Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Контакти
Брояч

 2 153 553 всичко

 8 посетители онлайн

Ведически лекции - Семейният живот
 
СЕМЕЙНИЯТ ЖИВОТ В СВЕТЛИНАТА НА ВЕДИЧЕСКИТЕ ПИСАНИЯ
 
 
Днес ще разгледаме основните страни на семейните отношения. За да разберем природата на семейните взаимоотношения трябва да изучим финото и грубото тяло на живите същества в съответствие със закона на кармата. Какво означава това?
Сега никой не разбира в какво тяло се намира и как трябва да действа в това тяло. Защо е получил тяло на мъж или на жена? Тези, които в миналия си живот са били привързани към чувствените наслаждения към жените, по закона на кармата получават женско тяло. Мъжете са били много благочестиви жени, а жените са били не много благочестиви мъже. :) Днес хората не правят разлика между фините тела на жените и мъжете. Финото тяло се състои от три основни компонента: ум, интелект и лъжливо его. Името лъжливо его определя какъв тип тяло ще получи живото същество. Затова настоящето е следствие от миналото и причина за бъдещето. Тези два типа тела имат противоположна енергетика. Всичко, което при мъжа се върти надясно, при мъжа се върти наляво. На всичко, което мъжът казва да, жената казва – не. Откъде да минем? Надясно. Вие завивате наляво, а жената казва: ти къде? Ама нали ми показа натам? Ти не гледай накъде ти показвам, слушай какво ти говоря! :) Това е различен тип мислене. Всеки може да забележи това. Това важи и за реда. Мъжът казва: току-що подредих и сега нищо не мога да намеря. А що за ред е това, когато се налага тридесет минути нещо да се търси? Ето тук го бях оставил – на пода. :) Така можете да видите начина на мислене на мъжа и на жената – те са различни.
Жената притежава много по-голямо могъщество от мъжа. Затова в писанията има толкова много забрани за жените и те се чувстват ощетени, дискриминирани – в самия мен също се беше създало такова впечатление, докато ги изучавах – че това е някаква патриархална философия и че всяка религия слага мъжа по-високо, а жената – по-ниско. Защо мислех така? Защото тогава не разбирах тези фини процеси.
Мъжът винаги ще се стреми към господство над материалната природа, а женската природа е тази субстанция, която предизвиква в мъжа чувство за господство.  Затова мъжът никога няма да прояви цялата си мъжка потенция, ако жената не му се подчини. Затова причината за всеки раздор в семейството се явява, колкото и странно да е, жената. Казват: „От добрата жена мъжът не си отива”.
Сега много жени се стремят към еманципация, даже мъжете често ги подкрепят в това, но в резултат на еманципацията мъжете в семейството стават като деца. Жената получава още едно дете – наред с малките, още едно, но голямо – може да е добре облечено и избръснато, но е дете. И жените са безсилни да променят това. Прогресивната част от бизнесмените коя е – жените. Вземете някоя нова идея, нова философия. Жената си мисли – от мъжете полза няма. Не може да заработва, само вестници чете и нищо не става от него. :) А даже и да заработи нещо, не знае как да го похарчи. :) Така мислят жените. Затова в семейния живот мнозина търпят неуспехи. Често ми казват: Мъжът ми пие. Има любовница. Жена ми си има любовник. и т.н. Всички знаят това колко много конфликти има в семействата. А дори когато има външно добра обстановка, зад нея винаги има скрит и никому неизвестен живот – напълно противоположен. Жената я устройват такива отношения, които практически ги няма. Тоест – ненормални семейни отношения. Мъжа също го устройват такива отношения.
 
