Преводи

Затвори Астралния свят

Затвори Чакрамните личности

Затвори Ииссиидиология

Затвори Ведически лекции

Затвори Кираел за Великия преход

Затвори Оаспи

Затвори Урантия

Затвори Нибиру

Затвори Матрицата V

Затвори Операция Тера

Затвори ГМО

Затвори Сириус - въпроси и отговори

Затвори Къщи от сламени бали

Затвори От тук от там

Затвори Избрани цитати

Затвори Полезни съвети

Затвори Орис

Затвори В името на Иисус Христос

Затвори Лечение на рака със сода бикарбонат

Затвори Лечение на диабет без лекарства

Затвори Кредо Мутва

Затвори Рецепта за отказване на алкохола

Затвори Здраве без лекарства

Затвори Адът съществува

Затвори В защита на потребителите

Затвори Академия „Эндорфин”

Затвори Доктор Уолък

Затвори Олга Бутакова - лекции за лекари

Затвори А.Т. Огулов - лекции за лекари

Затвори Д-р Питър Глидън - лекции за лекари

Затвори Вълнова генетика (П. Гаряев)

Затвори Тайните на изцелението

Затвори 100% Божествено изцеление

Затвори История и метаистория

Затвори Съвременна метаистория

Затвори Калагия

Затвори Приложна кинезиология

Затвори Борис Увайдов – лекции за лекари

Затвори Евгений Божьев – лекции за лекари

Затвори Д-р Сейби - лекции за лекари

Затвори Дмитрий Троцкий

Затвори Предай нататък

Затвори ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ КОДЕКС

Затвори НАШИЯТ ЗВЕЗДЕН ДОМ

Контакти
Брояч

 2 153 254 всичко

 6 посетители онлайн

Лечение на рака със сода бикарбонат - Лечение на рака със сода бикарбонат
ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА
 
СЪС
 
СОДА БИКАРБОНАТ
 
 
 
Терапията
на Тулио Симончини
 
 
Съдържание
 
1. Лечение на рака със сода бикарбонат. Терапията на Тулио Симончини
2. Содата бикарбонат повишава рН на тумора и спира спонтанните метастази
3. Често задавани въпроси
4. Терапията накратко
5. Лечение с разтвор на натриев бикарбонат при
- рак на орофаринкса
- рак на стомаха
- рак на черния дроб - Перитонеална карциноза
- рак на червата
- рак на далака
- рак на панкреаса
- рак на пикочния мехур
- рак на простатата
- рак на плеврата
- рак на крайниците
- рак на мозъка
- рак на белия дроб
- рак на гърдата
- епителиома – базалиома – меланома – псориазис
6. Книгата „Ракът е гъбичка” - революция в терапията на туморите
 
 
1. ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА
СЪС СОДА БИКАРБОНАТ
 
Терапията на Тулио Симончини
 
Тулио Симончини (1951) е лекар от Рим, специализирал онкология, диабетология и метаболитни нарушения. Той е против какъвто и да е интелектуален конформизъм, често основаван на неоснователни предположения или - което е по-лошо, на лъжи и фалшификации.
Предвид пълния, очевиден за всички провал на официалната онкология, човек може да разбере неговата силно критична позиция спрямо италианската и световната медицинска система, която функционира в задънена (от научна гледна точка) улица и не помага на пациентите.
Д-р Симончини спортува и се грижи за тялото и ума си, като следва елементарни природни правила – здравословно хранене, физическа активност и морална отговорност. Любимите му спортове са джогинг, каране на ски и футбол.
Склонността му към медицински и научен синтез произтича и от една естествена чувствителност, насочена към хармонията на цялото, а не към стойността на нейните съставни части. Това качество се подсилва и изразява от неговата склонност към музиката и е резултат от уменията му да свири на музикални инструменти – пиано и класическа и модерна китара. Като ученик в гимназията и университета музикалните му способности го подтикват към формиране на различни музикални банди, с които обикаля Централна Италия.
Личността на Симончини е проникната от силен хуманизъм, който го подтикнал към размишления относно безсилието на медицината пред болката на пациентите и пред това колко малко и колко недостатъчни са нейните основни знания. Тази негова съпричастност към болката на другите е постоянен стимул по пътя на личния му живот.
Той непрекъснато пътува из цяла Италия, за да представя своята теория на конгреси, конференции и интервюта, и да покаже колко много пациенти е излекувал от рак.
Д-р Симончини е открил, че причината за това ужасно заболяване е гъбичка и усилено се опитва да убеди учените колко погрешни са настоящите теории за рака. Неговата терапия, основана на най-силното противогъбично вещество – натриевия бикарбонат, е безвредна и много ефективна и следва да бъде приета в цял свят.
 
 
2. Содата бикарбонат повишава рН на тумора
и спира спонтанните метастази
статия публикувана онлайн за пръв път
на 10 март, 2009
 
Изследване на: център за онкологични заболявания в Аризона, Университета на Аризона, Туксон, Катедра по фармакология, Wayne State University, Детройт, Мичиган H. Lee Moffitt Cancer Center and Research Institute, Тампа, Флорида Ian F. Robey, Brenda K. Baggett, Nathaniel D. Kirkpatrick, Denise J. Roe, Julie Dosescu, Bonnie F. Sloane, Arig Ibrahim Hashim, David L. Morse, Natarajan Raghunand, Robert A. Gatenby, and Robert J. Gillies
Резюме: Външната рН на твърдите тумори е кисела като следствие от повишения метаболизъм на глюкозата и слабата перфузия. Доказано е, че киселото рН стимулира инвазията и метастазите на туморните клетки ин витро и в клетките, преди инжектиране в долната вена ин виво. Настоящото проучване изследва дали инхибирането на киселинността на този тумор ще намали случаите на метастази ин виво.
Те показват, че NaHCO3 в устата селективно повишава рН на туморите и намалява образуването на спонтанни метастази при мишки с метастазирал рак на гърдата. Беше показано, че тази схема на лечение значително увеличава екстрацелуларното рН, но не и вътреклетъчното рН на туморите посредством 31P магнитно резонансна спектроскопия и отстраняване на киселината от нарастващите тумори чрез флуоресцентна микроскопия на тумори, отгледани в решетъчни камери.
Освен това, NaHCO3 терапията намали степента на участие на лимфните възли, но не оказа влияние върху нивата на циркулиращите туморни клетки, което показва, че намалените метастази в органите не се дължат на увеличеното вътрешно приложение.
За разлика от това, NaHCO3 терапията значително намали образуването на чернодробни метастази след инжектиране в далака, което предполага, че то наистина инхибира разпространяването и колонизацията. При инжектиране в долната празна вена на алтернативни модели на рака бикарбонатът имаше смесени резултати, потискайки образуването на метастази от рак от PC3M клетки от рак на простатата, но не и върху тези на B16 меланомата. Въпреки че механизмът на тази терапия не е известен със сигурност, доказано беше, че ниското рН увеличава освобождаването на активния cathepsin Б, който е важна матрица за белтъчното ремоделиране.
Източник: Cancer Res 2009, 69 (6) :2260-8 | PMID: 19276390 [PubMed – in process]
 
