Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 821 всичко

 6 посетители онлайн

Орис - Ако си в разделение - не можеш да светиш
 

Ако си в разделение - не можеш да светиш
 
Сега религиите не разбират някои неща поради собствения си егоизъм – защото е в ход разделение на огромни количества пари и на власт над хората и всяка църква се бои да не загуби тези пари и тази власт и поради това с всички сили се държи именно за това, а не с всички сили да повиши съзнанието на човечеството до нива, които биха дали възможност за Земята да влезе по естествен начин в преображението така, че да доведе колективното съзнание на хората до ниво на светоносност, за да може всичкото съзнание на нашата реалност, на нашия свят, да засияе. А да засияе то може едва когато бъде обхванато от чувството на единство с всичко. Бог е всичко. Това е аксиома. Това е истина. Това вече навярно всеки го разбира. Всичко, което Е, е Бог. Всички проявления са проявления, които така или иначе се явяват творения на Бога. Дори да предизвикват в нас мощни изблици на неразбиране. Но щом има промисъл Божий, следователно работата де заключава в това: и това да го има. И сега, когато върви мощно разделение на светлина и тъмнина, на зло и добро, и неразбиране на това, че тъмнината служи на това – човекът, хората, чрез това проявление, където те биха могли да познаят себе си и да отбележат, че това не сме ние и това не е нашият път, започват да се стремят да разберат: щом всичко е Бог, то къде са тези проявления на тъмнината, къде е божественото и къде е любовта? В тези опити да разберат те започват да се замислят над това – не просто да отхвърлят и да се борят с това, по този начин усилвайки тези тенденции – защото колкото повече се бориш с нещо, толкова повече внасяш своите чувствени и ментални енергии в съответното нещо и му даваш възможност да се проявява във физическия план в още по-активна форма. Ето това неразбиране и липса на стремеж да опознаеш божествената същност във всяко проявление, всеки катаклизъм, всяко природно явление  - между другото, човекът също е природно явление. Та ето - даденото явление в дадения момент се проявява ето така. Замислете се над този факт. А не просто да вземете и кажете: „Край. Това подлежи на унищожение”. 
Как можеш да унищожиш това, което не ти си сътворил? Какво право имаш да унищожаваш? Ако това нещо е създадено, значи е създадено тук, в даденото пространство, в даденото качество - по Божия промисъл, а твоята задача е да разбереш за какво се прави то и да го обикнеш, но не като зло, а да го заобичаш като това, което ти помага да разшириш себе си до нивото на разбиране на собствената си божественост. И навярно това е и начинът на Бога да те привлече към процеса на одухотворяване на материята. Иначе, ако това го нямаше, ако ги нямаше тези проявления на грубата материалност, то по принцип всичко щеше да е съвършено и тогава  в какво би се заключавала твоята роля? Ами в нищо! Всичко вече щеше да е съвършено. Тъмнината, разбира се, са я сътворили. И ние сме участвали в това, създавайки всички тези несъвършени форми. А щом сме сътворили това, ние трябва да разберем защо е било създадено то. А с разбирането задължително се прекратява проявлението на егоизма, защото ти си разбрал. Разбрал си защо – защото си поставил себе си на това място, проектирал си себе си на това, което разглеждаш. И ако си разбрал това, то ти разбираш, че да, в това има смисъл. Ако в това има смисъл, значи то носи в себе си също позитивно творческо начало. Как не си разбирал досега тези неща? А което обикнем го възраждаме в духа. Ето в какво е смисълът. Да възраждаме в духа, пазейки любовта, без да преставаме да обичаме всичко останало.
