои в това да проработите в себе си всички тези низши енергии. Да ги проработите.
 
     Как се проработва муладхара? Така, както и свадхисхана – когато се намирате в някакво състояние на раздразнение, вие трябва да се разотъждествите с тази раздразнена личност. И да започнете да работите с нея от висотата на собствената си анахата – да я убеждавате – защо ти се ядосваш на този човек? Защо приемаш с раздразнение неговите действия? Замисли се за това, че този човек все още се намира на друго ниво на развитие в сравнение с теб. Това, което сега те дразни в настоящия момент не съответства на нивото на твоето вибриране сега като личност, това създава дискомфорт в твоите усещания и затова ти се спускаш – за да изключиш този дискомфорт, се спускаш на по-ниските свои енергии, на които не би искала да се спускаш и това спускане те отнася към съответните поведенчески постъпки, които са характерни за дадената муладхарна личност.
 
     Щом започнеш да разговаряш така сама със себе си, без да се отъждествяваш с раздразнената си личност, това именно е проработка на тези низши енергии. Точно така изгарят злото, ненавистта, завистта, ревността, гордостта и прочие негативизми, с които ти не трябва да отъждествяваш своята въплътена личност. Ти си се въплътила, за да им дадеш възможност да видят самите себе си в това качество, в този вид, и да кажеш – виж, искаше да се реализираш в това – ето, ти ненавиждаш страстно това, това и това. Кажи, изпитваш ли удовлетворение от това, че ненавиждаш? И започваш да й обясняваш защо това е лошо, защо ти не трябва да се зацикляш на това състояние. Какви нежелателни еспекти и последствия може да повлече това за самата теб. Това е проработката на муладхара.
 
     Свадхисхана ви казах как да проработвате;
 
     Манипура се проработва по същия начин, тоест, човекът е получил власт и през цялото време той използва тази власт така: Аз съм началник, а ти си глупак – използва този принцип. Трябва да му обясниш – ти си получил тази власт не за да покажеш мнимото си превъзходство над тези хора – ти си я получил, за да издигнеш себе си на още по-високо ниво и да имаш възможност да отдаваш на хората това, което си натрупал в значително по-голяма степен, отколкото ти би имал ако нямаше тази власт. Същото е с човек натрупал пари, който започва да се кичи с това свое богатство и да се самоизтъква – аз съм богат, а ти си беден. Аз съм богат, значи ти си глупак, а аз съм умен. Ето така, да бъде накаран да се види отстрани и да се разотъждестви и да убеди самия себе си, че това е лъжлив път и че това е неправилно поведение.
 
     Но за това трябва да се издигнете до нивото на сърцето. Докато човек не се издигне до нивото на сърцето си, той няма да може да се разотъждестви и да се държи така. Той няма да може да види, че този, който се ядосва, ненавижда и жадува богатства, слава и власт, това не е той. Той трябва да види тези личности от нивото на любовта, светлината и разума.   
 
Значи трябва да говорим със самите себе си и да се разотъждествяваме?
 
     За да говорите със самите себе си, трябва да различавате себе си от едно или друго действие. Едва след това ще можеш да говориш със себе си. Ако просто започнеш да говориш със себе си, можеш просто да се побъркаш и да се загубиш сред тези личности.  
 
Значи трябва да знаем конкретните характеристики на всяка от тях.
     Задължително. Това е и целта на следващата ми книга – чакрите на душата.


 
 
 

Създадено: 04/11/2012 : 14:52
Обновено : 22/02/2015 : 01:37
Категория : Орис
Страницата е посетена 3320 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^