Психика, природа, здраве - 8. Съвети от Н. Успер
Съвети от книгата на Норман Успер
Продължение от бр. 7
 
Сок от моркови, цвекло и кокосов орех
sokove.jpgТази смес освен, че се явява като мощен строител на организма, служи също като изключително ефективно очистващо средство на бъбреците и жлъчния мехур.При правилно приготвяне, тя съдържа в голямо количество алкални елементи като:калий, натрий, калций, магнезий, много желязо, фосфор, сяра, силиций и хлор, в необходимите съотношения.
 
Смес от моркови, цвекло и краставици
Камъните и пясъка в бъбреците и жлъчката, са резултат от затрудненото състояние на организма да елиминира, да отстрани натрупания калций, вследствие употребяване на концентрирано нишесте и захар.
Жлъчният мехур е свързан с черния дроб, а кръвният поток с каналите на жлъчката и черния дроб. Употребяваната от нас храна се разпада в храносмилателния тракт, а съдържащите се в него елементи се пренасят чрез кръвта в черния дроб за обработка. Никакви концентрирани нишестета от зърнени храни и брашна не могат да бъдат използувани за възстановяване на клетките и тъканите особено, ако те са минали през топлинна обработка. Тогава са лишени от жизнена сила и без такава трябва да минат през черния дроб. Сред тях присъствува калция. Такива молекули на нишестето са неразтворими във вода.
Живият органичен калций е необходим за организма, който единствено е разтворим във вода. Това са само суровите, пресни плодове и зеленчуци, и техните сокове. Такъв, преминал през черния дроб, го успокоява напълно.
Калций, който се съдържа във всички концентрирани нишестени храни и захарта, подложени на топлинна обработка, става неорганичен и неразтворим във вода. Такъв неорганичен е чужд за организмаfrock.jpg елемент, поради което при всяка възможност се отвежда чрез потока на кръвта и лимфата. Първото удобно място за отстраняване на неорганичният калций е жлъчния канал, пренасящ го в жлъчния мехур. Следващото удобно място, са така наречените мъртви краища на кръвоносните съдове, обикновено в областта на корема, което предизвиква подпухналост при ануса (задният проход), образуващи хемороиди. Атомите на неорганичният калций случайно преминали през тези части, обикновено идват и до бъбреците. При постоянно употребяване на хляб, нишестени и тестени продукти, се увеличава количеството на отложения калций, и се образуват пясък и камъни в тези органи.
 
Тази рубрика се води от Мари Шуан. Ако имате въпроси, относно темата, обръщайте се към нея.
 
 

Създадено: 12/03/2011 : 07:52
Обновено : 12/03/2011 : 07:52
Категория : Психика, природа, здраве
Страницата е посетена 312 пъти


Версия за печат Версия за печат

Коментар:


Коментар №1 

mariq 22/04/2011 : 19:13

МИЛИ ПРИЯТЕЛИ. ВЕСТНИК "СИЯНИЕ" ИМА ВЕЧЕ НОВ САЙТ
БР.9/МАЙ 2011г. ТЪРСЕТЕ НА http://vicove.net/sianie/
Рубрики

Психика, природа, здраве

Кой, кога и защо?

Страница за теб - нашето бъдеще

Туй що е българско се е наше

Литература и изкуство

Историята и философите

Духовни простори

Наука за живия Бог

Нашите съдби и проблеми

Религиозен кът

Любопитно и забавно

Файлов архив

Тук ще може да преглеждате отделен брой от в. "Сияние" .

1 бр  2 бр 3 бр 4 бр 
5 бр  6 бр   7 бр 8 бр

От вас и за вас

За вас

От вас

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Информация
Ред. колегия:
Мария Герасова, Петър Граматиков, Иван Миленков, Емилия Казанджиева.
Дизайн: Таня Темелкова
^ Нагоре ^