Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 969 всичко

 4 посетители онлайн

В името на Иисус Христос - Вярата, която мести планини


ВЯРАТА, КОЯТО МЕСТИ ПЛАНИНИ
 
 
В живота си непрекъснато се натъкваме на планини - в нашия живот, финанси и здраве - натъкваме се на експерти, които ни казват, че няма да оздравеем. Ние често се молим за нашите планини на Бога: „Господи, моля те, премахни този страх, направи така, че детето ми да оздравее” и т.н. и да, добре е да се молим, да молим Бога да ни помага, но когато се изправиш пред някоя планина, не е достатъчно само да се молиш, не е достатъчно само да вярваш, не е достатъчно само да си изпълнен с позитивни мисли - ето ключа: трябва да говорите на своите планини.
В Марк 11:23 Иисус казва: „Ако някой каже на тая планина: дигни се и се хвърли в морето, и не се усъмни в сърцето си, а повярва, че ще стане по думите му - ще му се сбъдне, каквото и да каже.”
Днес някои от вас се молят за неща, на които трябва да говорят. Няма нужда вече да се молите за този страх, а трябва да кажете: „Страх, повелявам ти да напуснеш! Няма да те допусна в живота си.”  Вместо да молите Бог да ви изцели, започнете да говорите на болестта: „Болест, ти нямаш право да си в тялото ми, аз съм син на най-висшия Бог и ти не си добре дошла тук. Не те моля да си отидеш, не те моля да ми направиш жест или услуга - аз ти заповядвам да напуснеш тялото ми!
Ако искате да имате вярата, която мести планини, трябва да говорите на своите планини. Ако вие не говорите на своите планини, вашите планини ще говорят на вас. Ако сте изпълнени с всички тези негативни мисли, никога няма да оздравеете и да сте добре, бизнесът ви няма да върви както трябва. Когато вашите планини говорят на вас, вие или ще седите и вярвате на тези лъжи, или ще се изправите и ще кажете: „Ей, я чакай малко. Аз управлявам тук и няма да позволя на моята планина да говори на мен! Планина, аз ще кажа на теб: Премести се! Ти няма да ме победиш!”
Не случайно Бог използва планината, за да илюстрира нашите проблеми. Планините са огромни. Планините изглеждат вечни. Сега може да сте изправени пред ситуация, която изглежда, че никога няма да се промени. Струва ви се, че никога няма да се откажете от пристрастието си - имате го още от гимназията; струва ви се, че никога няма да намерите пътя - борили сте се години наред; струва ви се, че никога няма да осъществите мечтите си - пред вас има толкова много препятствия. Днес Бог ви казва, че ако започнете да говорите на своите планини ще откриете, че те не са вечни.  
Ситуацията, с която сте се опитвали да се справите отдавна - болестта, депресията, пристрастието, изглежда като че ли няма да се промени. Молили сте се, вярвали сте, чели сте писанията - всичко това е добре, но ако искате да видите как планината се отмества, трябва да започнете ДА Й ГОВОРИТЕ.
Когато говорите изпълнени с вяра думи, в невидимите сфери нещо се случва. Настъпват промени. Силите на мрака биват победени. Врагът започва да трепери. Когато кажете: „Болест, трябва да си вървиш!” „Смърт, не можеш да останеш в живота ми!” „Робство, ти не можеш да контролираш детето ми!” „Депресия, ти няма да крадеш съдбата ми!” Когато говорите не от свое име, а като син на живия Бог, всички райски сили ви обръщат внимание. Могъщите войнства на невидимия най-висш Бог ще застанат зад вас.
Няма сила, която да може да се противопостави на нашия Бог. Никоя болест, никое пристрастие, никой страх, никоя правна спънка. Когато говорите и не се съмнявате, планината ще се отмести! Това може да не стане за едно денонощие,  вие може да говорите на планината месец след месец - не се притеснявайте за това. В невидимите сфери нещата се променят във ваша полза.
Когато Иисус казал на смокинята „занапред никой да не вкуси плод от тебе вовеки!”  Иисус е говорел на дърво, хората, които вярват, говорят на препятствията. След като казал това, Иисус отминал и изглеждало, че нищо не се е случило - дървото продължавало да бъде здраво и зелено, както преди, може би някои от учениците Му са си помислили, че нищо не става - че Иисус е казал на дървото да умре, но то не е умряло. Това, което не са осъзнавали, обаче, е било отдолу - в корените на дървото. При корените на дървото в момента, когато Иисус е изрекъл думите, животът към това дърво спрял. По-късно, когато минали край това дърво отново, те били удивени - видели дървото изсъхнало.
