Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 689 всичко

 3 посетители онлайн

Орис - Вярно ли е, че в спора се ражда истината


Съществува твърдение, че в спора се ражда истината. Вярно ли е то?

 

 

 

По принцип не само в езотериката, а и във философията, има достатъчно аргументирано мнение за това, че когато хората общуват на различни нива на интелекта и съзнанието, че не могат да достигнат истината. Следователно тези два твърдения влизат в известна конфронтация помежду си и се получава като че ли някаква глупост. Пита се – къде е тук златната среда? Златната среда се заключава в това, че когато доказвате някому своята правота, когато отстоявате своето мнение, честолюбивият ви стремеж да докажете, че вие сте прави, ви извежда на по-високи нива на съзнание – вашият ум започва гъвкаво и мощно да работи в това. Вие доказвате и сте готови да черпите аргументи от какво ли не  - и случва се така, че в такива минути вие излизате даже на несвойствени за вас нива на ума, тоест влизате в кармичния канал и активизирате тези вибрации – та нали Манипура е абсолютното честолюбие. Различните й нива - от първото до седмото – това е преди всичко честолюбие. Гениите, ако не са проработили достатъчно анахатните нива, също са честолюбиви и се получава това, което се случва с много гениални учени, когато  те се превръщат в черен гений, така да се каже, Но това вече е от гледна точка на резултатите от приложението на тяхната гениалност – реализация на продуктите на тяхната гениалност.

 

Твърдението в спора се ражда истината има място по отношение на този случай. Защо? Защото обикновено вие съществувате на средните нива – да речем на втора, трета Манипур . Това е обичайното ниво на вашето съществуването на вашето мислене, правите нещо, третото ниво са вече компютърните неща, детайлизация на някакви моменти, конкретизация на някаква информация. Четвъртото ниво е вече анализ на множество детайли и съединяването им в едно цяло, но работата не е в това. Казвам, че основно вие съществувате на втора-трета Манипура. Животът, обкръжаващото ви битие ви, диктува прилагането именно на тези нива знания и опит. Но когато се опитвате да докажете нещо на някого, вие излизате на значително по-високи нива, а това означава, че вие излизате на по-високи нива на истинност. Истината е понятие индивидуално характерно за всяко от нивата на знание, за всяко от нивата на съзнанието. И следователно „В спора се ражда истината” – да, за вас в спора може да се роди истина, т.е. вие можете да прескочите от едно ниво на разбиране и доказвайки нещо на някого, веднага да разберете съвършено неща, които преди това не сте имали възможност да се замислите за тях и да ги анализирате, а сега изведнъж това мощно желание да докажете своята правота ви изнася на съвършено други нива и така в спора за вас се ражда истината, тоест – знания от по-високо качество. 

 

Какво получава другият човек? Другият човек – да, той може и нищо да не получи, ако няма желанието да докаже своята правота. В противен случай и единият и другият могат за себе си да познаят истината, но никога в спора истината не може да се роди, защото истината – даже ако спорът би бил на будхично ниво и се е стигнало до някакво заключение относно знания на будхическото ниво, това не би била истина – това биха били просто знания характерни за някое от нивата на будхическия, или атмическия, или някой друг план. За да познаете истината не е достатъчен нито вашия живот, нито нищо. А ето така, по мъничко да се придвижваме от истина на истина, от истина на истина, от един аспект на истината към неин по-качествен аспект и т.н. и т.н. – ние по малко така се и развиваме и съществуваме и се усъвършенстваме. Ако има двама спорещи, те могат да я познаят всеки за себе си – само за себе си. Истината се познава само за себе си. Това, което ти сам на себе си успял да си докажеш, това се явява истина. Всичко, което доказва другия – за теб не се явява истина, защото то не съставлява основа на твоя опит – личен опит. Ти можеш да се съгласяваш, да, логическия ум казва: „ е, по принцип да, твоята логика е така да се каже по-логична, по-компетентна, отколкото това, което знаех аз”, но това няма да бъде ваше вътрешно съдържание, защото това е все едно да четете Ииссииди – това е едно знание. Друго знание, което се е родило за вас вследствие от множество ваши самостоятелни анализи, решения и опит. И се получава така, че знанията, които ги има в книжните източници, са едно – да, вие го имате предвид, да, виe можете някак да се позовавате на него, да, вие можете някак на задния план на своето съществуване да се придържате, да се вглеждате и вслушвате в него, но вие винаги ще се ръководите само от този опит, който е вътре във вас – от тази истина, която за вас съставлява истина. А тази истина, тя – да, може да бъде някъде, някак, но както и да бъде – Ето, например: ние казваме Има Бог – това твърдение е истина. При все това, не всеки разбира тази истина – не разбира същността на тази истина, защото тя е толкова многостенна и безгранична, че не може да се помести в логиката. Но то е истина. А пък вашата истина се заключава в това, че „да, има някакви по-висши сили” - щом започнете да прикрепвате своя егоизъм към тази истина, тогава ще започне някакво развитие – логика, процеси на мисленето, приближаване към нещо. Ето, погледнато в този план - да, има резон в твърдението, че „в спора се ражда истината”.

Още веднъж обръщам внимание на това – да, истината - за този, който се опитва да я докаже на другия. А така, по принцип, философското понятие не е съвсем правилно, когато става дума за това, че различни нива на съзнание не могат да достигнат до взаимно разбиране.  защо не могат. Ето, аз ви обяснявам много нища от значително по-високи нива на знание, отколкото тези нива на мислене, на които вие пребивавате. И нивата на нашето общуване, нивата на моята самосъзнателност и да речем – нивото на повечето от вас, много силно се различават, но при все това, ако аз съм настроен алтруистично и така да се каже, се опитвам логично в някакви вериги да построя своето мнение, то вие, спускайки това знание и преосмисляйки го по своему, пропускайки го през проекцията на собственото си разбиране, на собствените си убеждения, започвате да схващате нещо от това знание – извличате някакви трохички макар, че основната маса е останала неразбрана от вас и ако някой ви помоли да разкажете какво са говорили, вие няма да можете да го предадете. Ще мънкате на своето ниво, но ще изкажете именно това, което сте разбрали – грубо, много неправилно, но сте разбрали нещо. Ето тук се заключава и тази известна неправилност на това философско понятие – винаги знанията се дават от по-високите нива на по-ниските.

Но друго нещо е ако единият не иска да приема тези знания, а вторият не иска да разбере този, който не иска да ги приема. тогава, естествено, не може нищо да се получи, защото всеки ще слуша единствено самия себе си. А когато има взаимно внимание към разглеждането на този въпрос, то на различни нива на съзнанието може да се достигне, както е прието да се казва, консенсус – някъде някаква трохичка знания за по-ниски нива на съзнанието ще стане по-ясна, а на по-високо ниво на съзнание човекът ще остане при своите интереси, удовлетворявайки само алтруистичния си позив.  

 

 

 


Създадено: 17/07/2012 : 16:10
Обновено : 09/06/2020 : 23:42
Категория : Орис
Страницата е посетена 4211 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^