 
3. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
 
 
Има ли Dr.Simoncini други Медицински Специализации?
Да, той е хирург, специализирана в областта на онкологията, диабетологията и в метаболитните нарушения. Освен това той е и доктор по философия.
Как можем да се свържем с него?
електронна поща: t.simoncini@alice.it
Единствено той ли прилага терапия със сода бикарбонат ?
Все повече и повече лекари и онколози сега прилагат неговата терапия.
Защо тази терапия не се прилага в традиционното здравеопазване?
Защото то предпочита да работи само с научно доказани лекарства и терапии и се отнася с недоверие към новите терапии.
Защо Д-р Симончини не публикува метода си в научни списания?
Той винаги е бил игнориран от официалните власти, въпреки, че за неговата терапия в пресата са публикувани много статии. Сега поредица от случаи в неговата клиника трябва да докаже, че неговата терапия работи.
Няма ли начин да използвате тези доказателства, за да окажете натиск върху върхушката, с цел да приеме работата ви по-сериозно?
Не, защото е необходимо да бъдат показани резултати със стотици напълно документирани случаи. Това не е възможно, освен ако не работите в ракова клиника.
Какво е направил д-р Симончини, за да направи своята работа обществено достояние (освен изпращането на работата си на италианското министерство на здравеопазването)?
Той изпраща своите статии на много научни списания. Представян е на много конгреси. Установил е контакти с онколози, институти, (национални и международни), а също и с National Cancer Institute of Bethesda.
Проблемът е, че всеки иска доказателства, а хората възприемат сериозно новите идеи само ако има като доказателства клинични случаи.
Затова той винаги прави доклади за всички пациенти, които са били лекувани със сода бикарбонат, за да събере възможно най-много добре документирани случаи.
Д-р Симончини сътрудничи ли си с други лекари?
Да, сътрудничи си с много с лекари в Италия и извън нея.
 
