Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 514 всичко

 7 посетители онлайн

Орис - Методи за отстраняване на гордостта


Орис, какви методи за отстраняване на гордоста смяташ за най-ефективни?
 
Към гордоста се отнасят практически качествата по 7-те нива на реалноста, от която подхранва своята енергия Муладхара. Що за качества са това и как се проявяват във всяко от вашите проявления, във вашия живот и как ви пречат и как трябва да се борите с това конкретно с оглед на качествата, всичко това го има в книгата “Чакрите”. И не само за гордоста а и за значително по-фини и по-груби неща. Разбирате ли, нямаше смисъл да се даде голо знание – ако си кажем: „а, ето знание, което не е предавано на човечеството досега, никой не го знае и това се предава чрез нас” – това са глупости. На мен не ми трябват никакви поклонения и възвеличавания, защото аз знам кой съм, по-точно кои сме ние в своето съвкупно съзнание и целият смисъл на това знание би се изгубил, ако не бях дал на всеки конкретен въпрос конкретен отговор с конкретни методики, приложими, прости и естествени, открили в себе си едно или друго качество, как да му помогнеш да трансмутира това в друг тип енергии. Всичко това го има в книгата “Чакрите”. Когато се появят средства за издаване на написания материал, ще получите отговор на този въпрос.
 
Познавате ли книгите на ..., който казва, че е брат на Луцифер?
 
Не, не зная за какво пише. Ние всички сме братя на Луцифер на определени нива на своето самосъзнание. Ако можехте да видите какви същности ви доставят енергии за вашите низши чакри чрез кармическите канали на своите реалности, щяхте да сметнете Луцифер просто за Ангел, за Бог, защото това, което ни се случва на низшите нива, това са страшни и ужасни неща, които хората не трябва да виждат, не трябва да знаят. А може би пък трябва? Защото тогава биха се ужасили и биха разбрали какво привличат със своите отрицателни емоции и какво произвеждат и каква твар в това време ги ръководи – която ръководи тях, онези, които се смятат за духовно развити, духовни съзнания, които се стремят към светлината, към знанията и прочие, но когато се проявяват в негативизъм, при това в агресивен негативизъм, Боже мой, аз описвам тези същества, когато описвам Муладхара. Всичко, което се отнася до Муладхара. А Свадхисхана, низшите нива на Свадхисхана, (от дванадесетте), също са достатъчно неприятни същности, тоест в нашите низши чакри ние не сме съвсем хора, както мнозина считат. Те си мислят, че това са човешки образи и лица; когато разберете как изобщо става процесът на нашето общуване с фините светове чрез чакрамните личности, вие ще разберете, че дяволът, Луцифер и прочие, са преди всичко в нас. Затова той е прав, когато се нарича брат, син, внук или извънбрачно дете на Луцифер. Изобщо егрегорът на Луцифер е достатъчно голяма структура, демонизирана, и има на низшите планове умствени наслоения, които ние изпитваме в този слой. Луцифер е също развиваща се Космическа Същност – по-точно този, когото ние наричаме Луцифер, защото в действителност такава Същност няма. Същност под тези вибрации просто няма. Тази Космическа Същност се развива точно така, както и ние и има точно същите чакрамни реалности, в които тя се развива, чрез които тя страстно желае да еволюира по-нататък. В моите книги има раздел “Трагедията и тайната на Луцифер”. Книгата се нарича „Хора и нехора” – там можете да прочетете подробности за това.
 
Какво е духовно развитие?
 