А колко религии са установени на това разделение? Това е божие – това е сатанинско, това е добро – това е лошо. Ясно е, че има хубави моменти, има и лоши моменти. Но не забравяйте следното: а вие самите защо сте тук?  За какво сте тук вие? - За да може от това така наречено зло да направите добро, тоест – да повишите себе си до нивото на творец. Ето в какво е смисълът – да бъде възродена във вас паметта за вашата божествена същност. А ако възродите тази памет в себе си, а следователно и на всичко това, което считате за негативно, ще можете да наложите светлината на своите знания, светлината на своята любов, светлината на своята божественост. Вие ще я отбележите в себе си. Разбира се ако имате какво да наложите над тези грубо материални форми. Ако имате с какво да просветите. А ако нямате с какво да просветите – тогава обърнете своя взор преди всичко към себе си и вижте, че самите вие нямате с какво да просветите тъмнината и само я гледате и я отричате, като забравяте това, че вие сте светилници в тъмнината. Че вие се намирате тук именно затова – не за да разделяте себе си: „Ето, това е тъмнина – аз не съм такъв. Аз съм добър. Аз съм светлина.”    Аз съм съгласен с това. Но, за Бога, ако ти си светлина, то тогава отиди в тъмнината и просветявай тази тъмнина. Изпълни това, заради което изобщо се намираш тук. Ама просто да си стоиш и да повтаряш „Аз съм светилник. Аз съм светилник. Аз съм добър. Аз съм добър. Аз съм светъл. Аз съм светъл. А това е тъмно. Това е тъмно. А аз се страхувам да навляза в тъмнината.” Та какъв свет
Най-лесното е да заемеш позицията на наблюдател и само да стоиш и да отбелязваш – това е лошо – това е добро, това е лошо – това е добро. Това, че ти вече разделяш на добро и зло, вече се явява свидетелство за твоето неразбиране на собствената ти божественост.
Ако самият ти се намираш в разделение, ти не можеш да светиш – ето в какво е целият проблем. Това, че се смяташ за светилник, за толкова светъл, за толкова одухотворен, означава, че се намираш в разделение с всичко. Ето в какво целият проблем – неразбирането на общата цялостност, на това, че всеки друг – това си ти и че той не съществува като друг. Има те теб – проектиран в дадената точка от пространството ето в такова именно качество. Гледаш убиеца и виждаш в него само убиец, който е отделен от Бога, от светлината, отделен от теб, защото разбираш – т- чрез този убиец, си показал какъв не можеш да бъдеш. Този убиец – това си ти. И за да разбереш, че ти не искаш да бъдеш такъв и че ти не си такъв, за да се самоопределиш в това качество, в даденото конкретно качество, ти си създал – именно ТИ си създал себе си ето в такава форма, в качеството на убиец, но си забравил за това, че това си ти и че не съществува никой друг. Защо ви обичам аз? Защото ти, и ти, и тя, и тя – това съм аз. И всичките ви недостатъци са мои, разберете това. Просто на това ниво на моето възприятие той е способен с себе си, в мен, да възприеме и това, и това, и това. И затова целият ми стремеж с всеки от вас – не само със звезднородените, а изобщо с всеки, който дойде тук, винаги върви по направление на това, че: Да, аз съм ето такъв, има и такива моменти и такива – та аз помагам на самия себе си. Не на някой друг, а именно на самия себе си - да стана по-съвършен. Защото ако вие не станете по-съвършени, аз няма да стана Бог, разбирате ли – АЗ няма да стана. Въпросът не е във вас. Въпросът е в мен, защото вас ви няма. Няма и убиец – АЗ съм го създал. Ако съдбата ме е срещнала с него, значи аз съм го създал, за да разбера, че него го няма – това съм само аз, който трябва да се доведе до такова ниво на съзнание, че да обикне себе си. Иначе това не е възможно, разбирате ли? Невъзможно е. Отначало трябва да обикнете – ето в какво е проблема. Отначало трябва да обикнете, а след това вече можете да правите нещо.
Не може да се случи така - да направите убиеца по-добър и по-добър. Той НЯМА да стане по-добър. Няма да стане по-добър дотогава, докато не го направи по-добър твоята любов, докато не видиш в него себе си ето такъв, отрицаващ всичко, агресивен, ненавиждащ – и просто душата ти да заплаче: „Боже мой, до каква степен съм могъл да се спусна!” Аз съм могъл – не някой друг – аз. „До каква степен съм могъл да се спусна, за да изнасиля някого, колко трябва да е изранена моята същност в това качество, че да забравя себе си.” Разбирате ли, ако вие не виждате в другите себе си, вие никога няма да можете да ги обикнете. Никога. Отначало трябва да ги обикнете. След това – след това вашата любов, тоест – вашите енергийни отношения към другите, към тези, които сте обикнали – ще ги просветлява. Ето в какво е силата на любовта. А докато не ги обикнете, вашата любов не достига до тях. Вие не се явявате светилници. Да, вие светите, но около вас има металическа защита. Вие светите на сам- не ви безпокои. „Ето, аз съм такъв светличък.” и край. Не, в дадения случай вие не сте светлички. Вие даже не сте сивички. Вие сте тази тъмнина, която не признавате. Колкото повече не я признавате, толкова повече ставате тъмнина, защото в по-голяма степен ще разделяте себе си с всички. И никога няма да разберете, че в целия свят, в цялата вселена, няма никого другиго. Никого другиго – само вие. Вие.