 
Разтворите на натриев бикарбонат само в болниците ли са достъпни?
Бутилките за вливания са достъпни само в аптеките. Натриевият бикарбонат на прах е на разположение във всеки супермаркет или магазин.
Скъпо ли е лечението?
Абсолютно не, разходите са само микроскопична част от разходите при редовните методи за лечение.
Възможно ли е човек сам да прилага терапията у дома си?
Ако ракът е ограничен в рамките на органите (а не е проникнал в затворена тъкан) е възможно болният да прилага терапията сам на себе си. Примери за това са: устната кухина, хранопровода, стомаха, червата, ректума. Също така е възможно в случаи на рак на кожата, като меланома, или при псориазис, да е препоръчително наблюдение от лекар. При другите видове рак участието на лекар е задължително.
Възможно ли е да се комбинира тази терапия с друга алтернативна терапия?
Зависи за кои терапии става дума. Обикновено съветвам да се използват други и алтернативни терапии, но не едновременно с натриевия бикарбонат.
Може ли тази терапия да се комбинира с традиционните терапии, като химио и лъче-лечение?
Да, тя вече се прилага в центровете на няколко онколози.
Терапията със сода бикарбонат ефективна ли е срещу всички видове тумори?
Да почти всички видове тумори са лечими. За да се постигне най-пагубен ефект върху туморите, натриевият бикарбонат трябва да бъде в пряк контакт с увредената тъкан. Възможно е също да вмъквате специални катетри (port-a-cath) в артериите, които работят на различни конвенционални ендоскопски методии. Освен това на местата, където има тумор могат да се използват клизми, капкови инфузии, оросяване и прониквания.
Казахте “почти” всички тумори, значи има и такива, които не реагират толкова добре на тази терапия?
Съществена основа на тази терапия е разтвора на натриев бикарбонат да се доведе възможно най-близо до тумора. В случай на костни тумори (в таза, ребрата и т.н.), това не е съвсем възможно. В такива случаи препоръчваме използването на натриев бикарбонат в комбинация с рентгено-терапия.
А какво е положението при левкемията?
Левкемията не винаги се дължи на гъбична инфекция, затова е трудно да се излекува.
Освен това левкемията може да бъде реакция на гъбична маса, чиято локализация е неизвестна.
Поради тази причина най-добрият избор е да се приложи натриев бикарбонат самостоятелно или в комбинация, 500 мл х 5% за 6 дни, 6 почивни дни, 4 цикъла, 2-3 седмици почивка, след това да се повтори цялото лечение.
Доколко успешна е тази терапия?
Ако гъбичките са чувствителни към разтвора на натриевия бикарбонат и туморът е по-малък от 3 см, процентът на успех ще бъде около 90%. За случаи, в които пациентът е в разумно добро състояние, 50%, а за болни в неизлечим стадий – само малък процент.
Колко време минава преди тумора да регресира?
Приблизително 30-45 дни.
Колко време трае терапията?
Няколко месеца.
Защо в протокола за лечението Вие съветвате пациентите да спират интравенозните инфузии за 6 дни?
Тъй като пациентите се нуждаят от време, за да се отцеди натриевия бикарбонат от кръвообращението.
Има ли странични ефекти от бикарбонатната терапия?
Много малко. Някои хора чувстват известна жажда и страдат от временна умора.
Содата бикарбонат БАЛАНСИРА ЛИ рН?
Не, рH не е основният фактор, истината е, че само натриевият бикарбонат убива гъбичките.
Могат ли и деца да следват тази терапия?
Разбира се, тъй като е доста безопасна, тази терапия се прилага и в детската онкология, при условие, че дозата се коригира и ревизира в съответствие с теглото и възрастта на кърмачето, както и с вида на неопластичните формации.
Защо толкова силно критикувате традиционната онкология?
Това е задължителна стъпка, която възниква не от желание за отмъщение, злоба или други низши емоции, а от рационалната необходимост да бъде накарано човечеството да получи прозрение.
Само ясни, точни и верни съобщения могат да събудят спокойните конформистки души. Наистина, може да се използва и по-приятелски и по-снизходителен изказ, но в такъв случай резултатът ще бъде, че ще забавим сто години, което вече сме постигнали.
За огромно съжаление, съществуват морални задължения и духовни мотиви, които не са лесно съвместими със спокойната посредственост.
Тези добри, прилични господа, лекари или не лекари, които се съпротивляват срещу енергичния и точен език, показват дори само с това си отношение, че принадлежат към ”благословеното стадо”.
Със съвсем различен тон, обаче, са онези, които ме подкрепят безусловно и от сърце, защото те признават в себе си волята да живеят на 100% независимо от опитите за запушване на устата или откровените лъжи.
Можете ли да лекувате и кожни тумори със сода бикарбонат?
Не, при тях трябва да се използва йод.
Може ли терапията да се приложи и към левкозата (болестта на Kahler)?
Натриевият бикарбонат не е ефективен спрямо локализациите на левкоза (болест на Kahler) в гръдния кош. Местни инфилтрации могат да се извършат в случай на силна болка
Би ли било полезно да се предотвратяват гъбичките (Candida) или да бъдат отстранявани посредством специална диета или превантивно лечение със сода бикарбонат? Може ли някой да направи това през устата?
Човек може да направи всичко превантивно, но аз съветвам бикарбонатът да не се приема като превантивна терапия, иначе самите гъбички могат да станат резистентни.
Бихте ли обяснили как да лекуваме липоми?
По мое мнение липомите са като кисти, причинени от гъбички. Ако са големи, те трябва да бъдат третирани с директни инжекции в бучките или около тях.
Ако ракът на шийката на матката е само в тазовата област, какво трябва да бъде лечението?
Ако рака на шийката на матката е излязъл извън матката, той трябва да бъде третиран директно в таза чрез поставяне на транс-абдоминален катетър, от където може да се приложи натриев бикарбонат. Освен това, трябва да се третира с промивки на матката със сода бикарбонат.
Ако виновникът наистина е кандида, какво може да направи човек, за да избегне рака?
Човек трябва да живеете здравословен начин на живот, да се храни с добра храна (биологична), да взема колкото е възможно по-малко лекарства, да прави физически упражнения и да обръща особено внимание на последователността на симптомите.
Какво мислите за хирургията, рентгенотерапията, лазерната терапия и термо-аблацията?
Всяка физическа обработка, която унищожава неопластичната материя, в действителност предполага едновременно унищожаване на част от тъканите на гостоприемника. Именно тази клетъчна смърт функционира като примамка и като спасител за гъбичните клетки, които успяват да оцелеят, като се хранят с разлагащата се тъкан. Апаратите за рентгенова терапия, лазерна терапия, или термо-аблация като цяло се провалиха поради тази причина, тъй като те оставят тези клетъчни единици, които – след като лечението приключи, са в състояние да възобновят енергично разпространяването си по периферията на третираната зона.
В кои случаи бихте препоръчали да се използва операция?
Макар и ограничено, хирургията в някои случаи може да бъде много полезна, особено там, където размерите на тумора не осигуряват достатъчно перфузия на солени разтвори. Такъв е случаят, например, с чревната неоплазия, която се достига трудно с ендоскопски катетри. Такъв е случаят и при всички тумори на тестисите, изрязани преди да метастазират поради своята позиция в края на анатомичните съдови и семенни структури. При евентуални авто-транспланти с костен мозък “промит” с бикарбонат, тумори с прекомерно големи размери, които изискват драстично предварително намаляване на тяхната маса (перитонеален, плеврален, кожни тумори и др.), също може да се наложи хирургическа интервенция. Във всички случаи е разумно да се подчертае необходимостта винаги да се прилага разтвор на натриев бикарбонат преди и след операцията, тъй като той предотвратява нови „пониквания” на гъбички и съответно образуване на метастази. Аз например съм убеден, че чревната интервенция с резекция на неоплазията, съчетана с вливания на натриев бикарбонат, ще успее в почти всички случаи, тъй като локални или отдалечени рецидиви не биха могли да възникнат.
Какво ще кажете за рентгенотерапията?
Моят опит ме научи, че рентгенотерапията, независимо дали се използва като първи вариант за лечение, или се използва по-късно ― при прогресиране на заболяването, много рядко носи положителни трайни резултати ― с изключение на някои тумори (например в костите или лимфните възли), при които може да има полза от това лечение. В случаите, когато има ограничена локализация в костите, рентгеноерапията винаги се оказва полезно и бързо оръжие, когато е свързано с едновременно прилагане и на бикарбонат и на лекарства, които предпазват костните тъкани.
Какво ще кажете за химиотерапията?
Химиотерапията, в действителност, разрушава всичко. Факт е, че тя драстично изтощава клетките на костния мозък и кръвта, като по този начин позволява по-голямо разпространяване на инфекцията. Това интоксикира необратимо черния дроб, като по този начин не му дава възможност за изграждане на нови елементи на защита и безмилостно влияе на нервните клетки, с което отслабва способността на организма да реагира и пречи на нашествениците. Основната причина за това е, че не е ясно как това се отразява на колониите и поради силното инвалидизиране на организма, подобна намеса прави нахлуването на гъбичките по-бързо и по-свирепо.
Ако някой страда от вагинална кандидоза, има ли риск заболяването да се изроди в рак?
Този риск е реален.
Възможно ли е да се излекува вагинална кандидоза с вашата терапия?
За да се изкоренят устойчивите гинекологични гъбични инфекции трябва да се прави по една промивка всеки ден с два литра чиста вода (която е била сварена), съдържащи две разтворени супени лъжици сода бикарбонат. Това трябва да се прави в продължение на два месеца, спира се само по време на цикъла. Candida е много устойчива и отнема много време, за да се ликвидира инфекцията.
Ракът на гърдата е важна тема в момента. Задължително ли е да се сложи PORT-а-Cath в артерията на гърдите или има и други методи?
Ако артерията на гърдата е доста малка, аз предпочитам друг метод, който дава много задоволителни резултати. Обикновено местните обливания с натриев бикарбонат са ефективни при рак на гърдата. Ако размерът на тумора е под 3 см, той може напълно да се свие след цикъл от 6 инжекции. Лечението, обаче, трябва да се повтори, ако бучките са по-големи от 4-5 см. След локално лечение е необходимо да приложи интравенозно инжектиране на 500 мл х 5% разтвор на натриев бикарбонат, 6 дни, 6 дни почивка ― 4 цикъла.
Ако ракът не е въпрос на генетика, както твърдите, значи превантивната ампутация на гърдата (в случай на наличие на повишен риск в семейството), би била ненужна?
Точно така, напълно ненужна.
Ако пациентът се възстанови напълно от рак след терапията с натриев бикарбонат, възможно ли е ракът да се върне?
При нито един от моите излекувани пациенти ― а те са много, няма рецидив. Като вземете предвид това, че лекувам пациентите успешно вече 20 години, можем да предположим че след като гъбичката е била унищожена с натриев бикарбонат, тя няма да се върне отново.
Трудно ли е да се покаже в лаборатория, че туморът намалява посредством сода бикарбонат?
Не, съществуват стотици тестове, които доказват това явление, но в грешна посока. Един приписват противотуморния ефект на содата бикарбонат на нейните алкализиращи свойства, но бикарбонатът е ефективен, защото унищожава гъбичката. Другите продукти (които алкализират), не работят (или работят много малко) срещу гъбичката.
Може ли да се приложи терапия със сода бикарбонат, ако пациентът страда от високо кръвно налягане?
Няма проблеми.
Дали това лечение може да се приложи и към животни?
Да, с помощта на протокола за лечение валиден за детската онкология:
10 кг / 100 сс натриев бикарбонат
20 кг / 150 сс натриев бикарбонат
30 кг / 250 сс натриев бикарбонат
40 кг / 350 сс натриев бикарбонат
50 кг / 400 сс натриев бикарбонат
50кг и повече ― 500 cc натриев бикарбонат
Содата бикарбонат може ли да се замени с готварска сол?
Натриевият бикарбонат не е същото като натриевия хлорид (готварска сол). Натриевият хлорид не оказва пряк ефект върху гъбичката, както можем да видим съвсем ясно от лечението на оралната и вагинална кандидоза.
Ако не получа подкрепа от общия ми лекар, онколог или интернист за тази терапия, към кого трябва да се обърна за помощ, ако искам да бъда лекуван чрез нея?
Наистина е трудно, но все пак трябва да опитате и да направите всичко възможно, за да получите лечението.
 
