Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 385 всичко

 4 посетители онлайн

Орис - Приемай като награда всеки осъзнат миг

30-10-06-1

 

„Приемай като награда всеки осъзнат миг” – можеш ли да ни обясниш по-подробно как да разбираме състоянието на осъзнатост?

 

Ние често вземаме някакви решения, избираме автоматически между някакви варианти на своето поведение какво да кажем, без да се замислим за това, че даденото решение може би не е най-доброто в този случай. Тоест, можем да постъпим така, така и така, и от това ти автоматически приемаш, в зависимост от степента на егоистичното състояние, от зациклеността си на себе си, вземаш решение, което в най-голяма степен те устройва. Тоест най-лекия вариант. Това означава, че ти към мига се отнасяш неосъзнато. Просто вървиш по своята направляваща и може би да, може би се опитваш да живееш осъзнато, но при теб се получава провал. когато извършваш такива неосъзнати постъпки, ти се проваляш в бездната на собствения си егоизъм. Когато имаш възможност да направиш по-качествена постъпка, която ще наруши някакви твои егоистични притежания, интереси, или за която трябва да се изразходва повече време, или повече усилия, от която в по-малка степен ще имаш нещо – да имаш, според твоите представи. Обикновено това решение е на последно място или изобщо не го забелязваш. Макар че със съвестта си чувстваш, че можеш и така да постъпиш, а после си казваш: „Абе какво ще постъпвам така” - и започва изреждане на доводи против и хоп – всичко се разсейва – фокуса, - и всичко изчезва. Можела си да го направиш, но не си го направила. Можела си да постъпиш така – правилно, по-правилно, най-правилно, но всичко си пропуснала само за това, защото няма кога да се спираш, струва ти се, че тук нищо такова няма.

 

Разберете, най-простите ситуации са най-сложните изпити в живота - но в зависимост от това дали вие ще приемете този миг в осъзнато състояние. Какво означава осъзнато състояние? – Това е на какво ниво от космическото съществуване вие осъзнавате себе си. Дали се осъзнавате просто като някакво човече, което си казва – ето, слава Богу, съм на Айфаар. И на това се зацикля и свършва всичко. Или се осъзнавате като същност, която е дошла на Айфаар  не само за да разкрие себе си в пълна степен и заради другите хора, и заради себе си – за повишаване нивото на собственото си самосъзнание, а и като същност, носеща някакви по-висококачествени тенденции, по-висококачествени знания, по-висококачествени традиции – и по-безгранични. Не замърсени от неща, които паразитират на вашето самосъзнание – незамърсени от възгледи, традиции или кой знае какво, а разширени в цялата мощ на нашето космическо самосъзнание. Ето това е осъзнат миг. И когато в даден момент от взетото от вас решение ставате осъзнати, това е щастие. Защото това може да стане стъпало във вашето самосъзнание. Стъпало – защото, когато правите неосъзнато избора, той не може да се превърне в стъпало, понеже вие не го осъзнавате нито с душата си, нито с ума си, нито с чувствата си – не осъзнавате как постъпвате. 

 

А когато постъпвате някак, а след това си казвате: „Ах, какво правя?” -  и хоп, хоп, хоп – развивате всичко наобратно – разбрали сте, че не сте прави и даже не разбирате точно в какво не сте прави, но сте разбрали, че това не е Айфааровско решение и спирате. И си казвате: „абе аз трябваше да постъпя така, така, така..” – и започва верига от осъзнати мигове. Това е тази верига, която може буквално за броени минути да ви доведе до по-високите нива на самосъзнание.  До такива, към които можете да се движите с месеци и години. А когато сте в осъзнато състояние, вие действате и вземате решения, които в колкото по-голяма степен противоречат на вашия егоизъм, на вашата изгода – когато постъпвате против собствената си изгода, макар че всичко във вас крещи: „Не, не, това не е така,  така не трябва!” Но втората част от вас подсказва, че „Не, това ще бъде изгодно за другите, това е страхотно, отлично. Да, мога нещо да изгубя, нещо да не получа, нещо да пропусна от материалното, но грижата за главното, а кое е главното – другите – всички други.” Особено когато това не са просто другите, а тези, които смяташ за по-достойни, равни на себе си, че да  изгубиш за тях някакви усилия, може би намиращи се в по-малка степен на самоосъзнаване, но при все това движещи се напред редом с теб.

