Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 507 всичко

 9 посетители онлайн

Орис - Грехът и проработването на низшите чакрамни личности


Грехът и проработването на низшите чакрамни личности

Орис
 
Уточнение: В лекцията авторът използва източните названия на чакрите; ето и цифровите им съответствия:
1. муладхара, 2. свадхистхана, 3. манипура, 4. анахата,
5. вишудха, 6. аджна, 7. сахасрара.
 
По повод лекцията за секса и духовното преображение бих искал да попитам как се съотнасят понятието за греха и необходимостта от преработване на низшите енергии от човека на физически план – няма ли тук противоречие?
 
Какво е грях? Грехът, от гледна точка на еволюцията, е мотивираните постъпки на човека, проработени на ниско астрално или на ниско ментално ниво.
Какво означава това? Това е когато човекът постъпва не в съответствие с някакъв космически закон, а от гледна точка на собствената си изгода, меркантилност, благополучие и т.н. Когато той постъпва така знаейки, че е в нечия вреда - това е греховност.
Например монахът, който наблюдавах по време на пости – той се помоли формално, механично и извади от джоба си Сникърс и го изяде като се огледа, за да види дали някой не го вижда. Аз бях там в своето фино тяло и той не можеше да ме види. Този случай послужи за всеки от нас, според неговото ниво на развитие, като прекрасна илюстрация за относителността на понятието грях.
Той прекара 5 минути в страх и раздвоение между самия себе си, между желанието да изяде нещо сладичко и приятничко и това, че той разбира, че по време на пости не трябва да прави това. Какво бяха тези 5 минути? Това беше ад за него. Практически той не изпита никакво удоволствие /разбрах това като гледах неговите центрове/ – той не получи никакво наслаждение. Изяде Сникърса защото искаше, но същеременно разбираше, че не трябва. Тоест - от гледна точка на обикновения човек да изядеш Сникърс грях ли е или не е грях?
От гледна точка на човека зациклен на някакви догми, поставил някакви рамки за самия себе си това, разбира се, е грях.
В какво е същността на греховността? Защо той е такъв зациклен в сегашния момент? Защото в сегашния момент в него не са проработени неговите отделни низши чакрамни личности – в частност, не е проработена манипурната личност (3 чакра) - низшата, която оказва натиск над неговите желания; онази, която още не може да се справя с някакви високи мисли, идеи, мощни мисъл форми - като например понятията за добро, зло, духовност и прочие. От една страна той иска всичко това, от друга страна непреработените манипурни личности не му дават възможност напълно да се отдаде на това, защото изискват реализация. Изискват реализация на удовлетворяването на някакви свои дребни желания. Това можеше да е не само Сникърс – можеше да е желание за близост с някого. Има много такива вярващи хора - когато половата близост между мъжа и жената изобщо се забранява, не издържат и правят това, но го правят с такова съзнание за собствената си падналост и греховност, че просто спускат своето съзнание на най-ниските нива. След това започват чрез покаяние и др. мисле-чувствени процеси някак да възхождат до по-високите нива. Макар че по принцип в друго време половата близост между мъжа и жената не е никакъв грях, тоест в друго време той гледа на тези неща съвсем иначе. А ето тук това е грях.
Въпросът беше за понятието за греховност и опита – дали са взаимосвързани или не. Да, защото говорихме за преработката на свадхистханните личности (2 чакра) – непреработката на някои личности от 1-во,2-ро, 3-то свадхистханно ниво задължително влече след себе си установяването на рамки. Поставяш за себе си рамки, защото не искаш да бъдеш такъв - не искаш да бъдеш изгарян от желания, от страсти, развратен, похотлив и пр., защото това пречи на твоите понятия за духовно развитие. Но ти не можеш да избягаш от това, защото тези неща при теб не са проработени. Да, ти можеш някак да развиеш анахата (4 чакра), защото в своето време си проработил най-низшите муладхарни качества (1 чакра) , стигнал си до манипура (3), и от манипура посредством чисто мисловната дейност: че трябва така и така, иначе ще изпаднеш в деградация, в инволюция, че ето точно така трябва да се върви - ти си започнал да проработваш някакви въплъщения на анахатните енергии (4). Изработил си първата, втората, третата анахатни личности, но не можеш да продължиш по-напред, защото тези свадхисханни личности (2)– низшите, при теб не са проработени. Те са като стъпала в твоята еволюция. Изкачваш се от най-ниското муладхарно ниво (1) и всяка от тези личности трябва да представлява стъпало на твоята стълба за духовен възход. Ако някое стъпало бъде пропуснато, то много вероятно е, че като достигнеш до някое по-високо ниво, цялата тази твоя структура, която е несъвършена, защото не й стига някой елемент, може да рухне. И можеш да се считаш за духовно развит, но не си ги проработил, защото си поставил рамки – не искам да гледам това, на мен това не ми е нужно, ще мина и без това, ще бъда духовен, това са глупости, празни неща, за всичко това трябва да си затворя очите и нека с това да се занимават развратените и падналите хора. Аз няма да се занимавам с това, защото аз се стремя към светлината.