Какво трябва да кажа на моя интернист, за да го убедя, че искам да следвам терапията със сода бикарбонат?
Терапията може да се направи преди и/или след лечение с химиотерапия или радиация. Помолете го да следва терапията с натриев бикарбонат, според протокола на д-р Симончини, в зависимост от вида на рака, местоположението му, размерите на тумора и т.н. и т.н. Терапията ще отнеме около 8 седмици. След този период трябва да бъде извършен преглед. Скенер, MRI, ехограф и т.н. Резултатите или ще подкрепят тази терапия, или не.
Тази терапия е напълно безопасна и евтина и може да бъде прилагана и като допълнителна терапия. Ако лекарят не удовлетвори вашето искане, го помолете да уважи решението на страдащия пациент
 
 
4. Терапията накратко
 
 Д-р Симончини, онколог в Рим, Италия, въвежда терапията с натриев бикарбонат (NaHCO3) като средство за лечение на рака. Фундаменталната теория зад това лечение се крие във факта, че въпреки редица променливи фактори, формирането и разпространяването на туморите е просто резултат на наличието на гъбичка.
Натриевият бикарбонат, за разлика от другите противогъбични средства, към които гъбичките могат да развият имунитет, е изключително разтворим и запазва способността си да проникне в тумора поради скоростта, с която натриевият бикарбонат разпада тумора. Тази скорост прави невъзможно адаптирането на гъбичките, оставяйки ги беззащитни.
Разтворът на натриевия бикарбонат се прилага директно върху тумора, ако това е възможно. В противен случай, този разтвор може да се приложи чрез селективна артериография, което по същество означава избор на специфични артерии, чрез които се прилага разтвор, който впоследствие разтваря тумора.
Селективната артериография е много мощно анти-гъбично оръжие, което е безболезнено, няма странични ефекти и има много ниска степен на риск. Възможно е да достигнем почти всички органи с разтвор на натриев бикарбонат, в резултат постигайки лечение, което е безвредно, бързо и ефективно.
 
5. Лечение
с разтвор на натриев бикарбонат при
 
1. Рак на орофаринкса
2. Рак на стомаха
3. Рак на черния дроб - Перитонеална карциноза
4. Рак на червата - Рак на далака - Рак на панкреаса - Рак на пикочния мехур
5. Рак на простатата - Рак на плеврата - Рак на крайниците
6. Рак на мозъка - Рак на белия дроб - Рак на гърдата
7. Епителиома – базалиома – меланома – псориазис
 
Основната причина и мотивите, които навеждат на мисълта за терапия с натриев бикарбонат срещу туморите, е, че въпреки множеството причинители, развитието и локалното и отдалечено разпространяване на тези тумори се причинява от гъбичка.
Според мен в момента срещу гъбичките няма друго ефикасно средство освен натриевия бикарбонат.
Анти-гъбичните препарати, които в момента са на пазара, всъщност нямат способността да проникват в струпванията от гъбички (освен може би ранното прилагане на azoli или на amfotercin B, парентерално), тъй като се смята, че те действат само на нивото на епителния слой. Поради това те не са в състояние да окажат цялостно (обемно) влияние върху гъбичните струпвания, които са маскирани и от реакцията на съединителната тъкан, която се опитва да ги ограничи.
Видяхме, че гъбичкте са в състояние бързо да мутират своята генетична структура. Това означава, че след един първоначален етап на чувствителност към фунгицидите, за кратко време те са в състояние да ги разкодират и да ги метаболизират без да бъдат увредени от тях – колкото и парадоксално да е, те по-скоро извличат полза от тяхната висока токсичност върху организма.
Това се случва, например, в инвазивния карцином на простатата със сраствания към таза. В тези случаи има терапия с анти-гъбични препарати, които в началото са много ефективни на симптоматологично ниво, но във времето последователно губят своята ефективност.
За разлика от това, натриевият бикарбонат е изключително разтворим и без тази структурна сложност, която гъбичките могат лесно да кодират, запазва дълго своята способност да прониква в туморите. Това се дължи на скоростта, с която той ги разпада, което прави адаптивността на гъбичките невъзможна и ги лишава от способността да се защитят. Поради това терапията със сода бикарбонат трябва да бъде със силна доза, непрекъсната и с непрекъснати цикли в хода на унищожаването им, които трябва да продължат от началото до края без прекъсване в продължение на поне 7-8 дни за първия цикъл, като се има предвид, че тумор с маса 2-3-4 сантиметра започва да регресира от третия до четвъртия ден и от четвъртия до петия ден се разпада.
По принцип максималната допустима граница на дозата, която може да бъде приложена в една сесия, е около 500 куб.см. натриев бикарбонат при 5% разтвор, с възможност за увеличаване или намаляване на дозата с 20%, в зависимост от масата на тялото на индивида, който се лекува, и от множеството локализации, върху които трябва да разпредели по-голямо количество соли.
Трябва да подчертаем, че посочените дозировки, тъй като са безвредни, са същите, които вече се използват без никакъв проблем от повече от 30 години и при безброй други болести, например:
-           Тежка диабетна кетоацидоза
-           Сърдечно-дихателна реанимация
-           Бременност
-           Хемодиализа
-           Перитонеална диализа
-           Фармакологична токсикоза
-           Хепатопатия
-           Съдова хирургия
За да се постигне максимален ефект, натриевият бикарбонат трябва да се прилага директно върху неопластичните маси, които са податливи на регресия само чрез унищожаване на гъбичните колонии.
Това е възможно чрез селективна артериография (визуализация на специфични артерии чрез апаратура) и чрез позициониране на артериални port-а-Cath (тези устройства са малки съдове, които се използват за присъединяване към катетъра). Тези методи позволяват поставянето на малък катетър директно в артерията, която подхранва неопластичната маса, позволявайки прилагането на високи дози натриев бикарбонат в най-дълбоките кътчета на организма.
С този метод е възможно да се достигне до почти всички органи; те могат да бъдат лекувани и могат да се възползват от една терапия със сода бикарбонат, която е безвредна, бърза и ефективна, с изключение само на някои костни области като прешлени и ребра, където оскъдното артериално оросяване не позволява достатъчна доза за постигане на целта.
Следователно, селективната артериография е много мощно оръжие срещу гъбичките, което винаги може да се използва срещу неоплазии първо, защото е безболезнено и няма странични ефекти и второ, защото рисковете са много ниски.
 
Рак на орофаринкса
 
Привилегированото анатомично положение ― контакта с външната среда, позволява много лесно разпространение на неопластичните маси, които са в устата и езика, върху небцето и фаринкса. Обливанията се правят с концентриран разтвор на натриев бикарбонат, който лесно се получава от една и половина чаени лъжички от веществото в чаша вода. Лечението, прилагано два пъти на ден, продължава 10 дни. В края на този период лечението се повтаря веднъж дневно още 10 дни. След една седмица на почивка, ако все още има някаква малка остатъчна неоплазия, лечението се повтаря.
В случай на дразнене, прилагането на натриев бикарбонат може да се редува с един ден почивка, а при наличие на кървене ― чрез прилагане на натриев хлорид, тоест просто сол във вода. Ако са засегнати епифаринкса или носните кухини, би било полезно да се предписват инхалации и конюнктивални апликации.
Дотук лечението е лесно. То, обаче, става по-сложно при наличие на по-дълбок неопластичен процес ― това е, когато неоплазиите прорастват в телесните структури. Невъзможността да стигнем до тях отвън налага артериографско лечение чрез външната сънна артерия, евентуално комбинирани с локални апликации.
 
