Психика, природа, здраве - 6. Ензимите
ЕНЗИМИТЕ
 
Като основен ключ за ефективността на храненето на вашия организъм, е Живота.
Той е свързан с храненето Ви и тези неосезаеми елементи, известни като ензими.
С други думи казано, елемент, даващ възможност на организма да се храни и да живее.
Този елемент, който е включен в семената и растенията, явяващ се като онова на Основата на Живота, наричащ се ензим.
Ензимите са сложни вещества, способстващи за смилането на храната и поглъщането й от кръвта. Твърди се, че ензимите "абсорбират" раковите образования.
Знаейки това, ние ще можем да разберем, защо храната ни е необходимо да бъде отбрана разумно, защото трябва да бъде сурова и без обработки.
Животът и смъртта не могат да бъдат на едно място, дори и ако се отнася за нашия организъм, или за организма на зеленчуците, плодовете, черупчестите растения, или за семената. Там, където е Животът, там са и ензимите.
Ензимите са чувствителни към по- високи температури от 47 градуса. При по-високи от 49 градуса, те стават инертни точно така, както човешкият организъм става вял и отпуснат в човешка вана. При температура 54 градуса се унищожават.
В семената могат да бъдат в спящо състояние и при благоприятни условия да запазват качествата си, стотици и хиляди години. В труповете на доисторическите животни, намерени в северните области на Сибир и други части на земята, през ледниковите епохи преди 50000 години, са намерени в голямо количество. Тези ензими се активизираха, щом температурата на тялото се нормализира.
chimotrypsin.pngТова показва, че те могат да бъдат запазени при по-ниска температура без загуба.
Животът като такъв не може да бъде обяснен, затова ги наричаме вещества с космическа енергия, или вибрации, увеличаващи химическото въздействие или изменянето в атомите и молекулите, предизвикващи реакция, но без да се променя или унищожава в това време.
Иначе казано, те се явяват като катализатори, увеличаващи действието и измененията, като същевременно запазват своите качества.
След това кратко обяснения, вие сте в състояние да оцените избора на вашата храна, с която мислите да се храните, която е в сурово състояние, но подготвена така, че да може да се използва и да храни клетките и тъканите на вашето тяло по бърз и ефективен начин.
Следва
 
В няколко броя на вестника, ще се постарая да ви запозная със съветите на д-р на мед. науки Норман Ускер, от неговата книга "Суровите зеленчукови сокове."
 
МОИТЕ СЪВЕТИ
 1 Когато сте много уморени, седнете удобно, отпуснете се максимално и си поставете ръцете в двете страни на кръста. Палецът да е отпред върху коремната част, останалите пръсти да обгръщат страничната и кръстната част. Релаксацията да трае 15 минути.
meri.jpgТака, ще подадете по-голямо количество адреналин към сърцето и ще се почувствате бодри.
2. Когато сте много възбудени, седнете удобно, поставете дясната си ръка върху сърцето, а лявата отпуснете към земята. През това време си пуснете тихо лека, релаксираща музика. Така отпуснати максимално, постойте 15 минути.
3. При главоболие, поставете дясната си ръка върху темето, а лявата върху челото. Погледът ви да бъде насочен към една точка. Стойте така, докато главоболието отмине. Това зависи от вас. Колкото по- добра е концентрацията, толкова ефектът ще е по-бърз.
 
Тази рубрика се води от Мари Шуан. Можете да отправяте въпросите се към нея.
 

Създадено: 13/01/2011 : 10:59
Обновено : 13/01/2011 : 10:59
Категория : Психика, природа, здраве
Страницата е посетена 276 пъти


Версия за печат Версия за печат

Коментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

Рубрики

Психика, природа, здраве

Кой, кога и защо?

Страница за теб - нашето бъдеще

Туй що е българско се е наше

Литература и изкуство

Историята и философите

Духовни простори

Наука за живия Бог

Нашите съдби и проблеми

Религиозен кът

Любопитно и забавно

Файлов архив

Тук ще може да преглеждате отделен брой от в. "Сияние" .

1 бр  2 бр 3 бр 4 бр 
5 бр  6 бр   7 бр 8 бр

От вас и за вас

За вас

От вас

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Информация
Ред. колегия:
Мария Герасова, Петър Граматиков, Иван Миленков, Емилия Казанджиева.
Дизайн: Таня Темелкова
^ Нагоре ^