Да разгледаме какво влияе върху разума и ума на мъжете.
Мъжът е много силно възприемчив по отношение на противоположната енергийна субстанция – това става посредством сетивата му – влияят му аромати, външен вид, вибрациите – как говори жената, женския глас – някои мъже много обичат когато жените пеят. Нали никога не сте виждали да лежи мъж и около него да се въртят и да пеят мъже? :) И то как трябва да танцуват – тези танци трябва да са проникнати от някаква сексуална жилка.
Забелязвате ли какво става сега – продават хладилник, а показват край него съблечена жена: какво общо има между полуразсъблечената жена и хладилника? Продават обувки и пак показват полугола жена, която ги обува. Вижте как се експлоатира женската потенция. Какво се експлоатира? Могъществото на женското влияние. Мнозина не се замислят над това. Но онези, които изучават влиянието и взаимоотношенията знаят това и го използват – за какво? Ясно е, че полуголата жена влияе на мъжете, но то въздейства и на жените. Жените си влияят и една на друга – със своята външност, със своите движения – със своята грациозност. Понякога жената завижда на грациозността на друга жена. :) Завижда на нейната привлекателност и иска да прилича на нея, завижда на нейната външност, затова моделите жени са повече от мъжете. Жените гледат и искат да приличат на тях, започват да гладуват – защо? защото мислят, че това привлича всички мъже; те искат да привлекат вниманието, имат желание да се отделят от множеството.
И така, сега ще ви кажа от коя жена мъжът никога няма да си отиде и коя жена ще пробуди в него всички мъжки качества.
Ще ви дам прост пример. Разговарят две жени за един и същи мъж. Едната е негова любовница, а другата му е жена. Жена му казва: Какво намери в него? Жена му казва: той е мъдрец, храбрец и щедър. А жената я гледа изумено и казва: не, той е подлец, глупак, и стиснат! :) Любовницата й казва: ти какво, да не си луда? Твоят мъж е мъдрец, храбрец и щедър. А жена му казва: Ама ти за него ли говориш? Искаш ли да ти го покажа? И й показва снимката му. А любовницата: Да, това е той. Каква си късметлийка, как ти е провървяло.
Виждате – към две различни жени мъжът се държи различно. Жената започва да й доказва, че мъжът й е стиснат, подлец и глупав. А другата й казва – как стиснат – ето виж – пръстен с диамант. Той ми го подари. Какво? Ами извинявай, но реших да бъде откровена с теб. Ето това палто от норки той ми го подари. А колко е внимателен – всяка събота или неделя ме води в ресторант, два пъти в седмицата – цветя. А жената никога в живота си не е била с него в ресторант, цветя й е подарявал веднъж – и то преди сватбата, :), защото много му се искало да пообщува с нея, :), пръстен с диамант й е обещал преди 10 години, даже й го нарисувал на хартия, или й го показал на телевизора – ето такъв пръстен ще ти купя. :) Защо става така? Защото жените притежават огромно могъщество. Жената има такова силно влияние, което е стотици пъти по-силно от влиянието на мъжете.
Жените са много могъщи и в тях отсъства една качество, което се намира в разума. Разумът има два вида дейност - памет и способност за развлечение. А жените не разбират добре своето могъщество. Затова те винаги са безотговорни към своята външност, своето поведение, за своите думи, за своите действия. Можем да видим как жената казва: Нима съм направила нещо, за да се лепят по мен? Слага късата пола и тръгва и казва: аз просто искам да бъда уверена в силата си. И като тръгне по улицата, хиляди мъже я зяпат – върви жена! Кой свирка с колата, кой се блъска в някого, а тя се чувства уверена в себе си. :) Но женското тяло е така привлекателно – нейната фигура, бедра, кожа, коси – жената толкова силно влияе на мъжа, но не разбира това, или го разбира, но не се съобразява с него и казва: Е, и какво ако съм такава? :) Но вече много хора са изкарани от релсите. :) И даже когато тази жена изчезва, това чувство на въжделение ги задържа в гуната на страстта – мъжът веднага се оказва в гуната на страстта и остава там много дълго време и започва да мечтае и медитира за чувствени наслаждения.  Затова се говори за ограничаване на контактите – те трябва да са с правилни настроения и с правилна цел.
И така, сега ще ви прочета тези качества, които помагат на жената да запази семейството си.
Ако жената има образование и е обучена – не става въпрос да е завършила млекопреработвателния институт или радио-техникум, :), а става дума да е образована и обучена. Обучена на какво? Да глади, да пере, да шие? Не. Става дума за друго обучение – трябва да е целомъдрена и обучена как правилно да използва своята сила. Затова се казва, че мъжът има разум и знания, а жената има сила и красота. Затова се казва, че силата винаги трябва да е под контрола на разума. Затова мъжът трябва да управлява жената. Мъжът задължително трябва да бъде главният в семейството. Защо? Защото иначе силата на жената става неконтролируема. И се казва, че безконтролната жена е подобна на  атомна бомба. Може да погуби много хора.
Жената трябва да бъде чиста телом. Задължително. Мъжът има такова лъжливо его, че ако веднъж види мръсотия под ноктите ви – край. Такива са очите на мъжа. Такова е лъжливото его на мъжа. Мъжът винаги гледа на жената като на цветче – цветчето е идеално и красиво.