Рак на стомаха
 
Един от туморите, които са най-лесни за лечение, тъй като до тях се стига лесно през устата, е туморът на стомаха. Пациентите, които лекувах преди 20 години, живяха дълго време без усложнения. Някои от тях, сред които един мой роднина, са все още живи.
Прилагане и дозировка: една чаена лъжичка натриев бикарбонат в една чаша вода 30 минути преди закуска и вечеря в течение на 15 дни, а след това само сутрин за още 30 дни, като внимавате пациентът да заема всички позиции (легнал по очи, по гръб и странично) така че да има контакт на солите с всички секрети на органа. Понякога може да се случи така, че двойното дневно приложение може да причини диария, но спирането на вечерното поемане на разтвора трябва да реши успешно проблема.
По принцип след пет до 10 дни кръвта в изпражненията изчезва, храносмилането започва да се нормализира и чувството за тежест намалява ― в резултат пациентът успява да наддаде на тегло. Следователно, всичко е доста просто, когато неоплазията ― дори да е с големи размери, остава ограничена в стената на стомаха и на някои периферни лимфни възли.
В случаите, когато има видимо разпространяване в съседни структури – особено в сухожилията, ракът на стомаха (тъй като е невъзможно да се достигне напълно), става изключително труден за изкореняване. В действителност колониите остават недокоснати от бикарбоната, прилаган в стомаха, и служат като огнище за по-изразено разпространение там, където не могат да бъдат атакувани.
Те се превръщат в подсигуряваща позиция за всички останали, в нестихващата борба за оцеляване, представена от тези елементи на биохимична солидарност, които са в основата на формирането и на прогресията на туморните маси.
За да разберем по-добре тази концепция, можем да си представим голяма паяжина, формирана от обширни събирания в ъглите и елементи на линейна връзка, които се присъединяват към тях и функционират като средство за комуникация между клетките.
Когато отделен елемент, или сбор от много такива, или голяма част от структурата бъде нападната, алармените сигнали се движат от по-изложените на опасност колонии към тези, които остават извън полето на всяко токсично вещество, така че техните отбранителни реакции да могат да бъдат активирани и повишени без ограничение.
Освен това, чрез порестата клетъчна мрежа се извършва изместване на ядрени елементи от всяка клетка към незастрашено място, а в резултат по-голяма концентрация на важни репродуктивни структури могат да работят необезпокоявани, и дори да имат време за извършване на генетични промени във функцията на вредния агент.
Именно по този начин се развиват всички форми на устойчивост към лекарства и към други съединения (включително бикарбоната), въпреки че, когато става дума за последния, на адаптацията трябва да се гледа като на устойчивост към ниската доза, използвана в терапията.
Поради това биологичната реактивна мрежа обяснява явлението комуникация и защита между множества от клетки, клетки и спори, които са дори доста отдалечени едни от други. Той също така обяснява и механизма на метастазите, които не са нищо друго, освен нови гъбични маси, които са колонизирали даден орган след като са напуснали и продължават да се захранват от колонията майка.
Ако приемем, обаче, че паяжината е широко разпространена и че докосва множество органи, можем да се запитаме защо метастазите се създават постепенно – първо в един орган, после в друг и така нататък. Обяснението се състои във факта, че докато тъканта има цялостност и тонус − тоест, докато е реактивна ― не е възможно вкореняване на гъбичките. Когато тя отслабне – поради най-различни причини и поради напредването на заболяването отвъд определена граница, тя става все по-атакуема и по този начин може да бъде колонизирана. Ето защо основните причини за метастазите често са официалните терапии, тъй като те създават такова страдание на тъканта, че правят тези тъкани беззащитни пред гъбичките.
Да се върнем към рака на стомаха ― точките, които са по-малко достъпни за терапията с бикарбонат, са сухожилията, началните точки за отбрана и регенерация на колониите. Ако, освен сухожилията, има участие и на други органи, особено на черния дроб, всичко става още по-трудно.
Затова е уместно тумора на стомаха да се лекува при първа възможност и с най-голямата възможна интензивност, за да бъде изкоренен напълно и завинаги, преди да успее да се “организира”. Позиционирането на катетъра в околостомашната област и още един в разклонението на целиачната артерия, чрез която е възможно да се приложи бикарбоната направо в гъбичните маси, може да позволи обратно развитие на болестта дори и в сложните случаи.
 
Рак на черния дроб
 
Всички видове органични тъкани ― както основните, така и метастазиралите, са достъпни чрез селективна артериография посредством използване на катетър, поставен в чернодробната артерия, чрез който е възможно да се влеят 500 мл 5% разтвор дневно, комбинирайки го с перорален прием.
Обратното развитие винаги е налице, ако има достатъчно количество функциониращ чернодробен паренхим – най-малко 30%, дори при наличие на инфекция от вирус, причиняващ хепатит. Продължителността на живота е в зависимост от размера на туморните маси и може постоянно да се увеличава с повтаряне на лечението във времето до възстановяване на нормалния живот. Обикновено терапевтичната схема включва цикъл от 6-7 дни парентерално лечение, с повторение на всеки 3-4 седмици, през които, вмъкнато в междинните периоди, една чаена лъжичка бикарбонат, разтворена във вода, се взема на празен стомах по време на почивния ден. Макар и рядко, по време на терапията са възможни странични ефекти, а именно:
• Повишаване на телесната температура до 38 ° C, в някои случаи до 39 °
• Главоболие
• Умерена хипертония/хипотония
• Болки в чернодробната област, причинени от действието на бикарбоната при наличието на хеморагии
• Задържане на урина;
Всички симптоми, описани по-горе, причинени от бикарбоната, който веднага разпада туморните маси, отзвучават за кратко време ― около 30-60 минути, чрез обилна орална хидратация или чрез прилагане на венозни вливания, които разреждат разпаднитете продукти. Вливанията съдържат 10% разтвор на глюкоза с добавка на калиев хлорид и физиологични разтвори.
В допълнение към горната терапевтична схема, понякога ― за да се атакува туморна маса, която не търпи обратно развитие достатъчно бързо, може да е полезно да се позиционира малък катетър директно в неопластичната маса, в която можем да влеем натриев бикарбонат. Ако се лекува по подходящ начин, ракът на черния дроб намалява в много висок процент от случаите (90%) със също толкова високи нива на окончателно възстановяване (70-80%). Изключенията са случаите, в които целият, или голяма част от чернодробния паренхим (чернодробната материя) е била вече заменена от неопластичната маса.
 
Перитонеална карциноза
 
Почти всички неоплазии (ракови образувания) на корема могат да се разпространят или поради непосредствена близост или след хирургическа интервенция в перитонеалната кухина и постепенно да се разсеят във всички възможни посоки.
Стомахът, червата, панкреасът, пикочният мехур, простатата, матката и яйчниците са органите, от които най-често туморите метастазират в коремната кухината с възможно образуване на асцитна течност от неопластичен тип. В действителност, след като гъбичните колонии проникнат в перитонеалния серозен слой и започнат да го метаболизират, вече няма пречка за тяхното успешно разпространяване. По този начин възниква явлението карциноза ― патологичен случай, който е извън обхвата на всяка конвенционална терапия.
Обратно, методът на терапия, който аз предлагам, тъй като се основава на запълването на кухината с разтвор на сода бикарбонат, е в състояние да достигне гъбичните маси изцяло и се оказва изключително ефективен при тяхното унищожаване. Методът се състои в поставяне на трансдермален катетър в коремната област, чрез който обхванатите от гъбичките тъкани се промиват обилно в течение на около 30-40 дни след дрениране на наличната преди това течност. През първите три дни 300-400 мл 5% разтвор на натриев бикарбонат се въвеждат и оставят вътре в перитонеалната кухина. Те се дренират в деня преди следващото приложение. За следващите 12 дни дозата се понижава до 100-200мл разтвор на натриев бикарбонат, която се дренира 1-2 часа след лечението. Процедурата се повтаря от 15-тия до 30-40-ия ден с ритъм- един ден с терапия и два дни без. Дозировките, описани по-горе, да се смятат за ориентировъчни, тъй като те се променят съобразно реакцията, теглото на тялото и от страничните ефекти, които могат да възникнат.
Почти постоянни симптоми, особено през първите дни, са метеоризма и усещането за пълнота, както и по-силно или по-слабо изразена болка. Но симптомите рязко намаляват в хода на терапията.
Хипертоничните или хипотензивните епизоди, както и жаждата и липсата на апетит, допълват картината на възможните нежелани странични ефекти. Най-сериозното усложнение може да бъде развиване на инфекция вътре в кухината, обикновено причинена от липсата на цялостно дезинфекциране на катетъра и превръзките. Ако това се случи, пациентът трябва незабавно да бъде лекуван с високи дози, интрамускулно, на антибиотици, които могат да премахнат инфекцията в кратки срокове. При наличие на карцинози с големи размери, трябва да се извърши интервенция за резекция на гъбичните маси с цел “просветляване” на коремната кухина и осигуряване на възможност за по-голяма ефективност на действието на натриевия бикарбонат.
 