Това духовно развитие е нещо откъснато от реалността. Всичко, което мислим, правим, всичко, което смятаме за необходимо да извършим и как да постъпим във всеки даден момент от времето, това са степени на нашето духовно развитие. Без проработка на някакви качества – най-грубите. Например, ако сега взема този кристал и ви разказвам за висши материи, вие възприемате, усмихвате се, ама ако изведнъж този камък, този кристал, ви падне на главата? J Ако някой го хвърли а вие не успеете да се мръднете – какво е това? Това е духовно развитие. Това е духовно развитие – вашата реакция на моето действие. Ако реакцията е негативна, няма да уточняваме каква, може да вземете камъка и да го хвърлите обратно. Това е негативизъм – защо негативизъм? Защото в ход е духовен процес – обърете внимание на това. Върви духовен процес. Защото ние сме свикнали под това да мислим нещо, което се намира някъде, което става някъде там, в планове, които за нас са непонятни и недостъпни, а в същност духовният процес върви по време на прeработката на всички наши низши качества. Преди всичко, според избавянето от това низше, от това, което може да продуцира в нас негативизъм, от това, което привлича нашето внимание с външните аспекти на нашата реалност - това са крачки на духовния процес. И докато не се освободим от това, ние няма да станем по-качествено и истински духовни. Тоест, ние ще смятаме себе си за духовни, защото подтискаме това, подтискаме онова, ние сме натрупали мощен волеви аспект, мощна Манипура, с помощта на Манипура сме подтиснали всичко онова, което в себе си смятаме за греховно и лошо, за антиморално, антинравствено, и смятаме себе си за духовни.
Някой седи някъде, в планината, в гората, мъчи се, търпи жега, студ, храни се с корени, с растения, моли се всеки ден, говори как обича Бога и мисли, че той вече се намира близо до Бога, че е насаме с Бога, че е по-добър от другите, защото другите са в света, другите са изчадия на Ада, застава на позицията „излез Сатана, не идвай при мен”, и т.н. Какво си представя такъв старец - че умирайки става свят, възнася се в ранга на светците само защото е живял в дупка и се е хранил с корени и е бил напълно откъснат от света, тоест за сметка на изработката в себе си на чисто манипурни качества, става свят. Същият този старец, обаче, когато към него се приближава да речем този, който управлява гората и започва да го гони и му казва „Отивай си, тук хора не трябва да живеят, тук е забранена зона, защото гората можеш да запалиш” и т.н., когато му казва: “Аз отговарям за тази гора, а ти стоиш в нея,” тогава този старец е готов да се нахвърли на този, който се е намесил в неговия процес на самоореализация на себе си на Манипурно ниво и да му пререже гърлото. С всичките си силици той се старае да защити своето право за реализация в дадения аспект. До този момент той е смятал и ще продължи да смята за духовни всички останали, защото той е достигнал такива върхове, които е достигнал да речем Йов, или някой друг от тези, които за него се явяват примери.
Аз не говоря за всички старци и светци, защото съм имал възможност да се срещам с фрагментираните съзнания на някои от тях и това действително са много високо анахатни личности. Но проработката на тези нива на волевите аспекти на Манипура, това е воля, воля на низкия интелект, волята на ума. Иска ни се, но не става. И от това настъпва едно полудяване: „Ах, колко съм добър, ах, това никой не го може, а аз го мога” - да се спусне назад той вече не може. Та как да се спусне назадно в същото време на него не му се иска вече да седи там, омръзнало му е, вижда, че това не води до нищо, че колкото и да чука на вратата на Бога, Бог не идва при него, не го посреща и не му казва: „Ето, сине мой, добре е, че ти дойде при мен, добре, че постъпи така”. Никога няма да дойде при него този, когото той счита за Бог. Защо? Защото към Бога трябва да се обръщате на високите нива на сърцето.