Ами стреми се, за бога, но основата на твоя стремеж, цялата ти духовна база, ще остане без някакви основополагащи знания. Какво е личност – това значи, че не сме познали себе си в това качество; в качеството, да речем, на първата или втората муладхарна личност (1) поради това, че във всеки живот ние тези неща не сме ги преработили. Колкото и да не ни харесват и да не искаме да бъдем агресивни или злобни, критически негативни в своите животи, ние вместо да ги осъзнаем и преработим сме отстранявали, отстранявали, отстранявали това и сме стигнали до анахатно ниво. Но тези неща са останали в нас непреработени. И ние не можем да считаме своя духовен възход за пълноценен, защото все едно към тези неща ще трябва някога да се върнем. Та нали сме творци.
Ние опознаваме себе си, за да можем след това да организираме своето космическо творчество на по-високо ниво. Няма да можем да се развиваме по нататък в качеството си на космически творци, ако не изучим самите себе си в различни аспекти, в различни качества. Когато познаем тези качества, ще можем да ги изведем в някакво равновесие, а оставяйки някое качество не напълно преработено, ние просто се лишаваме от урока и опита в по-нататъшното си творение. Получава се така, че като първо стъпало върви първата муладхарна личност, второто стъпало – втората муладхарна личност, ... седмата муладхарна личност – трябва да минем през тях; ние можем да минем така – да речем, късче от първото стъпало сме направили, отишли сме по-нататък, второто стъпало, третото, четвъртото, за да преминем на по-високо ниво. Но след това, когато стигнем на някое ниво, на манипурно ниво (3), на свадхисханно ниво, ще трябва отново да се върнем към този неопознат опит и да опознаем себе си и в качеството на негативист, и в качеството на критикар, консерватор и прочие и прочие хора, зациклени на негативизма. Така постепенно ние изработваме първото стъпало до края и преминаваме: тук малко бетон сипваме, там малко пясък поръсваме, отново там нещо поправяме, и вече намирайки се тук(или намирайки възможност, за да преработим осъзнато тези неща), ние се издигаме на сексуалните нива чрез нашите сексуални личности и така ги преработваме, но не защото това е лошо. То е лошо, защото ние все още не сме опознали себе си в това качество.
Аз ви казвам: сега аз не пия само защото някога в някакви въплъщения съм проработил този свой аспект – бил съм завършен алкохолик и сега в този опит, през който някога е минала моята душа в миналите животи просто вече не ми е нужен, аз зная, че няма нужда да пия, или да бъда наркоман, например. Някога съм минал през тези неща и знам, че те няма да ми дадат нищо, или че ако ми дадат – ще ми дадат това и това и това. Тук имам опит. Затова сега не убивам, защото някога съм имал опит в убийството. Опознал съм го, пропускайки го през собствената си душа, през собственото си съзнание множество, множество пъти убеждавайки се в това, че не трябва да убивам, не трябва да допускам действия, които влекат след себе си някакви ответни от страна на космическия закон действия. Не трябва не защото това е лошо, а защото вече имам този опит. И едва познавайки себе си в различни качества, тези неща ще престанат да ме интересуват. И ще престанат да бъдат за мен греховни, защото ще започна да се отнасям към тях не неутрално, а просто вече ще знам какво е това. Какво е това? А-а - на мен това не ми е интересно, аз вече го зная. Всички тези неща - на низшите нива нямат смисъл за мен, защото някога вече съм участвал в тях. Знам какво правя в даден момент, какво чувствам, какво мисля, и цялата съвкупност от моите чувствено-мисловни процеси се явява този опит, заради който някога ми се е искало да имам това. Всичко това съм го пропуснал през себе си, през собственото си съзнание, то е станало мой багаж; точно така както понятието зло. 
Казват, че трябва да ненавиждаме злото - че за да победим злото, трябва да го възненавидим, да се спуснем до нивото на злото – до нивото на същото това зло. Какво е злото? Това е вътрешната част от нас – тези неопознати вибрации, желания, мисли, които ние някога не сме опознали, понеже просто сме ги отхвърлили, или които някога не сме опознали защото не сме имали еволюционна възможност да ги опознаем.