Рак на червата
 
Изборът лечението да се извърши с натриев бикарбонат зависи от два фактора: размера на тумора и дълбочината на проникването му в чревната стена. Когато неоплазията – независимо от формата й, е изцяло в червата, най-ефективният метод за атака е колоноскопията, чрез която е възможно да се прилагат от 150-200 грама натриев бикарбонат в два литра хладка вода, достигайки до Илео-цекалната клапа.
Дори, когато в рамките на няколко дни масите регресират очевидно, най-добре е да планираме 7-9 сесии за период от три до четири седмици, имайки предвид, че първите трябва да бъдат заедно, за да имат незабавен ефект и че последните имат за цел укрепване.
Евентуалното преминаване на тумора отвъд чревната стена или едновременното наличие и на чернодробни метастази, налагат специфична терапия и за тези органи.
По време на или след всяка сесия с бикарбонатни соли, временно може да възникне диария, но това не е причина за прекъсване на терапията; в краен случай може да е удачно да се направи пауза за няколко дни.
Под определени размери, и ако туморът не е напълно нахлул в чревния лумен дотолкова, че почти или изцяло да го запуши, ендоскопското лечение се оказва много ефикасно за намаляването на гъбичните маси.
Когато, вместо това, има екстремна ситуация или едновременно присъствие на друг синхронен тумор, тоест съществуващ в други части на червата, и там, където ще бъде много трудно да се достигне след преминаването на първата гъбична маса, се препоръчва хирургическа интервенция, тъй като тя осигурява проход до ануса.
Това е възможно чрез терминална или латерална анастомоза (терминал ― terminale о latero – laterale) на отрязаните остатъци, които по-късно се третират както в хирургическата зала, така и посредством следхирургично дрениране с местно и регионално прилагане на натриев бикарбонат, който може да предотврати евентуално образуване на местни или чернодробни пристъпи.
Когато тъканите са по-уязвими в мястото на разреза, където реактивността е равна на нула, или на чернодробно ниво, поради токсичните ефекти на анестезията, лечението с бикарбонат предотвратява регенерирането на гъбичната маса, което в повечето случаи води до връщане на болестта и до невъзможност тя да се постави под контрол. Индикациите за профилактика в този случай са същите, като тези при лечение на перитонеална карциноза.
 
Рак на далака
 
Единственият ефикасен метод е селективната артериография на артерията на далака. Това веднага дава отлични резултати и по принцип не предизвика обезпокоителни странични ефекти.
След спленектомията, която е конвенционално избираното лечение, това не само спасява органа, но също така предотвратява и възможно   разпространяване на неоплазията в черния дроб или в тялото. Във всеки случай, дори при избиране на хирургична намеса, превантивната мярка, която се прилага на местно ниво и като цяло с натриев бикарбонат, се оказва изключително ефикасна, за да попречи на връщането на неопластичната патология.
 
 
Рак на панкреаса
 
Тук също се прилага артериографския терапевтичен подход , въпреки че понякога страничните ефекти са по-тревожни, отколкото са те за далака. По време на първите инфузии, в действителност, гаденето и тежестта в краката са по-остри, както и болката, която се усеща в момента на инфузията в артерията на панкреаса, поради нейния малък диаметър, което предизвиква реакции поради нейното временно принудително разтягане.
Един положителен елемент на реакция, който показва бързата чувствителност на колониите спрямо натриевия бикарбонат, е отслабването на съществуващата болка в гърба. Понякога, когато са били провеждани хирургични или интервенции в жлъчката, причината може да бъде, че са настъпили аномални съдови състояния. В този случай артериографската терапия може да не е много ефикасна. Но преминаването на колониите в съседните тъкани или в черния дроб налага специфична терапия дори за тези патологични състояния.
 
 
Рак на пикочния мехур
 
Терапевтичният подход зависи от анатомичната конфигурация на неопластичното нашествие. Тоест от това дали туморът е ограничен до вътрешните стени или е преминал в тазовата кухина. При наличие на карциноми, които са повърхностни или частично инфилтрирали, достатъчно е да се приложи бикарбонат директно в пикочния мехур през катетър, а също и чрез прилагане на перорална терапия на една чаена лъжичка в чаша вода на гладно, за да се получат много положителни резултати почти през цялото време. Като цяло, след два или три дни, а също и при наличие на големи гъбични маси, можем да наблюдаваме намаляване на болковата симптоматика и, ако има такива, премахване на хематурията (наличието на кръв в урината б.пр.).
Дозировка: 150-200 куб.см. чрез катетър в продължение на четири последователни дни, след това през ден още две седмици, след това един ден вливане и два без вливане за още две седмици, като се осигурят един или повече дни почивка при наличие на очевидна болка или erythrocytaria diapedesis миграция на еритроцити. Везикуларният епител, в действителност, обременен от болестта или от предишни ендоскопски вливания на митомицин или други лекарства, необходими поради състоянието на пациента, изисква по-специално внимание и бдителност. Това означава непрекъсната терапевтична модулация в зависимост от субекта.
При преминаване на тумора в таза, се препоръчват и селективна артериография и катетри в корема, чрез които е възможно да се атакуват гъбичните маси концентрирано и убедително. Понякога може да има неоплазия на пикочния канал и е много трудно да се влее разтвор на натриев бикарбонат през везикуларния катетър. В този случай позиционирането на трансдермалния катетър в засегнатия уретер ― тоест нефростомия, позволява да бъдат достигнати и унищожени тези гъбични маси, които са били пропуснати от натриевия бикарбонат. Везикуларните тумори са много чувствителни към действието на натриевия бикарбонат, което почти винаги води до тяхната регресия.
*Неоплазия ― Патологичен процес, при който се наблюдава неконтролирано разрастване на клетки и оформяне на новообразувание.
 