Никаква лоша миризма не трябва да излиза от нея. Винаги трябва да е чиста. Понякога жените ходят с нокти и на ръцете и на краката, с мазоли, с мъртви лигоцити в носа :), Е, той разбира се, ще ви уважава, но прекрасни чувства към вас – няма да изпитва. И ще ви бъде приятел – просто приятел. Ако вие искате да му бъде другар.
Жената винаги трябва да бъде много чиста, косите й винаги трябва да са прибрани – сега са много модерни едни прически от типа „не съм си мила главата 80 дни” :) Може би за жените това е мода, но за мъжете не е. Мъжът си остава мъж. Сега в резултат от еманципацията при жените се появи женска мода, а модата винаги е била мъжка. Винаги мъжете са определяли какво да носи жената – за да е привлекателна, за да си остава любима, обожаема, за да я защитават, за да има за кого да живеят.
След това – да бъде спретната. Защото жената си мисли, че мъжът нищо не забелязва, а той веднага оглежда – той сканира жената. :) Мъжа много го привлича тялото на жената, той се привлича от красотата на жената – от лицето, от чистотата й, от косите, а на жената какво е нужно – да бъде влиятелен, богат и могъщ. :)
Добре миришеща. В Кама сутра това е описано много добре. Кама сутра е много сериозно произведение. Хората, които не разбират това, я гледат като някакво порнографско произведение, но в нея има много високо ниво на разбиране и знание.
Жената трябва да мирише добре. Защо? Защото мъжът има такова лъжливо его. Как умът възприема различните аромати? Това влияе на гуната на материалната природа. Ние попадаме на приятен аромат и той ни влияе умиротворително, друг може да ни възбуди, и т.н. Казано е, че жената трябва да изучи ума на мъжа – какви аромати умиротворяват, какви привличат неговия ум.
Красиво да се облича. Това е много важен момент. В съвременното общество кой знае защо жените започнаха да се обличат за хората, а в къщи ходят много странно облечени и мислят, че пред мъжа си могат да ходят както си искат. И това се дължи на огромното невежество на жените. те са напълно необразовани. И така ден след ден в мъжа се появява чувство на отвращение. Жените не осъзнават това, защото никога не са били учени на това. Жените се обличат и гримират пред мъжа си и той гледа – ах, каква е неестествена. Жената никога не бива да се гримира пред мъжа си. Защо? Защото така издава своята женска тайна. Защото това е нейният тоалет, това са интимни въпроси,
Жената трябва да се облича красиво, за да привлича този, с когото живее, за да може той никога да не си хване любовница. Но жената казва: Аз сама си знам как. Сама си избира роклята, другите неща, прическите и никога не пита своя мъж. Сега жената се облича много красиво, но когато отива при други мъже. :) н кино, на театър, на гости при приятели.
Ведите казват, че мъжът трябва да казва на жената как да се облече, какъв парфюм да си сложи, какви украшения. Мъжът може да каже: Облечи се така. Я да си сложиш диамантите, за да видят какъв мъж си имаш! :) Мъжът проявява известен тоталитаризъм към своята жена. Не й дава свобода.
Жената трябва да изучи какво се харесва на мъжа - какви украшения, какви дрехи.
Да готви вкусно – кулинарното изкуство. Лъжливото его се разпространява в три субстанции – вкус, език и гениталии. Затова на кулинарното изкуство се придава толкова голямо значение, че жената не го дооценява. Жената трябва да изучи ума на мъжа и неговите вкусове. На езика на човека се разполагат шест вкуса. И комбинациите от тези вкусове могат да умиротворяват, възбуждат и дават сила.
Дошла една жена и казва, че мъжът й много пие и я бие, но казва – той ми е скъп, имаме деца и не искам да се разделяме. Препоръчали й определена диета – тя показала снимката му, и й казали – гответе му тази храна редовно и след три месеца елате. Но тя след три месеца не отишла. След година я срещнали – весела и щастлива. Как си? Какво стана с него? Ами какво стана, благодарение на моите старания той остави пиенето, чудесно живеем, имаме още едно дете. Тя не разбрала какво е станало. А готвиш ли храната – да, продължавам да я готвя. Всичко е нормално, харесва му. Този човек не казал нищо – той се радвал, че всичко се било оправило.
Езикът е свързан с ума. И мъжът сам може да не знае колко важно е това – жената никога на бива да готви за себе си, трябва да готви за мъжа – това, което му харесва на него. А не като сега: слага му нещо, той пита: Какво е това? – Яж! :) Абе има много странен вид и вкус. – А аз ти казвам: вкусно е! :) Яж. И човек не може да разбере какво става в семейството. Затова в Шримат Бхагават се казва – Пътят към сърцето на мъжа преминава през стомаха. Аз мислех, че това е народна мъдрост. Но всъщност това е ведическо знание. Ако жената има целомъдрие и владее кулинарното изкуство, от такава жена никога никой няма да си отиде.
 
                                                                                                 ЛАКШМИ НАРАЯН дас
 
  
 
 

Създадено: 23/07/2012 : 21:52
Обновено : 09/06/2020 : 23:57
Категория : Ведически лекции
Страницата е посетена 5086 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^