Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 171 всичко

 6 посетители онлайн

Къщи от сламени бали - Огнеупорно дърво
 
 
ОГНЕУПОРНО ДЪРВО
 
 
Хората, внимателно вслушващи се в природата, отдавна са забелязали, че знанията за това кога се сече дървото дават огромен икономически ефект.
Хижи и мостове от дърво, построени в древността, са издържали стотици години благодарение на тези знания. Те са имали даже комини от дърво.
Лесничеите знаят, че дървесината на изтръгнато от корен дърво изобщо не става за строителство или мебели.
Нанесените на гората щети в дните на Скорпиона действат катастрофално – короядът напада дървото яростно, размножава се прекрасно, а след това преминава на здравите дървета. Това трябва да се знае от тези лесничеи, които в дните на Скорпиона смятат да разреждат и чистят гората.
В една стара книга със съвети в тази връзка отпреди няколко столетия, са дадени точни указания за сеченето на гората с оглед ритмите на Луната и разпоредби за налагане на глоби при пренебрегването им. Поради спазването на тези правила средства за защита на дървесината не се използвали.
Ето едно правило от трета глава на книгата: едра градушка паднала на 12 юли 1984 година отчупила върховете на много хвойнови дървета в Мюнхен и неговите околности. Поради това те започнали бавно да гният откъм върха и накрая загинали. В повечето от случаите всички дървета, които са започнали да линеят или боледуват, могат да бъдат излекувани успешно, ако върховете на хвойновите дървета бъдат отделени при намаляваща Луна – в ІV фаза или, най-добре - в дена на новолунието, а при широколистните дървета – ако бъдат отделени краищата на много клончета. Връхчето трябва да бъде отделено над тази странична клонка, над която след това ще расте нагоре.
В този ден, когато градушката счупила върховете в пълнолуние, природата е демонстрирала обратния случай. Загубването на връхчето му в този ден за дървото е равно на почти сигурна смърт – то започва да гние отгоре надолу.
Алтернатива за изкореняване на дървета са последните три дни на февруари - в намаляваща Луна. Отсечените през тези дни дървета не израстват отново, даже корените им изгниват.
Който иска да разрежда гората или да изкорени и отново да посади горски дървета, трябва да обърне внимание на три дни в годината: 3 април, 22 юни и 30 юли. Резултатите ще бъдат още по-добри, ако тези дни се паднат при намаляваща Луна или на един от «женските дни» (15 август и 8 септември). Дървета и храсти, отсечени в този ден, не израстват отново.
 
 
 
ДЪРВЕТА, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ИЗРАБОТКА НА
ИНСТРУМЕНТИ И МЕБЕЛИ 
Такива дървета остават здрави, не се разсъхват и запазват своя обем, което е много важно за направата на подове и маси от тях. Такова качество се получава, ако се отсече дървото в дните на Водолей или Риби, в течение на първите 8 дни след декемврийското новолуние.
 
Дърветата за инструменти и оръдия на труда (ръкохватки за метли, брадви) трябва да са твърди, а не хлъзгави и леки.
 
Когато новолуние се пада в ден от Скорпион (което основно става през ноември), то отсеченото през това време дърво може да се използва за направа на мебели, сандъци, шкафове и др. подобни и за направа на инструменти. Във всеки случай, необходимо е веднага да му се махне кората: за корояда дървото, отсечено в Скорпион или повалено от бурята, е сигнал за нападение. Той се размножава великолепно и атакува и здрави дървета.
 
Такива дървета могат да се секат и на 26 февруари, когато този ден се падне в намаляваща Луна (което не се случва винаги), особено когато Луната едновременно влиза в знака Риби (което се случва в 1989 година).
 
ДЪРВЕТА, КОИТО НЯМА ДА ГНИЯТ 
 
Такива дървета трябва да бъдат отсечени по време на двата последни дни на март при намаляваща Луна в Риби. Такива дни се случват не всяка година. Преди особено са ценили дърветата, отсечени в следните дни:
1, 7, 25, 31 януари, 1 и 2 февруари. Дървото, отсечено в тези дни, не гние и в него не се завъждат червеи.
 
Дърво, отсечено на 1 януари и от 31 януари до 2 февруари, с времето ще стане твърдо като камък. От такива дървета са правени плаващите чудеса на Венеция.
 
Алтернативни дни са топлите летни дни при растяща Луна – дървото ще става за забиване на колони във вода, за къпални мостове и др. То задържа целия си сок и трябва веднага да бъде използвано по предназначение.
 
 
ОГНЕУПОРНО ДЪРВО
 
Съществува определено време, в което Луната се грижи за това дървото да е огнеупорно:
Дървото, отсечено на 1 март, особено след залез слънце, не гори – независимо от положението на Луната и знака в който в този ден се намира тя. От него се правят постройки, за да бъдат защитени от огъня. При пожар, при който даже метала започва да тече, такова дърво се овъглява само на повърхността, а отвътре остава невредимо.
 
Алтернативен ден за сечене на негоримо дърво е денят на новолунието, но само ако е в знак Везни (това се случва веднъж или два пъти в годината). Това дърво може да се използва веднага, без сушене. Почти също толкова подходящ е и последния ден преди декемврийското новолуние-  в последните 48 часа преди новолунието през март.
 
 
ДЪРВО, КОЕТО НЕ НАМАЛЯВА ОБЕМА СИ
 
Такова дърво най-добре да се сече на 21 декември между 11 и 12 часа. Този ден е най-добър за сечене на дърво. Освен това, такова дърво може да се сече през зимата само при започваща да намалява Луна.
 