 
 
Рак на простатата
 
Ако не е имало хирургическа операция, е възможно да се опита най-напред лечение на неоплазията чрез катетри в уретера, които позволяват разпространяването на солен разтвор в простатните дялове чрез каналите. За това е възможно да се обединят перигландуларните (около жлезата) инфилтрации, изпълними трансректално, посредством много дълги игли от видовете, използвани за амниоцентеза (това е манипулация за изкуствено проникване в околоплодния мехур при бременни). Когато не е възможно да се лекува адекватно гъбичната маса, или ако има постоперативен рецидив, прилагането на натриев бикарбонат, което да се повтаря в цикли от 6-7-8 дни на месец директно в пудендалната артерия, обикновено се оказва изключително ефективно.
При наличие на едновременна инвазия в тазовата кухина, е възможно да се приложи същата терапевтична схема, използвана за перитонеална карциноза, тоест с помощта на малък катетър, сложен вътре в корема и в близост до гъбичната маса.
При възможни метастази в костите, обаче, се изисква напълно различен терапевтичен подход, който зависи от броя и от местоположението на лезиите. Ако пораженията не са многобройни, е подходящо да се програмира за всяка една цикъл от целева лъчетерапия, придружен от прилагането на 500 куб.см. интравенозно натриев бикарбонат, който да се изпълнява след всяка сесия с цел предотвратяване на по-нататъшен растеж и разпространяване на гъбичните клетки.
Всяка физическа обработка, която унищожава неопластична материя, в действителност предполага едновременно унищожаване и на част от тъканите на гостоприемника. Именно тази клетъчна смърт функционира и като примамка и като спасител за клетките на гъбичките, които успяват да оцелеят, като се подхранват с разлагащите се тъкани. Рентгеновата терапия, лазерната терапия или термо-аблацията обикновено се провалят поради тази причина, тъй като те оставят в периферията на третираната зона тези клетъчни единици, които са в състояние да възобновят енергично разпространението си щом лечението завърши. Аз съм убеден в това, защото съм изучил в дълбочина поведението на колониите от гъбички, особено през първите години на прилагането на моя метод за лечение. При наличие на епителни тумори аз дори се опитвах да ги изгоря с инструменти, които бяха нажежени до червено и доста отвъд техните размери. Но беше безполезно. Само след 10-20 минути в периферията на изгарянето виждах клетки на гъбички, които бяха по-жизнени от всякога.
 
Рак на плеврата
 
Няма никакво съмнение, че първичните или вторични плеврални тумори са сред най-лесните за лечение с метода, който предлагам, като съм наблюдавал в почти всички случаи пълна регресия на болестта, освен при предишна намеса- плевродеза.
Метод: След позиционирането на ендоплеврален (между двата листа на плеврата) катетър с eкографен (това е една лампичка на върха на катетъра) водач и след пресушаване на съществуващата течност, прилагане на 150-200 CCS в кухината в продължение на три последователни дни, след това през ден в продължение на 12 дни. От 15 до 30-ия ден да се прилагат по 100-150 CCS и да се дренира след един час ― това да се извършва един ден и два дни почивка.
Обикновено след четвъртия-петия ден, кървенето в гръдния кош ― ако е имало такова, изчезва, и след 10-15 дни (освен в някои редки случаи) вече не е необходимо източване на течността, тъй като плеврата се е върнала към нормалното. Сериозно внимание да се обърне на третирането с марлите и катетъра, тъй като и двете могат да станат много опасни източници на инфекция и на плеврален едем (оток) ― нещо, което може да стане и когато се прилагат твърде високи дози на соли.
 
 
Рак на крайниците
 
Има голямо разнообразие от тумори, които се развиват в горните и долните крайници. Туморите са и първични и метастатични. Остеосаркома, саркоми на Юинг, хондросарком (на хрущяла) и други главно принадлежат към ювенилната (в млада или детска възраст) патология, докато метастатичните видове се отнасят по-скоро към патологията при възрастните.
Опитът да бъдат унищожени се състои в 5% разтвор на натриев бикарбонат в дози пропорционални на теглото на пациента.
Това се постига чрез прилагане на катетри в артериите в аферентните (принадлежащите) артерии на всеки крайник. Всички гъбични маси в посока надолу от точката на приложение обикновено регресират почти напълно, въпреки че в някои случаи ефектите от терапията стават видими едва 3-4 месеца, тоест явленията ре-абсорбция на тъканта и промяна на формата й са почти завършени.
Единственият реален проблем с тази терапия е, че артериите на младите пациени са с малко сечение, а това означава, че при всяко приложение притискането и разтягането на нерва до кръвоносния съд причинява постоянна, болезнена симптоматика. Симптомите, обаче са временни и се отнасят само до периода на приложение. Въпреки всичко, това понякога причинява спиране на лечението за един или два дни. При метастази в костите е възможно да се получи почти пълна ремисия на болковите симптоми чрез извършване на директни перкутанни (през кожата) инфилтрации на всяка лезия. Това може да стане чрез оставяне на канюла (постоянна игла) в контакт с костта.
 
 
 
 
 
Рак на мозъка
 
Всички мозъчни тумори – първични и метастатични, като общо регресират или спират да растат след терапия с 5% разтвор на натриев бикарбонат. За първия цикъл лечението трябва да се провежда най-малко 6-8 дни, защото под шест дни заболяването започва отново в относително кратък период от време и често става необратимо. Прилагането на разтворите се извършва чрез последователна катетеризация на двете вътрешни сънни артерии и на Вилизиевия кръг със 150 кубика във всяка зона. По този начин се получава общо перфузия на главния мозък. Перфузията трябва винаги да бъде количествено модулирана, в зависимост от местоположението на най-големите гъбични маси.
Така например, ако има една гъбична маса в дясната фронтална зона, е подходящо да се доставят 250 куб.см. в това анатомично отделение, а останалите 250 куб.см. да са разделени в другите две съдови зони. По време на инфузията пациентът е буден и всъщност диктува ритъма и скоростта, защото най-малкото съдово напрежение (натиск върху стените на кръвоносния съд) се усеща веднага.
Терапевтичната схема се основава на размерите на гъбичните маси; колкото по-големи са те, толкова повече се нуждаят от допълнителни цикли, доставени артериално. Определящ фактор се оказва граница на размерите 3-3.5 см, при които е възможно бързо свиване на гъбичните маси.
Вместо това, когато трябва да се лекуват гъбични маси по-големи от 4-5 см, или в присъствието на множество различни места в полукълбата, е необходимо да се увеличат броя/количеството и честотата на циклите на терапията.
Един непрекъснато присъстващ страничен ефект по време на терапията е жаждата. Едно общо, но моментно, чувство на болка, както и ускорена сърдечна дейност са най-честите симптоми.
В случаите, когато гъбичните маси са много големи, или при наличие на разпространена менингеална карциноза, след първите сесии на лечение е възможно да се наблюдава загуба на умствена дейност, която, макар понякога да е остра и да продължава няколко часа, изчезва напълно след лечението.
 
Рак на белия дроб
 
Като цяло, този неоплазrs отговаря много добре на терапията с 5% разтвор на натриев бикарбонат, вкаран през транскардиален артериографски катетър, поставен в съответната белодробна артерия. Това позволява прилагането на оптимални дози срещу гъбичната маса или маси.
Един 8-9 дневен цикъл е достатъчен да причини, или не, обратен ход на заболяването. Въпреки това, когато гъбична маса има и в бронхиалния лумен, уместно е да се програмира цикъл от най-малко от 4 до 5 бронхоскопии, чрез които е възможно да се инфилтрира в бронхиалните дихателни пътища 30-50 CCS бикарбонатен разтвор и да бъде приложен на място. След първата процедура вече е възможно да забележите намаляване на бронхиална стеноза и отока с очевидно подобряване на симптомите.
Настрана от възможните общи симптоми, свързвани с приложението на бикарбоната, терапията винаги е добре понасяна и не представлява проблем, освен в в хипер-алкална околна среда, причинена от инфузии, благоприятстваща развитието на някои бактериални колонии, при което се изисква незабавно лечение с антибиотици. Това се отнася особено за силно изтощени пациенти. Когато са включени плеврата или други органи, трябва да се прилагат противо-туморни терапии специфични за всяка анатомична област.
 
