Туй що е българско се е наше - 4. Приятели от Валенсия
Нашите приятели от Валенсия споделят
Асоциация „Прогрес”
 
Диверсалакант
В Аликанте на 12.10.2010 г. се състоя интернационална среща на културата. Участниците представиха сувенири и продукти, ръчна изработка книги. Организаторите на тази фиеста   дадоха възможност на всяка една от тези страни да покажат най-интересното от своята страна.
Между участващите бяха Колумбия, Боливия, Испания, Мексико, Аржентина, Сенегал, Румъния, Перу, Еквадор, Чили, Бразилия и други. Присъства и България. Тя беше представена от Асоциация „Прогрес”- Аликанте. На щанда на Асоциацията, посетителите имаха възможност да се запознаят отблизо с българската роза - парфюми, кремове, розово масло - сувенири, глинени съдове, дърворезба, български покривки, карета и носии и да опитат българска баница и локум.
 
   
 
Представата за България се обогати и с много картички - изгледи от различни краища на страната. Облечените с български народни носии момичета от Българското Неделно Училище „Васил Левски” Аликанте, ще оставят незабравим спомен за много от присъстващите, защото през целия ден не спряха желаещите да се снимат с тях.
Вълнуващ беше момента, когато се появиха сърцатите танцьори от танцова група „Веселие” към Асоциация „Прогрес”, с ръководител М. Райков. За да се насладят на българските ритми, бяха дошли българи от Торевиеха, Алхои и Мадрид. Сълзи и усмивка се появиха по лицата им. Аплодисментите бяха заслужени.. .
От 13 до 15 октомври в „Културен Център Хуан ХХIII”, представители на Южна Корея, България, Перу, Мароко и Боливия приготвиха и поднесоха за дегустация на присъстващите свои национални ястия.
    
        
 
На 14 и 15 октомври се проведе Първия Еко панаир на жените предприемачи от Валенсия. Социалният център в стария град, който се намира на ул. „Meson де Morella” №2, бе изпълнен с много културни прояви - гастрономични и занаятчийски изделия от различни страни и континенти: Африка, Азия, Аржентина, България, Колумбия, Еквадор, Индия, Парагвай, Русия. Всички се насладиха на гастрономията, музиката и танците на различните страни. Асоциация „Прогрес” град Валенсия, представи България с пита, баница, локум, български вафли и бонбони. Фолклорна група "Веселие" към Асоциацията, показа магията на традиционните български танци. Бяха изпълнени „Бяла роза" и"Еленино хоро".
Асоциация „Прогрес” беше поканена от организаторите на събитието "Por ti mujer" и ACULCO. То бе спонсорирано от Джонсън Контрол и със сътрудничество на кметство Вален.
 

Създадено: 12/11/2010 : 15:54
Обновено : 12/11/2010 : 15:57
Категория : Туй що е българско се е наше
Страницата е посетена 344 пъти


Версия за печат Версия за печат

Коментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

Рубрики

Психика, природа, здраве

Кой, кога и защо?

Страница за теб - нашето бъдеще

Туй що е българско се е наше

Литература и изкуство

Историята и философите

Духовни простори

Наука за живия Бог

Нашите съдби и проблеми

Религиозен кът

Любопитно и забавно

Файлов архив

Тук ще може да преглеждате отделен брой от в. "Сияние" .

1 бр  2 бр 3 бр 4 бр 
5 бр  6 бр   7 бр 8 бр

От вас и за вас

За вас

От вас

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Информация
Ред. колегия:
Мария Герасова, Петър Граматиков, Иван Миленков, Емилия Казанджиева.
Дизайн: Таня Темелкова
^ Нагоре ^