Психика, природа, здраве - 4. Глад или лечебно хранене
Глад или лечебно хранене
Продължение от бр. 3
 
Преди това споменахме, че Щитовидната жлеза е чувственият орган у човека. След функционалното и разстройство, следствие ежедневните стресове, организмът като цяло изпада в дискомфорт. Тъй като всички жлези с вътрешна секреция са взаимно свързани, настъпват и промени в Хипофизата. Тя е жлезата, която контролира обмяната на веществата, служи като терморегулационен център и при завишена функция, дава отражение върху кръвното налягане, което може да се завиши.
В повечето случаи се занижават мастите в кръвта, защото част от тях се концентрират към периферията и се наслагват като мастни депа. Това е причината за напълняването и ако се променим хранителният режим, т.е. подадем храни, които да възстановят загубата на мастите в кръвта, тогава тя ще се балансира, т.е. ще се нормализира.
Тук, искам да разкрия една скобка. Чрез метода радиестезия, можем да разберем веднага, какви вещества от обмяната липсват и чрез съответните храни, да ги внесем в организма.
psi1.png      
 

Следващата жлеза е Надбъбречната. Тъй като тя възпроизвежда адреналин, който спомага при съкращаване /свиване/ на сърдечния мускул, при стресови ситуации, които са наше ежедневие, става свръхпроизводство на адреналин   и сърдечният мускул не може да издържи голямото натоварване. Тогава започва бързо да се контрахира. Ето защо се получават бодежи, стягания, ускорена сърдечна дейност. Това е състоянието на сърдечна невроза.
Една от причините, както казахме преди, това е вагуса и втората е свръхпроизводство на адреналин.
Това, което трябва да направим е да успокоим нервната система чрез релаксация, която е най-важна за нас. Да свалим кръвното налягане, а това става чрез психогенен тренинг и още други методи на лечение.
И накрая искам да си позволя да ви кажа, че за да имаме резултат от едно лечение, метода е “Помогни си сам”. Да премахнем стреса от себе си, защото болести няма, има само страх. Изключвам травмите. Не съм против лекарствените средства. Но докато не бъде отстранена причината, където и да ходим, не можем да бъдем излекувани. Има една максима, както казва една моя позната: “Прави добро, за да бъдеш излекуван.” Вярвай и ще бъдеш излекуван!
И аз се присъединявам към нейното мнение.
Маги
 
Успокоителен чай
Билки: бъз, мащерка, дилянка, теменуга, иглика, анасон
Като се направи купче по равни количества от всяка билка
Приготвяне
160 гр. вода завира и се пускат 2 щипки от билките /хубаво е да се поставят в марля /. Врат 1 минути. Изваждат се, след като чая изстине. Пие се з пъти по 50 гр. половин час преди ядене. Прибавя се 1 кафяна лъжичка мед и 1 резенче лимон.
Част от водата извира, затова са 160 гр.
 
Рубриката се води от Мари Шуан. Можете да задавате въпроси относно темата, или да изпращате свои материали.
 

Създадено: 12/11/2010 : 15:42
Обновено : 12/11/2010 : 15:44
Категория : Психика, природа, здраве
Страницата е посетена 280 пъти


Версия за печат Версия за печат

Коментар:


Коментар №2 

mari_shuan 06/02/2011 : 20:17

Моят отговор е: Това е една полезна, разтоварваща диета. Житото внася  полезни съставки на организма. То действа интоксикиращо, т.е изчиства организма от ненужните токсични вещества, които са се събрали като депа в него. Подмладява клетките и тонизира организма. След тази храна, която сте поели, необходимо е сега да поемете повече жълти сокове като портокал, лимон банан, мандарина, праскова, кайсия и най- вече моркови, защото те съдържат Витамин "А", който е много полезен за клетките. Захранването трябва да е много деликатно постепенно. Отначало по малко.

Коментар №1 

Donka 06/02/2011 : 18:59

   В момента практикувам житената идиета на Петър Дънов. За първи път на петия ден организмът ми още не се е успокоил, а продължава да си търси разнообразната храна. Редно ли е това?

Рубрики

Психика, природа, здраве

Кой, кога и защо?

Страница за теб - нашето бъдеще

Туй що е българско се е наше

Литература и изкуство

Историята и философите

Духовни простори

Наука за живия Бог

Нашите съдби и проблеми

Религиозен кът

Любопитно и забавно

Файлов архив

Тук ще може да преглеждате отделен брой от в. "Сияние" .

1 бр  2 бр 3 бр 4 бр 
5 бр  6 бр   7 бр 8 бр

От вас и за вас

За вас

От вас

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Информация
Ред. колегия:
Мария Герасова, Петър Граматиков, Иван Миленков, Емилия Казанджиева.
Дизайн: Таня Темелкова
^ Нагоре ^