Ще долети някакъв другопланетянин – страшничък или друг. Или на вас ще ви се отдаде да проникнете в някаква реалност, където ще видите същества, които по своята форма са съвсем неприличащи на вас и вие няма да можете да ги възприемете като себе си – като себе си. Тогава вие няма да можете да им дадете тази любов и тази светлина, с която ви е наградил Господ. Следователно вие и себе си не обичате. Тази любов, която лелеете към себе си, не се явява любов – това е просто честолюбие. И толкова. Доколкото вие не сте в състояние да обичате другиго, а вие не можете да го обичате, защото не виждате в него себе си, то край – вие се намирате в чисто егоистично честолюбие. Себе си вие обичате – да, аз съм такъв. Ето – имам такава външност, такава форма, не съм сакат, аз съм такъв, такъв, дошъл съм на Айфаар, аз съм устремен, опитвам това и това. А тези, които седят по затворите – тези зверове, които насилват един другиго, убиват и правят това, което съответства на тяхното направление на реализация – вие не ги считате за себе си.
А само защото тях ги има, и поради това, че са поели върху себе си най-тежкият кръст на реализация на именно тези качества, които на вас не ви харесват, вие имате възможността да се почувствате именно такива. Защото вас са ви освободили – вие сами себе си сте освободили от именно тези качества и тях вашата Душа ги е проектирала на други, освобождавайки ви от тежестта на този товар. Но извинете, та поне някаква благодарност изпитайте задето ни ви е нужно да изпитвате това - изпитайте благодарност, или уважение, или поне разбиране към това състрадание. Повече нищо не е нужно от ваша страна, освен състрадание към тези, които са принудени да изпълнят тази част от вашата работа по вашето еволюционно развитие – именно от ВАШАТА, а не от тяхната. Тяхната – това е друг въпрос. Когато се поставите на тяхно място, тогава вече ще става въпрос за тяхната еволюционно развитие.
Но отначало трябва да разберете, че няма никого от тях. Няма врагове. Няма. Враговете съществуват за това, за да можете да разберете това – че врагове няма.
Бог ни е заповядал да носим светлина. Да носим светлина в нашата битийност. Ако не обикнеш, не можеш да възродиш в духа. А няма да можете да заобичате дотогава, докато не съзрете във всеки от вас, във всеки друг – себе си. Като проекция на себе си, която ВИЕ сте сътворили – която вашата Душа е сътворила, за да ви покаже, че има и такъв път. Опитай, премини през такъв път – а тези, които вече са го преминали, са придобили сила да се въплътят и в тази форма, и да пробият до светлината именно чрез такива форми на проявление, които за вас са просто неприемливи. Затова е нужно да им се поклоним ниско и да видим в тях тези аспекти от своята Душа, които са поели върху себе си най-трудната задача от вашето въплъщение - от ВАШЕТО въплъщение. Вие имате много лесна задача. Вие вече сте такъв – но вие сте такъв само благодарение на това, че  всичко е било разделено и на вас като общо се е паднала най-лесната част. Най-лесната част от общия товар. А тези, които са по-силни - са поели по-тежката част. И я носят. И за това трябва да им се поклоним, да им благодарим и да ги обичаме повече от себе си - затова защото те носят част от вашия най-тежък товар.                                  
 
                                                                                                       

Създадено: 21/07/2012 : 21:01
Обновено : 15/03/2019 : 00:24
Категория : Орис
Страницата е посетена 4098 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^