Следователно, злото не е навън – то е в нас.
Ако ненавиждаме злото, обаче, ние го храним със своята ненавист. Ставаме равни на това зло. Самите ние ставаме проводници на злото. Защо? Защото Господ е казал “Аз съм любов”. И освен това е казал: “Вие сте богове”. Следователно, ние сме любов. Щом изпаднем от тази вибрация, от вибрацията на любовта и светлината, ние не се явяваме богове, ние ставаме същото това зло, същият този дявол, за когото казваме “той е такъв и такъв, той е лош”.
Ние се изравняваме със злото, но не се считаме за лоши – ама как, та ние се борим със злото.
Забравяме, че щом сме извън любовта, ние преставаме да бъдем богове. Значи Христос е извън нас.
Мнозина не разбират това. Гледам по телевизията проповедници – с такова негодувание те разобличават злото, с такава ненавист говорят, “Господ ще ги ...” и т.н., - не се чувства любовта. Как можеш ти от някоя висока трибуна, да проповядваш любов, ако самият ти се намираш на негатива, в негативизма? Но ако ти си в негатива, значи си извън любовта, значи Христос е извън теб, - тогава кой говори чрез твоята уста? Ако се намираш извън любовта - помисли за това.
Помислете, когато сте раздразнени - например, детето ви е направило нещо и вие веднага се нахвърляте над него – какво, Христос във вас ли е? Вие се смятате за вярващ, считате се за много силно вярващ, но постоянно се подлагате на този негативизъм в себе си. Това са много сериозни неща. То говори преди всичко за това, че във вас не са проработени муладхарните личности (1), свадхисханните (2), низшите манипурни личности (3), а вие даже на знаете за това. Сега слушате и си мислите – какъв глупак. Какво значи това - че в мен има такива и такива, че още някой живеел в мен и при това те били много? Ами това е ваше право. Аз говоря за това, което вие не виждате. Често става така, че зрящият води слепия и му казва “не стъпвай тук, защото ще паднеш”, но слепият е толкова твърд в своята гордост, че стъпва – и пада. Пада веднъж, два пъти, три пъти – едва след това си казва, боже мой, щом виждащият казва, значи по-добре да направя така, както той казва. Няма да се подлагам на опасности, защото вече няколко пъти пробвах това и получих много горчив опит.
Отново се връщам към въпроса – колкото повече са проработени всевъзможните низши качества в самите нас, тоест, когато вие започнете да различавате себе си – това чувство: по характеристиките, това е втората муладхарна личност; ето, тя започва да се активизира в мен – това аз ли съм или не съм аз? Не, това не съм аз, това е тя. Ами да я видим какво ще направи. Ето аз й давам възможност за агресия – хайде, започвай агресия, проявявай се и прочие, а аз ще погледам, защото аз – не съм ти. Щом постъпите така, къде ще отиде цялата ви агресия? На вашата муладхарна личност не й е интересно да работи в такива случаи. Защо? Защото сте й въздействали със своето анахатно чувство (4 сърдечна чакра), което казва: опознах ви и ви разотъждествих от своята личност с тези простъпки или негативни избори, които досега вие сте избирали, и ви давам да разберете това; това не си ти – това е тази и тази личност, която прави това, дай й възможност, нека се прояви. Край. Вие сте изгорили тези вибрации, които са ви били натрапвани от тази муладхарна личност, вие сте прегорили техните вибрации със сърцето си и така сте компенсирали тази личност. Край. Къде се дяна цялата агресия и негативизъм? Още щом сте разбрали, че вие, намиращият се в раздразненост, в агресия - това не сте вие, а тази или тази, или тази личност, която изисква вътре във вас своята реализация - агресията и негативизмът изчезват. Това се отнася не само до негативизма, това се отнася и до секса, до желанията за власт, богатства, разкош, до желанието да имаш власт над хората - всичко това са непреработени от вас неща; и колкото повече ги проработвате, толкова в по-голяма степен това понятие греховност ще се разширява и разширява за вас. Защо? Защото това, което е грешно тук и което е прието да се счита за греховно тук, в друга реалност изобщо не съществува. Защото там изобщо няма такива понятия. Изобщо такова ниво на негативизъм или сексуалност няма, защото тази картина е само за нашата реалност. Във връзка с това искам още веднъж да ви кажа, беше зададен въпрос за посмъртното съществуване - личностите с непреработени свадхистханни енергии - къде отиват такива хора след смъртта си. Съществува пространство между сферата на астрала и физическия план. Там става утаяване на тези личности – нещо като празнота. Работата е в това, че там нас ни няма такива, каквито сме тук. Ние тук сме уплътнена мисълформа на това ниво на материалност от дадената плътност. Щом настъпи развъплъщаването – било смърт или преображение, на преден план веднага ще излезе тази от