По същия начин - в момента, в която кажете нещо на вашата планина, нещо се случва - в невидимите реалии силите на небесата се залавят за работа. Бог започва да изпраща ангели, да ви помага във Вашите битки, да освобождава вяра, започва да премахва ненужните хора от пътя ви, изпраща ви изцеление, изпраща ви пробив, изпраща ви победа.
Вие може да не виждате какво прави Бог зад кулисите, за известно време тази планина може да изглежда огромна, масивна и трайна, каквато е била преди, но ако продължите да вярвате и да говорите на планината и да й казвате да се махне, да наричате себе си здрав, благословен, да наричате себе си победител, един ден внезапно ще видите, че тази планина е била преместена. Бог по свръхестествен начин ще направи за вас това, което вие не можете да направите за себе си.
На майка ми беше поставена диагноза рак - те говореха на рака и му казваха да се махне. Има време за молене, но има време и за говорене. Когато се натъкнете на планина, вие говорите на вашата планина и й нареждате да се махне.
 
Иисус не се е молил на смокинята, не е казвал „Боже, вярвам, че няма да даде повече плодове, или Боже надявам се, че няма да роди други плодове. Не, Той й е заповядал да не дава повече плодове. Трябва да заповядате на болестта да напусне тялото ви. Трябва да заповядате на депресията да се махне от живота ви. Ако кажете на планината „Отмести се!”, ще получите каквото искате. Ето ключът: вашата планина реагира на вашия глас. Мога да ви говоря за вяра цял ден, можете да се изпълвате с положителни мисли и това е добре, но вашата планина не е задължително да се интересува от това, закоето ви говоря, или от това, за което вие или вашите родители се молят по отношение на вас. Вашата планина обръща внимание на това, което ù казвате. Тя ще реагира на вашия глас. Когато се изправите с вяра и цялата си мощ кажете: „Болест, пристрастие, депресия, на теб говоря, в името на Иисус, трябва да си отидеш”, ето кога именно силите на небесата обръщат внимание.
Говорих с човек, който се опитваше да си продаде собствеността от две години. Беше се преместил от друг щат и не си беше продал другата къща, затова сега трябваше да плаща и двете. Той беше обезкуражен, казваше: „не разбирам, - молих се за тази ситуация, постих, карах други хора да вярват заедно с мен, не знам какво не правя както трябва. Казах му това, което казвам на вас - не е достатъчно да се молиш за една планина. Трябва да й говориш. Трябва да кажеш „Къща, заповядвам ти да се продадеш. Обявявам Божията благословия над теб!” Той каза: „Това не е ли прекалено? Нима се предполага да говорим на къщата?” Иисус е говорил на дървото, на ветровете, на болестите, на дъжда! Ако искате да видите своята планина преместена, вие трябва да говорите НА вашите пречки и препятствия. Често ние правим точно обратното: Говорим ЗА планината, вместо да говорим НА планината. Само че колкото повече говорите ЗА планината, толкова по-голяма я правите. Когато говорите за нещо, вие го уголемявате. „Джо, не вярвам, че ще се справя, икономиката толкова западна, бизнесът също, не знам как ще се оправя”. Така правите нещата по-лоши, правите планината по-голяма. Какъв е проблема? Вие говорите ЗА планината, когато се предполага да говорите НА планината. Когато ви казват колко зле са нещата и как няма да се справите, просто обърнете всичко обратно. Кажете: „Слушай, планина на смъртта, планина на борбата, планина на недостига, няма да ме държиш на разстяние от съдбата ми! Бог ми е обещал, че съм главата, а не опашката и ми е казал, че ще преуспея дори в пустинята, затова аз не те моля да напуснеш, не моля Бога и не Му казвам „Моля те, Господи, накарай я да се махне!”, а с цялата си мощ, аз казвам: „Планина на смъртта, планина на недостига, трябва да се махнеш!” Това е вярата, която отмества планини.