А той е на нивото на своята Манипура и казва: „Ама как така, аз не ям, не пия, аз правя това, това и това, защо ти не ме приемаш, покажи ми поне лицето си, дай ми сили, за да продължа” – но Бог не се показва. И какво прави тогава той – минава на позицията: „Ах, твоята ..., защо ти така, това вече не се търпи, аз вече две години стърча тука, мъча се, осакатявам се, изгубих си здравето, закопах се, не мога да се върна обратно, защото моите братя ще ми се смеят, че не съм издържал. Сега какво да правя тука? Да умирам ли, или какво? Аз исках с Теб да се срещна.” – ето ви ситуацията – къде е тук Анахата? Проработката на отделни качества, когато в него започне този разбор и той се разочарова от Бога и започне да търси някакви други пътища и по някакъв начин започне да осъзнава, че: “Да, навярно това, което е претърпял може би не е този път, а трябва да има нещо друго, че щом други постигат това, значи трябва да има някакъв отговор и в резултат си каже „Аз ще го намеря”, и когато в този момент си спомни за своето сърце, в периода на тези съмнения - тогава се извършва духовен процес. На фона на яростта се извършва духовен процес. Защо? Защото изпадайки във власта на гнева, ние все някога идваме на себе си и си казваме „Боже мой, какъв съм глупак. За какво крещях аз там тогава, за какво беше всичко това”, ето  така – хиляда пъти ще се развикате, а на хиляда и първия път, когато се случи такава ситуация, ще реагирате съвсем по друг начин. Ето това е духовен процес. Тогава вече няма да крещите като побъркани и да чупите чинии, защото ще разберете, че то е просто безполезно. Ще разберете, че има нещо повече от тази ситуация, която предизвиква във вас възмущение.
Някои например страстно, искрено се възмущават и продуцират негативизъм в обкръжаващите по повод на така наречените тъмни сили и по повод на дявола и Луцифер викат „У-у-у”. Ето това „У-у-у” говори не за това, че вие сте толкова духовни, че да разберете, че всичко е благо. Ако го нямаше Луцифер, ако ги нямаше тези сатанинства, вие нямаше да можете да се видите в тяхното прихванато огледало. Едва когато гледате тях и изпитвате някакво чувство от типа „Аз не мога да бъда такъв, аз не съм това. Те нека си бъдат такива, но аз – не. Аз ще мина и без това. То е нещо лепкаво, мръсно – не.” Това вече е духовен процес и вие излизате от ситуацията, от позицията на „Тези гадове, вие сте против Христос, а вие – това, а какви сте вие – ти самата си такава”и т.н., Край, човекът така се е увлякъл в своята Муладхара, че той ужким излиза от името на светлите сили, йерархиите, а в действителност, когато погледнеш със своето астрално зрение, виждаш, че няма никаква разлика, тоест – когато изпадате в състояние на негативизъм, вие се превръщате в тези, против които е насочена вашата негативност. А когато им давате да се реализират в даденото негативно качество, а вие намирате начин да отвърнете с любов. Нападат ви с още повече негативизъм, някой го ругае, а той му казва:  „Бог здраве да ти дава”, „Дай Боже всичко при теб да е добре”, и му говори нещо хубаво - не за да се защити от тази агресия, от тези негативни енергии, а защото действително разбира, че на човека му е нужна помощ. Когато се обръща към всички с негатив, той получава също негатив. Никой друг няма да му даде такъв изблик, импулс от сърдечна енергия . И когато види това, след като е изчерпал своя негатив, започва да мисли: „А защо той постъпва така? Що за глупак?” Явлението за него не е понятно. И ето, започва – това е нормален мъж или жена, но вече е готов да не го удари по мутрата – тогава започва духовен процес. Това е прелюдията към вашия въпрос.
Сега за различните физически системи. Не съществува нещо, което да се намира извън духовното. Проработвайки някакви качества, които ви харесват, например да работите в чигун – аз също работих дълго и мощно в чигун  и това ми помогна да си изработя някакви качества, които ми помогнаха после да развия моите способности за астрални пътешествия и за астрални изследвания. Ще дойде време, когато тези упражнения вече няма да ви интересуват и ще ви се прииска нещо друго. Разбирате ли, ще дойде време, когато изчерпвайки възможностите на тази система, човек започва да разбира, че има нещо друго. Всичко е духовен процес. Всичко е полезно за духовното развитие. Даже тези процеси, в които сте се забил на нивото на страха, на греховете, на нивата, които се явяват анти – анти - анти, те се явяват и духовни, защото ви дават опит. Ако направите това и изпитате удоволствие, ако имате желание да изпитвате това, значи при вас не е имало такъв опит, вие не сте познали себе си в дадените качества, в дадените ситуации и обстоятелства и поради това не можете да си отидете от тази система за тренинг дотогава, докато не познаете себе си, докато не почувствате и не реализирате себе си в дадените вибрации. Аз вече много пъти ви говорих, че ние сме добри не защото сме добри, а защото зад гърба си имаме огромна информационна основа за определяне на нашите днешни избори, за вземане от нас на едни или други решения, на едно или друго качество.
 