личностите, която в момента на развъплъщаването е била най-активна. Ако в мен това е анахатната личност или будхическата личност, то аз ще се отъждествя именно с нея и ще стана нея, защото тя е най-активна в дадения момент. Ето, аз разговарям с вас, сърцето ми спира, мен ме няма. В дадения момент с вас аз се намирам някъде на 4то, 5то ниво на анахата. От седем нива. Значи в дадения момент аз съм най-активен именно на тези вибрации и веднага след развъплъщаването и оставянето на физическото тяло аз започвам да осъзнавам себе си като тази личност, която в дадения момент е активна именно на това ниво. Тази от седемте анахатни личности. Аз просто ставам нея. Тя има свое име – да речем, седмата ми анахатна личност се казва Алджелис; ако аз в даден момент съществувам на седмо ниво, аз ще стана Алджелис и ще ви приемам и ще изпълнявам всичко, което именно той изпълнява. Всеки от вас, ако се рзавъплъти, или по вашему, умре в момент на негативизъм или раздразнение, ще стане една от муладхарните личности – най-низшите, това практически е животински план, защото и вашият мисловен образ ще бъде практически образ на човекоподобно животно, някакъв изрод, който не е могъл да развие в себе си по-високи качества от тази агресивност, негативизъм и е погълнат от тези качества. Още веднъж подчертавам, че не е нужно да се отъждествявате с тези, които сте. Ето, сега идва Вау и ми задава въпроси. Аз виждам кой ми задава въпроси. Затварям очи и с астралното си зрение виждам кой ми задава въпроса – задава ми го неговата вишудхова личност (5)– второто ниво на вишудха, това е втората му вишудхова личност, а не този човек, който е тук, защото в него са смесени още 7 сексуални личности, 3 муладхарни личности, 5 от 7 /защото 2 низши манипури той вече е проработил/ от манипурните личности, анахатни личности седем, но в дадения момент аз не разговарям с всички тях, аз разговарям с тази личност, която иска да зададе въпросите, с тази личност, на която й е интересно ето това, именно това знание. Ако той започне да задава въпроси на други вибрации, по-похотливи въпроси и прочие, аз веднага мога да определя – да, вишудховата личнот това не я интересува, в дадения момент аз разговарям с шестата, седмата по ниво свадхисханна личност, а не с този човек. Той е съвкупност от съзнания. Това е влак, автобус, транспорт, в който се движат по физическия план всичките тези 49 личности, които се отнасят към неговите седем чакри. Същото е и с мен. Сега с вас не разговаря Сергей, защото Сергей е купчина от всевъзможни съзнания. Още повече, че в мен в достатъчна степен са проработени девета и десета чакри. Това означава, че около 70 личности /и то само чакрамните/ присъстват в един и същи момент в мен, без да се смятат възрастовите личности по 7-годишния цикъл, всяка от които се опитва да вмъкне нещо свое и да сподели своя опит и да го дореализира. Разбирате ли?
- Значи това, което определяме като греховност, са рамките, които човек трябва да преодолява в своята еволюция.
- Да
- Тогава защо са ни дадени на нас, творците тези рамки чрез ученията?
- Ами за да се движите. Качествата на всяка личност са рамка – това е греха. Но когато опознаем този грях, ние премахваме тази рамка. И така, за да премахнем тази рамка, тази ограда, зад която нищо не се вижда трябва да се внедриш в тази реалност, която е зад оградата, да я опознаеш каква е, да почувстваш нещо. Не можеш да я разгърнеш, да погледнеш и да кажеш – “А, какво има там? Аха, добре”. Не, тази ограда трябва да се премахне. След това тази рамка ще се махне и твоят мироглед ще се разшири. Тоест това понятие за греховност е заложено в нас, за да може човекът чрез познаване на самия себе си да се издигне към своята еволюция, тоест - да се върне отново към пълно осъзнаване на самия себе си, тоест към Първотвореца. Да стане Бог.
Например муладхарната личност (1) твори по отношение на някаква реалност, която е в плана на Бог, защото може да сътвори нещо на своето ниво – например на нивото на своята агресия. И какво всъщност твори тя – ами обстоятелства, ситуации, всичко – тя е творец. Но въпросът е на какво ниво? Друга личност твори на по-високо от нея ниво и т.н. Анахатната личност например (4) на своето ниво твори любов и светлина, будхичната личност твори на нивото на галактическата работа – тя се съсредоточава върху задачата да твори други реалности, за да се подобряват астралните, менталните качества на творението на даденото ниво, тоест да ги одухотворяват – ето тук именно е онова, заради което сме тук. Ако не познаем себе си, няма да станем богове от по-високо ниво.
 
 
 

Създадено: 21/07/2012 : 20:40
Обновено : 15/03/2019 : 00:21
Категория : Орис
Страницата е посетена 4247 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^