Психика, природа, здраве - 7. Защо да не се ядат зеленчуци?
Защо да не се ядат зеленчуци?
Продължение от бр.6
 
Когато не се познават принципите свързани с приемането на сурови сокове от зеленчуците и плодовете, напълно е естествено да се зададе въпроса: "Защо да не се ядат зеленчуците и плодовете, вместо да се извличат от тях соковете, изхвърляйки целулозата?"
zarza.jpgОтговорът е прост: за да се смели суровата храна е необходимо повече часове, докато нейните хранителни вещества станат достояние на клетките и тъканите на организма. Независимо от това, целулозата фактически не представлява хранителна ценност, тя действа като вътрешна метла през време на перисталтичното действие на червата. Затова има толкова голямо количество сърдечни заболявания, диабет, рак емфиземи, преждевременно остаряване и пр.
Природата е дала на човешкия организъм колосална вродена търпимост. Когато ние ядем нещо, което е несъвместимо с потребността на организма или му влияе лошо на неговия вътрешен баланс, ние страдаме. В тези случаи, нашият организъм ни предупреждава с болки и спазми водещи постепенно до някой от безчислените недъзи, причиняващи страдание на човечеството. plodove.jpg
Наказанието от този род може да не се изяви изведнъж, а благодарение на поразителната търпимост на нашия организъм, то може да се прояви след много дни, месеци, а дори и години. И едва тогава идва денят на възмездие на природата, за нарушаване на нейните закони.
sokove.jpgСега са открити пътища за постигане на естествено здраве и преживяване на  блаженство, което се явява като резултат от ежедневното прилагане на това откритие. Много хора не се замислят върху това и бавно вървят към токсично отравяне и отпадане на организма. Докато малкото запознати с въпроса, заедно с влагане на малко умствена и вътрешна устойчивост, биха могли да избегнат преждевременно и болезнено разрушаване на организма.
Следва

Създадено: 04/02/2011 : 14:17
Обновено : 04/02/2011 : 14:17
Категория : Психика, природа, здраве
Страницата е посетена 289 пъти


Версия за печат Версия за печат

Коментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

Рубрики

Психика, природа, здраве

Кой, кога и защо?

Страница за теб - нашето бъдеще

Туй що е българско се е наше

Литература и изкуство

Историята и философите

Духовни простори

Наука за живия Бог

Нашите съдби и проблеми

Религиозен кът

Любопитно и забавно

Файлов архив

Тук ще може да преглеждате отделен брой от в. "Сияние" .

1 бр  2 бр 3 бр 4 бр 
5 бр  6 бр   7 бр 8 бр

От вас и за вас

За вас

От вас

Брояч

   всичко

   посетители

Информация
Ред. колегия:
Мария Герасова, Петър Граматиков, Иван Миленков, Емилия Казанджиева.
Дизайн: Таня Темелкова
^ Нагоре ^