 
Скъпи Орис, в своите книги вие посочвахте преломния етап между 2000 и 2012 година. Изменило ли се е нещо и какво ни очаква?
 
Тези събития на астрален план вече станаха. При всеки човек така, както и във всяко друго еволюиращо подразделение на мирозданието – планета, звезда, планетарна система, има няколко варианта на развитие, които стават  едновременно и по събитията, на които ставаха, аз преброих шест, седем такива потока на съдбата, ако може така да се каже. Ето, човек живее и реализира кармичните си канали в различни решения, постъпки, действия, в реализацията на своето творчество и с тези свои действия склонява своето съзнание и всичко става на фино ниво по един или друг вариант за получаване на собствен опит. При всеки човек всичко, което не се реализира, се отлага на нивото на подсъзнанито и се реализира - ако е планирано за реализация, то се реализира на нивото на други реалности, които ние възприемаме като сън. Сънят върви непрекъснато. По-точно, върви не един сън, а много сънища. На всяко от нивата, няколко, аз излизайки в астрала,разглеждам, че човекът по едно и също време – бодърстващият човек, спящият човек на различни нива -  присъства и вижда различни сънища. Ние просто не ги възприемаме. Ето сега вие ме гледате и вашето внимание е заето с това, което ви говоря, а в същото време при всеки от нас се реализират нереализираните по някакви лични индивидуални причини варианти на съдбата. И те присъстват във вас и когато вие се изморите от информацията, с която тук ви обогатих и започнете да заспивате, вие ще се натъкнете на една от тези реалности на вашата съдба.
Тя се реализира с помощта на различни архетипи, защото тези понятия, които са присъщи за нашите съзнания – земно, дневно, те много се отличават и по външен вид и по възможности за реализация на различни качества. Какво означава това? Че когато на сън става някакво действие, вие не бива да го възприемате буквално каквото е. Защо? Защото то носи на себе си вибрационен отпечатък, който във вашето съзнание се е отразил ето по такъв начин – или са ви набили, или се намирате в някакво помещение, изпитвате страх и т.н. и много често сънищата стават с реални хора след като тези хора вече са умрели или са живи. Сега всичко това става във вашия сън много ясно, вие определяте всичко. Понякога, някои даже могат по някакъв начин да влияят на течението на съня, макар, че обикновено това става като на видеофилм и всички тези качества, които вие, със своите избори и решения на физически план не сте могли да реализирате, не давате възможност да се реализират.  Ако виждате страшни муладхарни или суетливи сънища, това означава, че вие на тези нива проработвате тези качества, които не сте могли да проработите в реалноста, които или подтискате в себе си или се реализират чрез други информационни потоци на други реалности от съответното ниво, или те съставляват част от вашата физическа реалност, от вашия физически живот. Същото става и с други системи, с разумните същества, каквато се явява нашата планета с всичките й фини тела.
И така, някои събития вече станаха. Някои събития във времевия континиум се измениха във връзка с това, че самото време претърпя значителни изменения. Сега времето има съвсем други параметри и качества, отколкото преди 15-20 години. И всичко това оказва влияние. Виждайки такива събития, които стават в света тогава и тогава, аз ги виждам от определен план, от определено ниво на реалноста, тоест в дадената реалност тези събития вече са станали. В дадени паралелни светове, паралелни на нашия физически свят, тези събития също са станали, или трябва да станат тогава, когато аз по свое усещане съм почувствал, че това трябва да стане.