Когато Давид срещнал Голиат, всеки говорел за неговата планина. Казвали „Голиат е толкова голям, няма начин да го победим”, но дошъл Давид, който бил на 17 години, но някак бил разбрал принципа - че трябва да говори НА планината, а не ЗА нея. Когато видял Голиат, вместо като другите да започне да говори, че той е толкова голям, че нямат шанс за победа, той казал: „Кой е този, че да предизвиква войнствата на живия Бог?” Той казал: „Я чакай малко - един човек ще пречи на всичките ли? Един човек ли ще ни държи отделени от съдбата ни? Няма да стане! Аз ще се погрижа за него!” Приятелите на Давид започнали да се смеят и му казали - „Абе ти да не си луд? Не можеш да се биеш с Голиат. Ти си само момче. Прекалено си малък! Нямаш никакъв опит, той ще те смачка”. Когато Голиат го видял, също започнал да се смее, като видял колко малък и млад бил Давид. Той казал: „Няма ли кого да изпратите срещу мен - та това дори няма да е битка!”. Само че Давид не бил фокусиран върху голмината на своя гигант. Той бил съсредоточен върху големината на своя Бог! Той бил разбрал този принцип - не трябва да се молиш да победиш Голиат, не трябва само да вярваш и да се надяваш да го победиш. Давид говорел на своята планина, той го погледнал в очите и му казал - ти идваш към мен с меч и щит, а аз идвам към теб с моя Бог на Израел! С други думи, той му казал: Ти имаш меч, но аз имам нещо по-добро: аз имам ИМЕ! Аз имам подкрепата на силите на небето!
1 Самуил 17:46 „Днес Господ ще те предаде в ръката ми и аз ще те убия и ще ти взема главата... и ще дам труповете на филистимската войска на небесните птици ина дивите зверове”. Той му казва: „Ти може да си голям, но аз знам, че моят Бог е по-голям от теб и ако говоря на планината, Бог ми е обещал, че тя ще се отмести!”
Ако искате да победите, трябва да говорите на гигантите в своя живот. Някои от вас сега са изправени пред ситуация, която изглежда непреодолима. Отчетите казват „няма начин!”, „финансовата ситуация е невъзможна!” Изглежда сякаш има твърде много пречки между вас и Бог, който дава мечтите. Вие сте точно там, където е бил Давид. Не е достатъчно просто да се молите за ситуацията и да вярвате, че положението ви ще се подобри. Сега, повече от когато и да било, вие трябва да започнете да говорите на планината. Просто кажете „Планина на смъртта, планина та пристрастието, планина на недостига - може да изглежда като че ли това е краят, но аз ти обявявам, че това не е края, ти няма да ме победиш. Ти идваш към мен със своите естествени оръжия, а аз идвам към теб в името на Бога и аз знам, че когато отправя призив В ИМЕТО НА ИИСУС, всички небесни сили ще ми обърнат внимание, затова, планина, аз ти казвам: ОТМЕСТИ СЕ! Махай се от живота ми! Аз ще живея - няма да умра! Аз съм благословен и не мога да бъда прокълнат! Аз съм победителят - не жертвата!” Невероятна сила се освобождава, когато говорим на нашите планини в името на Иисус.
Твърде често ние говорим на Бога колко големи са нашите планини, а вместо това, трябва да говорим на нашите планини колко велик е нашият Бог!
Можете да кажете: „Аз не се подобрявам, болестта ми се влошава, тези дела може да не свършат още десет години - не знам какво да правя”. Колкото повече говорите така, толкова по-слаб ставате, по-малко вяра имате, по-малко енергия. Трябва да престанете да говорите ЗА планината и да започнете да говорите НА планината. Какво направил Давид? Той казал „Аз ще те победя!” Трябва да погледнете своята болест рак в очите и да й кажете „Рак - ти може да си голям, но моят Бог е много по-голям от теб! Ти няма да ме победиш - аз ще те победя!  Погледнете в очите това пристрастие и никога не казвайте - „аз никога няма да го победя, Джоел, нямам волята да го направя!” Не - обявете на това пристрастие, че силата в него не е по-голяма от силата във вас и му кажете: „Ти няма да пречиш на съдбата ми - аз ще те победя!”
 В Битие се казва, че Земята била без форма и навсякъде бил мрак. Какво станало? Всичко било хаос и мрак. Не е ли странно, че нищо не се е променило поради това, че Бог бил там? Нещата не са се подредилиш само защото Бог имал мисъл „Ще ми се да имах свят и ред.” Нищо не станало, докато Бог не заговорил. Той казал на мрака: „Да бъде светлина!”
