Психика, природа, здраве - 3. Глад или лечебно хранене
Глад или лечебно хранене
 
Този въпрос отдавна вълнува много хора. Моите наблюдения като лечител доказват, че човешкият организъм с неговите лаборатории - жлезите с вътрешна секреция, са едни от най-важните. Човек притежава почти всички химични елементи от Менделеевата таблица. Ако настъпи дисбаланс в тях, настъпват болестни процеси.
Щитовидната жлеза е основна, защото е чувствителен орган у човека и ако не умеем да регулираме чувствата си, настъпват функционални разстройства.
glad_ili.jpgОт многото случаи, които съм лекувала, съпоставени с резултатите от другите лечители, доказано чрез лабораторни изследвания показва, че стресовете, които са наше ежедневие, атакуват първо нея, след което се предава на останалите жлези с вътрешна секреция.
Изхождайки от медицинска гледна точка, тя регулира калциево-фосфорната обмяна и кръвната захар. При промяна на количествения им състав, заболява костно- ставният апарат, косъма става чуплив и корена му се размеква, захарта в кръвта се увеличава, тъй като влиза във взаимодействие с панкреаса.
От тук стана ясно, че при завишен количествен състав, се образуват костни наслоявания, а от друга страна при намален настъпват артрозни изменения /коксартроза/ Това е причината и за косопада, и за диабета.
Настъпват промени в централната и вегетативната нервна система. Проявяват се кожни реакции - псориазис, неврогенен дерматит, различни видове екземи, циреи и т.н.
Треморът /треперенето/, не е нищо друго, освен завишена функция на жлезата. Това е причината за заболяването Паркинсон.
Следствие ежедневната дразнимост на Щитовидната жлеза, непрекъснато се дразни вагуса /най- големият нерв в човешкия организъм/. И тъй като минава под сърцето, дава отражение към него, под формата на бодежи, стягане, тахикардия /ускорена сърдечна дейност/.
Тъй като жлезата възпроизвежда хормона йодтироин, то често се среща заболяването гуша. Не водата бедна на йод, а функционалното и разстройство, т.е. завишената й функция е причина за това заболяване.
Задръжката, или завишаването на енергийния поток, довежда до наслояване, или изземане на енергия от жлезата и от там топлите и студени възли.
Не можем да отречем, че всичко в човешкия организъм е физика, химия и обменни процеси. В крайна сметка, всичко е енергия.
От тук става ясно, че не гладът, а внасяне на хранителни продукти съдържащи съответния недостиг, могат да нормализират състоянието на всеки орган.
Съгласна съм, че организмът е арсенал от хранителни вещества, но при намаленият им количествен състав, настъпват болестни процеси. Затова е необходимо да се внесат отвън чрез храни, които съдържат тези съставки.
Внасянето на калций, фосфор, йод и комплекс от витамини, може да нормализира състоянието на жлезата.
Кои храни да консумираме?
Мляко и млечни продукти, риба, марули, корени от коприва, орехови листа, орехи, жито.
Съдържание
мляко и млечни продукти - калций
риба, марули, корени от коприва - фосфор
жито, орехи - витамин Б1 - тонизира нервната система
листата на орехите - йод
Необходимо е да се научим да се храним правилно, без да прекаляваме и да получаваме в ежедневието си храна, необходима за щитовидната жлеза - чувствителният орган на човека.
 
Тази рубрика се води от Мари Шуан.
Можете да задавате въпроси относно настоящата тема. Да давате свои мнения, да изпращате свои рецепти и материали.
Очакваме ви!
 

Създадено: 15/10/2010 : 08:56
Обновено : 15/10/2010 : 08:56
Категория : Психика, природа, здраве
Страницата е посетена 369 пъти


Версия за печат Версия за печат

Коментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

Рубрики

Психика, природа, здраве

Кой, кога и защо?

Страница за теб - нашето бъдеще

Туй що е българско се е наше

Литература и изкуство

Историята и философите

Духовни простори

Наука за живия Бог

Нашите съдби и проблеми

Религиозен кът

Любопитно и забавно

Файлов архив

Тук ще може да преглеждате отделен брой от в. "Сияние" .

1 бр  2 бр 3 бр 4 бр 
5 бр  6 бр   7 бр 8 бр

От вас и за вас

За вас

От вас

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Информация
Ред. колегия:
Мария Герасова, Петър Граматиков, Иван Миленков, Емилия Казанджиева.
Дизайн: Таня Темелкова
^ Нагоре ^