Във връзка с това доколко качествено се развива Колективното Съзнание на Човечеството за едни или други събития , които са запланувани; тоест, щом съм ги видял, значи те някъде са запланувани, в една от реалностите те трябва да станат. За едни или други събития има или няма възможност за осъществяване, тоест, или има алтернатива, или няма. Ако има алтернатива, те се реализират в другите реалности, където условията на съзнанието на човечеството позволяват това да се реализира, или където са представени целесъобразни възможности за реализация. Какво мога да кажа тук? Някои неща се случиха, някои се случиха частично и ако съзнанието на човечеството продължи да се разширява само в дадените нива на вибрации, то те ще имат възможност, ще имат условия за собствено проявление и за реализация в такъв вид – наводнения, различни вулканични дейности и т.н. Единствено средата обуславя възможноста за проявяване или непроявяване на някакви енергии.
Има множество събития, които като че ли отрицателно трябва да въздействат на егоистичните съзнания на хората, тоест на егоистичните нива на колективното човечество, защото това е свързано с неприятности и прочие. Аз не искам да заострям своето внимание на тях, защото по принцип това вече изигра своята роля, а ролята се състоеше в това, че хората, узнавайки за такава перспектива, милиони хора, узнавайки за перспективата, взеха решения в посока на по-алтруистични избори във всеки миг от своя живот. Доколко стресовата ситуация на съзнанието на човечеството беше създадена - стресовата ситуация е такава – парадигма на прехода. Нея я има, тя е реална. За някои парадигмата на надвисващите катаклизми, които помитат всичко. Доколкото тези събития трябва да станат, това е като горящ дом – трябва да захвърлиш всичко и да направиш така, че да се спасиш. А да се спасиш може само в такива условия, само по такъв начин, само с духовен подем, само с разширяване на съзнанието, само със смяна на ценностите и критериите на собствените си отношения в живота и изобщо да измениш живота към по-добро. Когато човек отива в тези планове, няма връщане назад. Когато той се спуска отново назад, настъпват депресии и прочие, тоест, човек не се реализира в това, което вече е успял да познае и това води до различни самоубийства и други процеси, които също се явяват стресови ситуации за човека. Преминавайки през такива неща, човек започва да размишлява и да се придвижва, значи в резултат той духовно се е възродил.
Какво мога да ви кажа за най-близкия период? Съществува перспектива за трета световна война. Има няколко варианта, прегледани от мен в различните планове. Тя е съществувала, остава си и ще си остане. Всичко зависи от това дали ще й бъдат дадени конкретни възможности за реализация. Тези съзнания, които трябва да предизвикат определен стрес в негативноста по отношение едни на друг, - ще правят ли те определени избори в това направление, в тази негативност. Ако това не стане, ето ви друг вариант – по другия вариант също има нюанси, които също зависят от това доколко ги има или няма тези енергии.     
Така че да се говори за конкретни дати няма смисъл, но това, което казах за тези процеси имаше смисъл. Имаше и има смисъл - повярвайте ми. Това е еволюционно оправдано, то има реална основа, защото това не е лъжа, тези действителни събития стават или ще станат и второто е, че знанията за тези предстоящи събития влияят позитивно на много хора – дават им повод да се спрат и да се замислят за качеството на собствените им избори, за качествата на своя живот. 
Беше зададен въпрос за октомврийските събития и прочие – не се вълнувайте. По никакви варианти от съществуващите такова събитие няма.
Мога да кажа така: Ако настъпят някакви реални предпоставки за трета световна война, тя ще започне в края на януари и началото на февруари, в този период, но не зная коя година. Защо казвам това? Защото присъствах в една от реалностите, когато тя започна и по моя преценка и според това, което видях, беше края на януари, началото на февруари. Ако в този промеждутък на годината това не стане, то в течение на годината можете да бъдете абсолютно сигурни, че няма да стане. Това е нещо като тест, като зацепка, за която можете да се хванете. Но аз ви казвам: Това може и да не стане.
 
 

Създадено: 21/07/2012 : 23:13
Обновено : 09/06/2020 : 23:52
Категория : Орис
Страницата е посетена 4075 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^