Ако вие вървите по пътя и някой си изкълчи крака – нима ще го оставите и ще си продължите сам? Никога, нали? Да, ще се върнете и ще вземете този човек, т.е. – ще пренебрегнете целта, към която преди това сте вървели и всичките си грижи ще отдадете на този ,който се е спънал, който е направил нещо не така, който е стъпил не там, където е трябвало, който нещо не е разбрал така и хоп – получил си го е. Ама какво общо има това с вас? Та нали  това е за него. Но вие няма да можете и крачка да направите, защото съвестта във вас ще започне „Къде отиваш, как ще го оставиш, и т.н. Ето какво означава осъзнат миг – ето кога настъпва той. И вземате решение. Принасяте в жертва своите цели, но в замяна придобивате възможности. Тези възможности обаче, които принасяте в жертва, десетократно ви се връщат винаги. Всичко, което принасяте в жертва, своя егоизъм, той винаги се обръща в мощен поток от някакви по-важни чувства, по-важни способности, по-важни резултати. И това са осъзнати мигове.

 

Но в осъзнатия миг вие можете да постъпите и егоистично, т.е. – разбрали сте ситуацията и сте претеглили – ако постъпя така, то ще бъде духовно, но ще изгубя това, това и това. И в резултат постъпвате така, както ви диктува вашия егоизъм. И губите сто пъти повече. Защото такъв е закона. Ако сте стъпили на пътя на духовното развитие, ако сте избрали да отдадете приоритет на ценностите, то всяко направление на вашите мисли, чувства, избори, което не съответства на този приоритет, дотолкова ще деструктурира вашето самосъзнание, а именно от състоянието на вашето самосъзнание зависят ситуациите, в които изпадаме, нашето постигане на целите, разбирането, изобщо много, много жизнени моменти, които наричаме съдба. И всичко това започва да работи против нас.    

 

„Приемай като награда всеки осъзнат миг”. И разберете, че във всеки момент трябва да принасяте жертва и да принасяте себе си като жертва в плана на егоистичната личност.

Тук много важен е и друг момент. Често става такава ситуация. Принасяте жертва, а нещо във вас започва да ви говори: „жертвах това и това, значи трябва нещо да получа в замяна”. Много сложна ситуация. Егото започва да преиначава ситуацията по своему и вие правите това като превъзмогвате себе си, знаете, че такъв избор ще бъде по-правилен, превъзмогвате себе си, но в ума ви сработват такива неща : „да, ще постъпя така и за това ще получа нещо.”

Това е най-разпространеното нещо на първите етапи, което точно така удря – удря по всичко егоистично, удря по всичко това, с което е свързана личността като индивид – именно удря. Защо? За да разбие тази личност, тази черупка, в която човекът е зазидал собственото си самосъзнание, за да я освободи. Да я освободиш може по различни начини. Ако става дума за алчност, трябва тази черупка да се разбие, за да може тази алчност да си отиде и човека да разшири своето самосъзнание до нива извън алчността. Ако това е честолюбие, обидчивост и прочие,  трябва да разбиеш тази черупка, за да може това честолюбие да се разсее, да си отиде, да се дематериализира. Каквото щете – но всичко това е възможно на база изборите, които изцяло противоречат на егоизма, на собствените ви избори. Ето в какво е сложността на този закон. Но това е работа именно с осъзнатия миг. Това е състояние на осъзнаване на мига и на това, че трябва да вземате ето такова решение. И тогава ще получиш награда. „Приемай като награда – и тогава ще получиш награда. Тоест най-правилното решение е награда за теб. Защото неутрализира някакви моменти, които ти пречат по пътя. Неутрализират някакви твои товари, от които ти не можеш да се избавиш и ето – вземаш някакво решение, правиш някакъв избор – и въздъхваш с облекчение, изправяш рамене и си казваш „Страхотно. Аз можах да постъпя така. Мога!”.  Не сте знаели, че можете да постъпите така, не сте познавали себе си в този план, а след това – хоп, направили сте така и си казвате „Аз мога! Страхотно!” Трудно вземаш такова решение, но после – ох, въздъхваш облекчено. И с всеки път ти става все по-леко, по-леко, защото товарът спада, спада, вече не се чувстваш такава тясна единица на битието, а се чувстваш даващ.

Щом веднъж съм почувствал себе си в този план, ти разбираш – да, животът ти не е преминал напразно. Това е единствената награда – този скок на твоето самосъзнание. Т.е. този, който си бил преди година – е останал в миналото и вече връщане към това няма. Тук вече е друга личност. Този, който е бил в осъзнат миг и този, който си бил преди това – о, това са съвсем различни хора. Да, можете да седите на една маса, да пиете бира или нещо друго, да беседвате, но вие сте различни хора – хора, които разбират живота по различен начин. Това е. И ви разделят само година или две. Това е наградата. Станали сте по-висши. Този, който сте били преди е тук, а вие сте на цяло стъпало над него макар да не правите нищо от това, но по качества сте по-високо. Само защото сте се отнасяли осъзнато със своя избор.              


Създадено: 18/07/2012 : 13:20
Обновено : 09/06/2020 : 23:43
Категория : Орис
Страницата е посетена 3485 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^