Алтернативен вариант са февруарските вечери след залез слънце при намаляваща Луна, 27 септември, ежемесечно три дни след новолуние и в “женските дни” (15 август и 8 септември), ако се паднат в съзвездие Рак. Дърво, отсечено в новолуние в знака на Везни, също не намалява обема си и може да бъде обработвано веднага. Дървото, отсечено през февруари след залез слънце, ще става все по-твърдо - като камък.
 
Дървото за дърва за огрев най-добре да се сече през октомври при растяща Луна, тоест през първите седем дни след октомврийското новолуние.
 
 
ДЪРВО ЗА СТРОИТЕЛЕН МАТЕРИАЛ
 
За тази цел е подходящо дървото да се сече при растяща Луна в Риби, защото тогава то не бива нападано от вредители.
 
Растящата Луна преминава знака Риби от септември до март.
Дървото за мостове, лодки и плотове, следва да се сече при намаляваща Луна в един от водните знаци (Риби или Рак). Тогава то не гние и не тлее. Преди по това време са секли дървото за направа на умивалници.
Макар че Скорпион също се отнася към водните знаци, за сечене не е подходящ, защото отсеченото тогава дърво лесно се поддава на вредители.
 
 
 
ДЪРво ЗА ПОДОВЕ И РЪКОХВАТКИ
 
Ръкохватките за метли и други инструменти трябва да са гъвкави, да не се чупят бързо, да са еластични и леки. Най-доброто време за сечене на такова дърво са дните на Скорпион през август, които почти винаги настъпват малко преди пълнолуние.
Ако дървото трябва да има тези свойства, но да остава тежко (например за дървени подове с голямо натоварване), то следва да се избира първия ден след пълнолуние, когато Луната е в знака на Телец (това не се случва всяка година).
 
 
 
ОСОБЕНО ЗДРАВО ДЪРВО
 
Дървото, което трябва да остава здраво при голямо натоварване – например за мебели – най-добре да бъде отсечено в дните преди ноемврийското новолуние.
 
Равностойните дни са: 25 март, 29 юни "31 декември. Дървото, отсечено през тези три дни, не се чупи, но сеченето трябва да става от върха към долината, а ако местността е равнинна короната трябва да се остави за известно време на дървото, за да се изтеглят от него последните сокове.
 
Дървото, което трябва да се използва за строителство веднага - например след пожар, в никакъв случай не бива да се напуква. Най-доброто време за отсичане на такова дърво е 24 юни между 12 и 13 часа. Дървото може веднага да се използва за мертеци и други елементарни постройки.
 
 
НОВОГОДИШНИ ЕЛХИ
 
Елхите, отсечени три дни преди единадесетото пълнолуние (в голямата си част през ноември, понякога дори през декември) запазват своите иглички много дълго. Преди горските работници са поставяли на такива елхи специален “лунен щемпел” и те са се продавали по-скъпо от останалите новогодишни елхи.
 
Да се събират елхови клонки три дни преди единадесетото пълнолуние е много добра идея, защото тогава масата няма да бъде обсипана с иглички. За да не се ронят лесно игличките на елхата, тя трябва задължително да се сече при растяща Луна.
 
 
РЕЗЮМЕ
 
1. За сечене и разреждане на гората са най-благоприятни три дни: 3 април, 22 юни и 30 юли, желателно при намаляваща Луна
 
2. Отсичането на дървета, предназначени за мебели, най-добре да се правят през първите осем дни след новолуние, през декември
 
3. Дървета за различни предмети трябва да се секат в новолуние - под знака на Скорпион.
 
4. За да не горят дърветата, трябва да ги сечете в течение на последните дни на март, при намаляваща луна, в знака на Рибите.
 
5. За да се съпротивляват добре на огъня, дърветата, трябва да бъдат отсичани само в един ден: 1 март, най-добре след залез слънце
 
6. Да се сече гората така, че да не дава загуби - да се прави през третия ден на есента. Началото на есента е 24 септември, когато след новолунието са изминали три дни.
 
7. Дървото за огрев трябва да се сече през октомври, в първата фаза на растящата Луна
 
8. Дървото за дъски трябва да се сече в знака Риби при растяща Луна – само тогава то няма да гние
 
9. Дърво за мостове и лодки трябва да се сече в знака Риби или Рак, при намаляваща Луна
 
10. За да бъде леко дървото трябва да се сече през август - в знака на Скорпион. Отсеченото в същия месец, но в знака на Телец дърво, ще остане тежко.
 
11. За да може отсеченото дърво да няма цепнатини и пукнатини, трябва да се сече пред новолуние през ноември.
 
12. За да се съпротивлява добре на износване, дървото трябва да се сече на 22 юни между 11 и 12 часа.
 
13. Дървото за различни инструменти трябва да се сече на 26 февруари при намаляваща Луна, най-добре – в знака Рак.
 
Отсеченото дърво, завито наляво, е по-здраво, отколкото завиващото се надясно и растящото право. При това, мълниите удрят винаги дървото с “ляво засукване” – ако ви застигне буря в гората, заставайте само под право растящо дърво, или под такова, което се засуква надясно.
 
Промишлените изделия – мебели, мостове, здания, инструменти, строителни материали и много други – ще бъдат значително по-здрави и освен това, ще станат излишни разходите по защитата на дървото.
 
 

Създадено: 25/09/2012 : 12:40
Обновено : 10/06/2020 : 00:12
Категория : Къщи от сламени бали
Страницата е посетена 6480 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^