Рак на гърдата
 
Ако ракът е с малки размери, дълбокото проникване около лезията, може да бъде достатъчно. Инфилтрациите трябва да бъдат извършвани след местна упойка, като се комбинира и интравенозно вливане на 400-500 CCS разтвор през ден в течение на един месец. Ако гъбичната маса е голяма, е необходимо да се прилага и катетър във вътрешната млечна артерия, чрез която да се влее 5% разтвор на натриев бикарбонат направо в неоплазмата на 6 до 7 дневни цикли.
Освен лека болезненост, значителни странични ефекти няма. Както виждате, ние говорим за безвредни и бързо ефективни методологии, които са способни да предотвратят хирургическа интервенция. Тези методи трябва да се опитват винаги във всеки случай, дори когато има съмнение по отношение на крайния резултат, тъй като те дават положителен отговор за кратко време, без да се нарушава възможността за други терапевтични подходи.
Проблемът става по-сложен, обаче, ако има други органи с метастази, които включват допълнителни терапии на колонизираните тъкани, които усложняват евентуалния бъдещ положителен резултат. Във всеки случай – дори и при наличие на разпространено неопластично заболяване, бикарбонатната терапия винаги отслабва пара-неопластичните болезнени симптоми, като по този начин се увеличават и количеството и качеството на живота на пациента.
Ако пациентът не е сигурен какво иска да направи или предпочита частична или пълна хирургическа намеса, едно резервно лечение с натриев бикарбонат, приложен чрез вената или устата, винаги е подходящо, тъй като може да предотврати и противодейства на метастазиране в други органи (мозък, черен дроб, кости), което се случва много често при този вид неоплазия.
 
Епителиома, базалиома, меланома и псориазис
 
Всички видове рак на кожата винаги са причинени от гъбички кандида, които са се адаптирали към метаболизиране на предимно белтъчните съставки на епидермиса и следователно рядко могат да се третират с разтвори на натриев бикарбонат.
За лечението на епителиомите, базалиомите и меланомите, трябва да изберете 7% йоден разтвор, тъй като той е в състояние да утаи протеините на тялото на гъбичките и да ги унищожи напълно за кратко време. Ако пораженията са сравнително малки, те трябва да бъдат мазани с разтвора 10-20-30 пъти два пъти на ден в течение на пет дни, а след това веднъж за още десет дни така, че да станат много тъмни.
Когато се формира струпей по-висок от нивото на епидермиса, е необходимо да продължите да мажете под и над него, дори ако в началото усетите силна болка.
Същото трябва да се повтаря за втория струпей, който се формира. В този момент лезията може да се счита за разрушена, защото след третия цикъл е възможно да се стигне до центъра на неоплазията, където колониите се опитват да се съпротивляват до последно.
При наличието на тумор с големи размери, преди извършване на лечение с йоден разтвор, е необходимо да се извърши цикъл от инфилтрации с 5% разтвор на натриев бикарбонат под лезията с цел освобождаване на тъканта от възможно нахлуване на дълбоко ниво в базалния слой. Ако това не бъде направено, рискуваме гъбичките, след като са унищожени на повърхностно ниво, да се защитят от разтвора, като проникнат в тези нива, където действието на йодния разтвор е невъзможно.
Когато туморът е нахлул в кожно-лигавична преходна зона като ануса, клепачите, вагината или устата, е необходимо да се извърши предварително третиране на лигавичната площ с бикарбонат и след това, след премахване на съществуващите там колонии, лечението на кожата да се продължи с йоден разтвор.
Уместно е да се подчертае, че един и същи вид лечение трябва да се прилага и за псориазиса и за известните гъбични страдания.
Всъщност, разликата между кожните микози, псориазиси и тумори е само в степента на агресивност и по този начин ― от дълбочината на вкореняването, тъй като причинно-следственият агент е винаги един и същи: гъбички. Понякога за лечение могат да се използват и други корозионни соли, в зависимост от местоположението в тялото. Сигурно е едно ― кожните мехлеми и лосиони са ефективни само в редки случаи
 
 
6. КНИГАТА „РАКЪТ Е ГЪБИЧКА”
Революция в терапията на туморите
 
Причината за рака, според д-р. Тулио Симончини, е често срещаната гъбичка кандида албиканс и че той може да се лекува с мощен противогъбични агент, който не може да бъде патентован.
Книгата “Ракът е гъбичка” описва как една гъбична инфекция винаги формира основата на всяка неопластична формация, и тази формация се опитва да се разпространи в целия организъм без да спира.
Книгата „Ракът е гъбичка” е публикувана на английски, италиански, холандски и френски.
Д-р Симончини е лекувал и излекувал успешно много болни от рак пациенти с натриев бикарбонат (най-силният известен на човека противо-гъбичен химически препарат), обикновено чрез катетър, и е установил, че туморите изчезват в рамките на няколко седмици.
С неговата книга, “Ракът е гъбичка” можете да се сдобиете чрез поръчка на интернет страницата на доктор Симончини: http://www.cancerisafungus.com
Българската секция на сайта, с начините за лечение на различните видове рак, е достъпна на адрес: http://www.curenaturalicancro.com/bg/

contact dr. Simoncini

http://www.curenaturalicancro.com/en/cdc/

telephone  (+39) 335294480
email  t.simoncini@alice.it 

 
Преведено от Емилия Манолова
e-mail: emi_manolova@abv.bg
website: www.iskri.net/zefira
 

Създадено: 16/07/2012 : 17:09
Обновено : 28/07/2017 : 13:53
Категория : Лечение на рака със сода бикарбонат
Страницата е посетена 50488 пъти


Версия за печат Версия за печат

Проекти
 

Здравейте приятели, 

От 19 години чета и превеждам предимно безплатно изключително ценна информация от езотерични и окултни източници от английски и руски език. Част от тези преводи са достъпни на www.iskri.net/zefira. Липсата на средства ми пречи да ги издам и разпространя сред повече хора. По-долу е проекта, който би донесъл огромна полза на всеки. Ако резонирате с него и имате материални възможности и желание да ми съдействате, свържете се с мен за повече подробности: 

1. ИИССИДИОЛОГИЯ - поредица от 12 тома с изтеглена от будхичния план подробна информация за паралелните реалности (с космическите звукови кодове за достъп до тях, които осигуряват личен достъп до Вселенските бази-данни). Дадена е от Плеядите на човечеството като тест за вибрационната готовност на хората за инверсионно-лъчевите префокусировки (Квантовия преход). Уникални знания за учените и за всеки, който желае да се префокусира съзнателно в някой от по-високочестотните сценарии, където понятия като „смърт“, „болести“ или „стареене“ не съществуват. Дори прочитането на само няколко страници променя цвета на аурата на четящия, а при изучаване се активират нови участъци от мозъка. Том 1 (700 стр.) от "Основи на Ииссиидиологията", както и  томове 10 (500 стр.) и 11 (700 стр.) от "Ииссиидиология - Безсмъртието е достъпно всекиму", са вече преведени, но поради липса на средства все още не са издадени.   

 

За да помогнете със средства дейността ми, можете да използвате следните банкови сметки:

 
Първа Инвестиционна Банка АД (в BGN)
IBAN: BG48FINV915010BGN08NMB
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
Първа Инвестиционна Банка АД (в USD)
IBAN: BG37FINV91501003834709
BIC/SWIFT/:FINVBGSF
Емилия Луканова Манолова
[Emiliya Lukanova Manolova]
В IBAN номерата на банката не фигурира латинската буква О, а цифрата нула.
 
За подробности и контакти:
e-mail: emi_manolova@abv.bg
phone: 02 855 27 85 Vivacom
            0899 812 318 Globul
           
 

* Този сайт продължава да съществува не благодарение на нечия помощ, а въпреки нейната липса.
^ Нагоре ^