Помислете за думите „Да бъде!” Бог казва това в средата на мрака: „Да бъде светлина!” Когато имаме трудности, когато край нас има мрак, трябва чрез говорене на ситуацията да осигурите светлина в нея. Когато в дома ви е пълен хаос, трябва да кажете: „Да бъде мир в моя дом” В средата на кризата трябва да кажете: „Да бъде изобилие в моите финанси!” Когато здравето ви не е добро, не говорете за мрака, говорете в светлина: „Да бъде здраве! Да бъде сила! Да има подновена жизненост!”
Говорих един човек от дизайнерската сфера. В последните години бизнесът му беше спаднал почти до нула, беше изгубил основните си клиенти. Изглеждаше, че фалитът му е неизбежен. Докато си говорехме, той непрекъснато ми разказваше за проблема си, обясняваше ми в големи подробности за всички пречки, през които беше преминал, колко е зле, колко невъзможно изглежда всичко. Беше наистина добър в това да говори ЗА проблема. Казах му каквото казвам на вас - „трябва да започнеш да говориш НА проблема, да започнеш да говориш на светлината в средата на мрака”. Насърчих го да казва неща като: „Аз съм благословен. Божията благословия обръща тази ситуация наопъки. Божията благословия ми носи нови клиенти. Смъртта и недостига не могат да останат в живота ми. Аз повелявам на тези планини да се отместят”.  Срещнах го отново след около 6 месеца - грееше от радост. Каза ми: „Направих каквото ми каза. Започнах да утвърждавам благословията, да говоря на своите планини, да говоря в светлина в средата на мрака”. И изведнъж получил телефонно обаждане от нищото - от компания, с която не бил работил преди,  му предложила да направи презенация, той я направил и всичко свършило с това, че го наели и този нов клиент му осигурил повече работа, отколкото всичките му останали клиенти взети заедно. Това му осигурило много успешна година. Ако не беше започнал да говори на своите планини, аз вярвам, че той щеше може би вече да е фалирал.
В живота си всички ние имаме планини, които ни пречат да получим най-доброто от Бога. Да, добре е да се молите, добре е да вярвате, добре е да цитирате писанията, но запомнете: планините се отместват, когато им говорим! Не ги молите да се отместят и да се махнат - вие им ПОВЕЛЯВАТЕ да се махнат! „Ей, планина на болестта, трябва да се махнеш - аз съм син на нашия най-възвишен Бог! Планина на пристрастието, планина на недостига, планина на недостига, ти няма да ме победиш! Аз казвам: Благодат на моите финанси! Да бъде здраве над тялото ми. Да има мир в семейството ми! Благодат на бъдещето ми!”
Ако всички са против вас и се опитват да ви попречат, какво трябва да направите? Да се молите, да говорите колко несправедливо е всичко, да се оплаквате, да казвате „Боже, помогни ми!” ли?
Захария 4:7 „Коя си ти, голяма планина? Пред Зоровавел стани на равнина! Той ще изнесе последния камък с възклицание: Благодат! Благодат на него!”
Трябва да превърнете планината в къртичина като повелявате: „Благодат!” на нея. Казано е: „Планина, стани на равнина!” Как ще стане това? Като се казва „Благодат!” на нея. Можем да кажем „Имам благословията на Бога. Мога да направя всичко в името на Христос, който ще изпълни моята съдба!”
Харесва ми началото на цитата:  „Коя си ти, голяма планина?” - Както Давид е казал: „Ти не можеш да ме победиш! Не знаеш ли кой съм? Аз имам предимство - имам божията благословия!
Когато се изправите пред трудности - не започвайте да се оплаквате. Не говорете за поражение! Просто се заинатете и започнете да казвате: „Благодат!” на ситуацията. Имате финансови проблеми - можете да извадите чековата си книжка и да казвате „Благодат!” на нея. Имате непослушно дете - спрете да се оплаквате и започнете да говорите: „Благодат!” на него. Имате правен проблем - започнете да говорите на своята планина. Бог казва, че когато повелите: „Благодат!”, ще превърне планината в равнина пред вас.       
Преди време на едно летище в Индия имаше един много сърдит човек - сърдит беше на целия свят. Погледна билетите ни, хвърли ги на гишето и каза: „Много сте закъснели - не може да излетите”. Бяхме там 30 минути преди полета, според написаното на билетите имахме още 10 минути преди да се качим на борда, нямаше друг полет преди следващишя ден и аз много любезно и приятелски казах: „Сър, наистина ни е много необходимо да хванем този полет, ако можете да ни помогнете ще ви бъдем много благодарни.” Той дори не вдигна поглед, пренебрегваше ни и се държеше така, сякаш ни нямаше там. Имах чувството, че ще изригна като вулкан, но не го направих, а започнах да говоря на тази планина. Не на глас - не исках той да ме чуе - беше достатъчно сърдит. :) Но тихичко си казах: „Ти, планина на лошото отношение, която се опитваш да ни отделиш от нашата съдба, повелявам ти да се отместиш!” Започнах да казвам Благодат! на тази планина. Казах: „Татко, благодаря ти, че твоята благодат обръща тази ситуация в моя полза. Благодаря ти, че твоята благодат ни позволи да хванем този полет. Благодаря ти, че твоята благодат е по-голяма от това лошо отношение”.
