Галерия
Главно меню
Публикации
Брояч

   всичко

   посетители онлайн

За автора - Биографични данни
Эта статья доступна в стандартном RSS формате для публикации на вашем сайте:
http://iskri.net/data/artbg.xml

Биографични данни

Спас Мавров е роден през 1949 г. в с. Венец окр. Бургаски. Завършва Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий", специалност скулптура при проф. Григор Кирчев. Работи като преподавател по моделиране и анатомия в Средното художествено училището по дизайн "Академик Дечко Узунов" в гр. Казанлък, във варненското училище по изкуствата "Добри Христов", като консултант в художествената галерия "Палас" във гр. Варна. Последните десетина години животът и творчеството му са трайно свързани с Казанлък.

Участва в  изложби, по-важните от които са:
1986 - Международно бианале на хумора и сатирата в Габрово
1992 - Дантеско'92 - Равена, Италия
1997 - Международно бианале на хумора и сатирата в Габрово
1997 - Данте в България, Равена, Италия
1998 - Дантеско'98 - Равена, Италия
gines_bi.jpg
Работи в областта на малката пластика и миниатюрата. Творбата "Богородица и Иисус" е най-малката отливка в света на пластиката с височина 7 мм. 

            "Богородица и Иисус" -  7 мм

Твори и в областта на глиптиката (резба върху скъпоценни камъни). По-значими творби в тази област са: "Флора", "Богородица, Иисус и Свети Дух", "Риба", "Везна", "Лъв" и други. 

Негови творби са притежание на частни колекции в САЩ, Германия, Италия, Гърция, Русия, Словакия, Австрия, Испания, Белгия, Франция и други. Пластиката  "Алфа и Омега" е собственост на колекцията на Ватикана.

Повече от 30 години Спас  Мавров се занимава с езотерични науки. Придобива степен по линията на българските колобри, наследници на знанията на първия монотеистичен бог Танг-Ра.

 Има редица изследвания и разработки в областта на тайното знание, които представя в няколко цикъла лекции: "Нестандартни проблеми в науката. Връзка между научно и езотерично знание", "Езотерична астрология", "Дванадесетте тайнства на Христос" и др. По тези теми има множество публикации в периодичния печат.

С интерес се посрещат докладите на Спас Мавров на наши и международни конференции, симпозиуми и други научни форуми, в които разкрива част от тайните на Тангризма. Той участва в Първия международен симпозиум по тракология през 1992 год., в Международния конгрес по нестандартни проблеми в науката и парапсихологията - 1992, в Семинар на Оксфордския университет - 1994г. От 2000 г. участва с доклади в ежегодната научна конференция за приноса на българите в световната култура и цивилизации - Варна.

Автор е на множество публикации в периодичния печат и на няколко книги в областта на езотеричната медицина, философия, история.

Книги на Спас Мавров:
"Свръхсетивност" - 1995
"Теория на енергийния обмен - обща част" - 1998
"Отношението - функция на еволюцията" - 1999
"Балканите - жлеза на времето" - 2002
"Дванадесетте тайнства на Христос" - 2003
"Колобар" - 2004
"Пътят на пробудената душа. Астрология на траките" - 2005
"Български вълшебни сакрални приказки" - 2009
"Алхимията като наука" - 2015
Речник на сакралните думи в тангризма - 2016, нов тираж - 2019

През март 2007 година излезе от печат книгата "Свръхсетивност. Отношението - функция на еволюцията. Балканите - жлеза на времето". Тя включва второ преработено издание на три негови изследвания, чийто тираж отдавна е изчерпан, но интересът към тях продължава.
Най-новите проучвания на Спас Мавров са свързани с езотеричния прочит и анализ на 14 сакрални български приказки.

 


Създадено: 10.02.2010 : 16:27
Обновено : 22.08.2020 : 14:19
Категория : За автора
Страницата е посетена 2532 пъти


Версия за печат Версия за печат

Информация
Официален сайт на Спас Мавров. https://www.facebook.com/spas.mavrov 
^ Нагоре ^