След около десет минути той дойде при нас и ни даде знак с ръка да го последваме. Не каза нито дума. Изглеждаше както преди, но отвори вратата и ни пусна да се качим, като ни даде знак с ръка - продължаваше да не говори. Аз се усмихнах широко, започнах да му благодаря - той си остана смръщен като че ли всеки миг ще започне да ни се кара. Като че ли някой просто го принуждаваше насила да ни пусне да се качим на този самолет. Вярвам, че това беше силата на нашия Бог, която преместваше планината. Приятели, Бог знае как да ви отведе до мястото, на което трябва да бъдете! Никой сърдит човек не може да ви попречи да изпълните своята съдба. Сега жените ще кажат: „Благодаря на Бога! Сега мъжът ми вече не може да ме спре! :)
Интересното беше, че когато се качихме на самолета, на местата ни седяха хора. Стюардесата много приятелски ни каза - „Съжалявам, дадох тези места, но елате след мен” и ни заведе в първа класа и каза: „Само тези две места са ни свободни, харесват ли ви?” Казах: „О, мисля, че стават.” :) това беше благословията на Бога, който премества планини!  
Ще кажете - „Джоел, винаги, когато казваш „Благодат!” ли става така?” Разбира се, че не, но ако бяхме изпуснали този полет, ние щяхме да продължим да вярваме, че Бог ни насочва, но когато планините не се поместват, защото не им говорим, трябва да знаем, че вярата е тази, която кара Бог да ги отмества или изравнява и превръща в къртичини.
Има ли планини, които ви пречат днес? Има ли нещо, което не ви дава възможност да получите най-доброто от Бога? Планина, свързана с вашата кариера, планина, свързана с вашето здраве, планина, за която умът ви казва, че е трайна и никога няма да се промени? Предизвикателството, което отправям към вас, е: да започнете да говорите на тези планини. Достатъчно дълго сте се молили - време е вече да кажете: „Планина, отмести се!  Ти няма да ме победиш, аз казвам „Благодат!” на тази ситуация!”
Помнете - вашата планина ще отговори на вашия глас. Няма по-силно нещо от самия вие, който обявявате победа в своя живот! Някои от вас са говорили на тази планина достатъчно дълго, започнете да говорите на планината. Ако се изправите и кажете на болестта, на депресията: „Махни се, върви си”, тогава Бог ще направи за вас това, което е направил за Зоровавел - ще превърне вашите планини в картичини, ще преодолеете препятствията, които са ви изглеждали трайни, ще осъществите мечтите си, които сте смятали да невъзможно да се изпълнят; сега повярвайте и заявете, че сте всичко, което Бог иска да бъдете и че вече имате всичко, което Бог е възнамерявал да имате. Амин!
Направете Иисус Бога на своя живот. Кажете: „Боже, Иисус Христос, покайвам се за греховете си, ела в моето сърце - бъди мой Бог и спасител”. Сложете Бога на първо място в живота си и Той ще ви отведе на места, за които не сте и мечтали!
Издигнете се над своите пречки в живота и приемете предизвикателствата да получите победата, която ви очаква. Бог ви е направил, за да бъдете победител. Имате огромен потенциал в себе си, трябва само да повярвате в това. Не отлагайте живота си - той може да не е съвършен точно сега, но още днес вие имате всичко, което е необходимо, за да преодолеете всички препятствия.
Писанието казва: „Това, което е намислено против мен Бог го обръща в моя полза”. Битие 50.
Сложете Бога на първо място в живота си и Той ще ви отведе на места, за които не сте и мечтали!

                                                                                                                                                                                                          Дж. Остин                                                                                                                                                                                         www.iskri.net/zefira


 
 

Създадено: 29/09/2012 : 23:45
Обновено : 10/06/2020 : 00:14
Категория : В името на Иисус Христос
Страницата е посетена 5993 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^